Champagne och statsministrar på Silverskär - | Konferensvärlden
Silverskär
Klobben
Silverskär
Silverskär
Silverskär
Silverskär
Reportage > Champagne och statsministrar på Silverskär

Champagne och statsministrar på Silverskär

Konferenspärlor Silverskär Islands består av tre öar i Ålands norra skärgård. Här kan man konferera på sin helt egna ö bland släta, röda granitklippor, blommande sommarängar och härlig skog, allt med närheten till havet och endast en halvtimme från Mariehamn.

10 februari 2017,

Från Silverskär Islands privata hamn på norra Åland är det en cirka 10 minuter lång båtresa över till huvudön som heter just Silverskär. Nere på bryggan möts gästerna upp av hotellpersonalen som bjuder på egentillverkad snaps och Ålandspannkaka, en gammal tradition man gärna håller vid liv berättar Fia Karlsson på Silverskär.

- I och med att vi bara tar emot ett sällskap åt gången och att vi jobbar väldigt nära våra kunder, möter de alltid samma ansikten härute och det blir en väldigt personlig konferensupplevelse, konstaterar hon.

Idyllisk skärgårdsmiljö

Bland de rödmålade byggnaderna på huvudön Silverskär är skärgårdsidyllen total.
Silverskärs hjärta är ett fiskarhem där invånarna levde ett enkelt skärgårdsliv fram till 1950-talet. De hus som byggts senare smälter in i den genuina miljön, men uppfyller samtidigt moderna gästers krav på bekvämlighet.

Sammanlagt finns här 47 bäddar, från fyrstjärniga enkelrum med eget badrum i Ladugårds, till hemtrevlig övernattning i tidsenlig och komfortabel miljö i gamla fiskarhemmet Mellangårds.

På grannön Sviskär finns Eremitkojan, som är en elfri zon med fyra bäddar. Här är livet stilla och naturnära. Och på den tredje ön, Klobben, längst ut i havsbandet, ligger tio små stugor som har hämtat sin inspiration från gamla tiders fiskelägen. Här bor cirka 32 personer bekvämt med havet som närmaste granne.

Oavsett om man väljer Silverskär, Sviskär eller Klobben, har man alltid hela ön till sitt förfogande och det är alltid bara en grupp per ö.

Världens äldsta champagne

I juli 2010 fann dykare världens äldsta champagne i ett vrak utanför Åland. Att flaskorna hade legat i en jämn temperatur i mörker gjorde att de bevarats i utmärkt skick.

Vid Silverskär är lagringsförhållandena desamma som för vrakchampagnen och nu lagrar man champagne på havets botten även här, strax utanför ön.

- Detta projekt har utvecklats till ett samarbete med champagnehuset Veuve Clicquot; de har också valt att testa våra åländska vatten som lagringsplats, vilket innebär att vi har en hel del franska besökare här, liksom att vi valt att lägga lite särskilt fokus på champagneprovningar för våra gäster, berättar Fia Karlsson.

Toppmöte på Silverskär

De tre öarna välkomnar såväl mindre som större sällskap och även om miljön och byggnaderna för tankarna till ett åländskt skärgårdshemman på 1950-talet, är allt anpassat till dagens krav på uppkoppling och moderna konferenshjälpmedel.

Och några som insåg värdet av att mötas på Silverskär var de nordiska statsministrarna som möttes här i höstas på ett informellt toppmöte.

- Eftersom vi ligger där vi gör kan vi ordna möten och event som kräver den allra högsta sekretessen och säkerhetstänket, förklarar Fia Karlsson avslutningsvis.

Fakta:

Silverskär samarbetar med de stora färjebolagen som har turer till Eckerö och Mariehamn och man paketerar gärna konferensresor hela vägen från Stockholm. Konferensgruppen kan då mötas i Stockholm, konferera på båten på förmiddagen och ett par timmar senare befinna sig utomlands på vackra Åland. Upp till hundra personer kan delta i dagskonferenser på Silverskär och sällskap på max 47 personer kan även övernatta på huvudön.

Läs mer om Silverskär på Konferensguiden.se. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.