Djurönäset – en destination med stor kapacitet - | Konferensvärlden
Djurönäset
Djurönäset
Djurönäset
Djurönäset
Lilla kongressen
Djurönäset
Stora kongressen
Djurönäset
Folkparken
Djurönäset
Bastulandskap
Djurönäset
Reportage > Djurönäset – en destination med stor kapacitet

Djurönäset – en destination med stor kapacitet

Konferenspärlor Skärgård, hav och fridfull natur, bara en kort resa från storstadens puls. Djurönäsets 22 hektar stora sjötomt är väl förvaltad – här finns allt för både den riktigt stora konferensen som för den lilla företagsgruppen som vill unna sig ett guldkantat möte.

Text: Helena Wikström

13 februari 2023,

När du besöker Djurönäset så besöker du inte bara ett av Sveriges största hotell med 272 rum och över 60 olika konferens- och möteslokaler – du besöker en hel destination. Här kan allt från stora grupper med gäster från hela världen till små intima möten, uppleva skärgård, natur, god mat och ljuvliga spabad. Och det är lätt att ta sig hit: bara 38 minuter från Slussen.

Det är ju en av våra största usp:ar. Att vi kan ta så mycket folk på samma gång, samtidigt som vi ligger vackert vid havet och relativt nära stan, säger Marie Karlsén, Försäljning- och marknadschef på Djurönäset.

Här finns förutom de 272 rummen förlagda i sju olika byggnader, en restaurang med utsikt över havet, en kongressal, två loungebarer och nere på bryggan hittar du Sjöboden, en rustik och mysig sommarrestaurang. Du bastar i en vedeldad bastu och badar i någon av de många badtunnor som står uppställda invid havet. Dessutom har Djurönäset en egen Folkpark.

Eftersom vi har 22 hektar sjötomt så kunde vi bygga en egen gammaldags Folkpark med scen och dansbana. Där ställer vi upp barer, bodar för fem-kamp och sätter upp tält för 500 ätande gäster. Folkparken är tillgänglig mellan maj och september, berättar Marie vidare.

Djurönäset är en destination. Ett stort hotell med en stor eventyta och en uppsjö av aktiviteter att välja mellan. Anläggningen arbetar med professionella aktivitetsbolag men det finns så mycket att göra som inte behöver bokas i förväg. Ett el-ljusspår löper genom skogen och längs spåret finns 10 gymstationer. Här finns också ett inomhusgym. Eller varför inte sjunka ner i den 37-gradiga infinitypoolen med en fantastisk utsikt över Kanholmsfjärden.

Vårt härliga spa med 25-meterspoolen, fotbad och ett helt bastulandskap är ju en aktivitet i sig, säger Marie.

Djurönäset är resultatet av en arkitekttävling på 70-talet där det vinnande bidragets tanke var att alla byggnader skulle smälta in i naturen, vilket de verkligen gör. Alla hotellrum är förlagda i små hus med egna vardagsrum vilket gör det lätt även för de mindre grupperna att känna sig bekväma.

Här finns över 60 olika konferens- och möteslokaler, allt från den stora kongressalen som tar 450 personer, till de mindre lokaler som återfinns i alla hotellbyggnader. Avskilt nere vid havet ligger Seregården, ett exklusivt erbjudande för det mindre företaget eller ledningsgruppen

Seregården brukar vi kalla för ett hotell i hotellet. Seregården har 20 rum och här är allt lite lyxigare. Här finns en konferenssal, en matsal med en egen kock, en egen brygga och en egen badtunna, berättar Marie.

Maten på Djurönäset håller hög kvalitet. Man arbetar med säsongsanpassade menyer för att råvarorna ska hålla högsta kvalitet. Svensk mat av svenska råvaror med spännande twist.

Man äter antingen i vår restaurang eller i Kongressalen beroende på storlek på gruppen. Kongressalen kan dukas om och blir en vacker matsal på kvällen, säger Marie.

Vill man istället sitta i Sjöboden, som är bokningsbar stora delar av maj till september, så finns det plats för 120 gäster. Här serveras lite enklare rätter som hamburgare, sallader och grillbufféer.

Fakta:
Djurönäset ligger på Djurö i Stockholms skärgård. Hit tar du dig på endast 38 minuter med bil från Slussen. Anläggningen har en stor kapacitet med 272 rum, med en sammanlagd kapacitet för drygt 528 boende. Här finns över 60 konferens-, mötes- och eventlokaler där den största rymmer 450 personer. Ett stort spa med en 25-meters inomhuspool och en ljuvlig infinitypool vid havet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.