En plats att andas ut på - | Konferensvärlden
Yasuragi
Yasuragi
Yasuragi
Yasuragi
Yasuragi
Yasuragi
Reportage > En plats att andas ut på

En plats att andas ut på

Hälsa & Spa Låt dig omslutas av det varma vattnet i en utomhuskälla, ta en uppfriskande promenad i den färgsprakande höstträdgården och njut av det japanska kökets inspirerande smaker. En konferens hos Yasuragi utanför Stockholm främjar såväl kreativiteten som fokus och välbefinnande.

Text: Mia Bornberger

19 oktober 2023,

Det japanska ordet Yasuragi kan beskrivas som den djupa sköna utandning du gör när du verkligen släpper taget och slappnar av. Och i den rymliga anläggningen belägen i natursköna Nacka strax utanför Stockholm, ges både tid och utrymme för just det. Här råder en behaglig stillhet där ord som återhämtning och balans får en ny innebörd då den österländska filosofin involverar alla sinnen och ser människan som en del av naturen. 

I det japanska badet är det fem rustika huskroppar som vävs samman runt en spegel av vatten vilket för tankarna till en japansk kejserlig innergård, och det sänkta taket med dess stora fönster gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Allt sammanstrålar i en vacker och avskalad miljö. 

Bakom designen står arkitektbyrån DAP och Yasuragi har genom åren tagit hem ett flertal priser, bland annat utmärkelsen Best Luxury Resort Spa in Europe som delas ut av World Luxury Spa Rewards. 

– Vi vill bjuda våra gäster på en ”wowkänsla”, det vill säga att man stannar upp och känner ett slags förundran. Det kan handla om allt ifrån en magisk solnedgång eller ett välgörande bad i våra varma ångande källor. I det lilla ligger det stora och i en miljö som den här så lugnar vi ner vår kropp och därmed också vårt nervsystem, stressen rinner av oss likt vatten och vi blir då även mer kreativa och samarbetsvilliga. Vilket i sin tur främjar oss både på individnivå och i grupp, säger Kersti Olophsdotter, som är Head of Brand på Yasuragi.

Kersti blickar ut genom fönstret. Träden runt omkring ser ut att omfamna anläggningen och dess sprakande höstfärger är sagolika. Hon fortsätter:

– Tyvärr är vi människor ofta så stressade att vi varken hinner ta del av årstidernas skiftningar eller fundera över vad det är som faktiskt får oss att må bra. Det är inte så komplicerat som vi kanske tror, utan det handlar egentligen om enkla saker som vad vi äter, hur vi vilar, vikten av återhämtning och att vi är härvarande. 

Extrem kraft och närvaro

Varm- och kallbad, kolsyrebad med minibubblor och ångsaltbastu och torrbastu. Hit kommer konferensgäster från när och fjärran för både för dagkonferenser samt övernattning och man kan med fördel starta dagen med en stärkande badritual. Eller, om det passar gruppen bättre, avsluta konferensen med det japanska badet och ta med sig den nya härliga energin hem. 

Meditation och mindfulness eller extrem kraft och väldigt mycket närvaro? Kanske blir du nyfiken och vill gå utanför din bekvämlighetszon och exempelvis pröva ett pass i kendo, japansk fäktning med bambukäppar.

– Vi är oerhört stolta över att vi har en medarbetare som är högst rankad i världen inom kendo och hon håller i den aktiviteten för våra konferensgäster. Alla kan medverka utan några som helst förkunskaper, det ges en introduktion på plats som anpassas efter varje individs förutsättningar. Det här är mycket uppskattat av våra besökare.

Alla mötesrum på ett plan

Med sina 23 attraktiva och ljusa möteslokaler öppnar man upp för alla typer av event och möten, från kick-offer till utställningar. Anläggningens största lokal, Fuji, tar 400 personer och vill man inspireras av japansk mangakultur så finns det också fyra särskilda temarum som garanterat ger kreativiteten en skjuts. Alla mötesrum är dessutom praktiskt samlade på ett och samma plan med utsikt över vattnet eller naturen och för övernattning finns det 191 rum och totalt 422 bäddar. 

Middagen tillagas vid bordet

Yasuragi är Svanenmärkt och miljötänket gäller naturligtvis också maten. På plats finns tre olika restauranger att välja mellan, ”Minamo”, ”Teppanyaki Kiri” och ”Izakaya Nagi”, samt den så kallade ”Cocktail Bar” med utsikt mot skärgården. Vad sägs om spännande japanska ölsorter eller ett glas av Yasuragis Sake, bryggd efter eget recept? 

Det moderna japanska köket är inspirationskällan och i restaurangen Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten på stekhäll. Veganska alternativ finns också alltid på menyn och råvarorna är i möjligaste mån ekologiska och närproducerade.

– Målet för oss i mötet med våra konferensgäster är att skapa en balans, både till kropp och själ, och där ingår det också att i alla led skapa hållbara produkter och en hållbar organisation. Allt går hand i hand.

YASURAGI
Yasuragi ligger i en hänförande miljö där den omgivande naturen är en del av upplevelsen. Anläggningen strax utanför Stockholm hyser 23 olika möteslokaler för upp till 400 personer och 191 övernattningsrum inspirerade av Japan, där den enkla estetiken inbjuder till ett inre lugn. Och utbudet av aktiviteter är gediget. Yoga, bad i varma källor, ångbastu, massage, ansiktsbehandlingar, japansk kampsport, segling eller en tur med ribbåt. Konferensgästerna kan också njuta av det moderna japanska köket – här finns tre smakfulla restauranger av hög klass.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.