En konstpaus ramar in mötet - | Konferensvärlden
Arken Hotel & Art Garden Spa
Arken Hotel & Art Garden Spa
Arken Hotel & Art Garden Spa
Reportage > En konstpaus ramar in mötet

En konstpaus ramar in mötet

Hälsa & Spa Njut av underbar mat och dryck, konst från när och fjärran och relax i ett välgörande spa där rummen tilldelats namn efter våra årstider. På Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg följer du din egen rytm och här kombineras arbete och nöje på ett sätt som garanterat ger konferensen det där lilla extra.

Text: Mia Bornberger

24 oktober 2022,

Redan i foajén möts gästerna av det som kommit att bli ett signum för Arken Hotel & Art Garden Spa: konsten. Här samsas verk av konstnärer från när och fjärran där besökarna kan ta del av, och diskutera kring, hundratals verk. Främst handlar det om tavlor, men här finns också andra former av konst.

– Egentligen fungerar hela anläggningen som en vernissage. Konsten är ett mycket viktigt inslag hos oss och väldigt uppskattat bland våra gäster. Oavsett om du sitter i ett konferensrum eller i restaurangen så vill vi att du ska ha något att vila ögonen på, säger hotelldirektören Håkan Sedbo.

Arken Hotel & Art Garden Spa uppfördes från början som rekreationsanläggning för de arbetare som verkade i den omkringliggande hamnen i Arendal. Det perfekta läget i Göteborgs hamn – cirka en kvart med bil från centrum – bjuder på både havsutsikt och en intressant kontrast till den övriga omgivningen. Anläggningen har genom åren förfinats och byggts ut, bland annat med ett lyxigt och väl tilltaget spa, men kärnan och tanken är densamma som förr. En vilsam rekreationsplats för både kropp och själ där Art Garden Spa är anläggningens hjärta. Varma och kalla källor, bubbelpool, upplevelseduschar och en värmande bastuavdelning bildar tillsammans ett omtyckt och stärkande inslag under konferensen, och för den som vill koppla av ytterligare finns både ljusterapirum och rogivande mörkerrum.

På området finns också en padelbana, traditionellt gym och naturgym och till det kommer ett stort utbud av olika behandlingar och spamassage. Vad sägs till exempel om en stunds vila på en behaglig vattenbädd omgiven av stillhet?

Anläggningens 28 konferenslokaler fördelade på tre våningar ger mötesgruppen stor flexibilitet och en möjlighet att arbeta i många olika konstellationer, utspritt eller samlat. Den största eventsalen, Oceanen, har hela sex meter i tak och lämpar sig för allt från kongresser, show och middagar till utställningar och mässor. För övernattning finns 149 bekväma och smakfullt inredda rum med mesta möjliga komfort i en lugn och harmonisk färgskala.

– Vi skräddarsyr konferensen efter behov, gruppens storlek och önskemål och om gästerna är många och behöver utrymme så kan de förfoga över hela anläggningen, inklusive all personal. Vilket gör det till en superupplevelse, berättar Håkan Sedbo.

På restaurang Flora tar man avstamp i svensk mattradition och kryddar den med internationella influenser. Här kan man avnjuta allt från fräscha vårmenyer till mustiga hösträtter och klassiska julbord. Naturliga råvaror är en självklarhet och anläggningen strävar efter att vara heltäckande när det gäller det ekologiska utbudet. Målet är att använda det bästa som respektive årstid har att tillgå.

– Vi välkomnar också gästerna till anläggningens färgstarka vardagsrum, det vi kallar ”Konstbaren”. Här arrangeras det välsmakande och doftande romprovningar i ett gediget rombibliotek.

Fakta Arken Hotel & Art Garden Spa 
Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg bjuder på både högklassigt spa, en mängd olika aktiviteter och intressanta föreläsningar. 28 olika konferenslokaler passar för allt från mindre möten till stora konferenser och mässor. För boende finns 149 hotellrum, alla inredda för mesta möjliga komfort i en lugn och harmonisk färgskala, och i den ljusa foajén möts du alltid av spännande utställningar med intressanta konstnärer. Gott om p-platser, med eller utan laddstolpar. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.