Jönköping Konsert & Kongress – en plats för både stora och små möten - | Konferensvärlden
Elmia
Elmia
Elmia
Elmia
Elmia
Elmia
Reportage > Jönköping Konsert & Kongress – en plats för både stora och små möten

Jönköping Konsert & Kongress – en plats för både stora och små möten

Mötestrender Jönköping Konsert & Kongress storsatsar och renoverar sitt fina kongresshus. Man vill skapa en personligare plats för både stora och små möten och för fester. En plats med värme, omtanke och med hållbarhet i alla dess aspekter. Och trycket har redan ökat – hit vill man komma!

Text: Helena Wikström

22 december 2022, uppdaterad: 24 november 2023

När du tänker på Jönköping Konsert & Kongress (tidigare Elmia kongress- och konserthus) ska du inte bara tänka på jättestora mässor – du ska också tänka konferenser, möten och kongresser – och företagsfester. Nu renoverar Jönköping Konsert & Kongress sitt kongresshus, gör om sina 15 konferenslokaler, kongresshallar och stora foajéytor.

Huset är från 1990 och är funktionellt och välbevarat, men nu vill vi förnya och förbättra, säger Adam Svensson, avdelningschef på Jönköping Konsert & Kongress.

I foajéerna, som ska bli varmare, få mer textilier och sköna soffgrupper, ska man kunna ta ett glas vin innan konserten eller vara 50 personer som samlas för en konferens. Man vill förändra idén om att Jönköping Konsert & Kongress bara är för väldigt stora evenemang – här är även små sällskap välkomna.

Vi vill att femton personer ska kunna komma hit och känna att: Oj, va mysigt det var här!, fortsätter Adam.

Jönköping Konsert & Kongress är en plats för både små grupper som stora kongresser. Här finns mindre konferensrum för möten och workshops men även hörsalar för upp till 1100 personer.

Vi har haft evenemang för 3000 personer och det möjliggjordes genom att vi kan använda våra stora mässhallar och göra om dem till plenumsalar. Vi ligger i Jönköping men kan mäta oss med de stora anläggningarna i Stockholm och Göteborg, säger Adam.

Så stora evenemang hör dock till ovanligheterna, ofta rör sig de större kongresserna om 500 till 1000 personer och då står Hammarskjöldsalen redo med sin scen och är utrustad med den senaste tekniken. Även den här salen kommer renoveras och bland annat få ny belysning och nya stolar.

En central tanke med vår renovering är att den ska ske på ett hållbart sätt, säger Adam.

Hållbarhet genom att man försöker bevara så mycket som möjligt, stolarna byts inte ut – de stoppas och kläs om. Två lokala företag, Circular Centre och Soeco Kontorsmöbler AB, som arbetar med återbruk av möbler ansvarar för detta arbete. Circular Centre är även ett socialt företag som vill bidra till att lösa det växande utanförskapet och skapar arbetstillfällen för utsatta människor.

Det här är något vi tror på och vill stötta! Både att ge människor i utanförskap ett arbete och att återvinna material för att nå en högre nivå av hållbarhet i alla aspekter, säger Adam.

Det handlar om den resursbesparing det innebär att istället för att köpa 1000 nya stolar – återanvända de som redan finns.

I anslutning till det stora kongresshuset ligger restauranger och festlokaler. Här anordnas kick-offer, företagsfester eller teambuildingevent. Även här vänder sig Jönköping Konsert & Kongress till både stora som små grupper och skräddarsyr kvällen med mat, teknik och underhållning.

Det är inte många som kan leverera 2000 personer på sittande middag med underhållning, men det har vi mångårig kunskap och erfarenhet av, säger Adam.

Konferenser, möten, kongresser och företagsfester kräver sin planering och projektstyrning, och även här finns Jönköping Konsert & Kongress till hands. När det gäller underhållning, aktiviteter och boende så löser Jönköping Konsert & Kongress detta. Man är en väletablerad aktör med stort kontaktnät och välfungerande samarbetspartners.

Fakta:
Jönköping Konsert & Kongress är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Nu renoverar man sitt stora kongresshus för att skapa en mer personlig plats fylld med värme och omtanke. En plats för både den lilla som stora gruppen. För det allvarsamma mötet och den stojiga festen.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.