En plats skapad för möten - | Konferensvärlden
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Reportage > En plats skapad för möten

En plats skapad för möten

Stora möten På Skogshem & Wijk finns plats för alla. Stora som små grupper kan mötas här – på en plats byggd exklusivt för möten. Här uppmuntras man att tänka utanför mötesboxen och förflytta delar av mötet till den stora utomhusmiljön. Eller låta mötet fortsätta in i sociala aktiviteter efter dagens slut.

Text: Helena Wikström

14 mars 2024,

Skogshem & Wijk är skapad för möten. Den kände arkitekten Anders Tengbom ritade anläggningen med syfte att det skulle passa för konferenser och utbildningar – ett syfte som fortfarande utgör kärnverksamheten på Skogshem & Wijk. Här hittar du 50 möteslokaler, de flesta med havsutsikt där den största av 3 större lokaler, tar upp till 550 personer.

– Vi vill ju såklart berätta om vår kapacitet att ta emot stora grupper men vill också framhålla den varma och intima atmosfär som råder här, som gör att även mindre grupper känner sig sedda på ett personligt sätt, säger Camilla Strandberg, försäljnings- och marknadschef.

Ambitionen att skapa en familjär miljö finns med i det pågående renoveringsarbetet och man inreder med glada färger och mycket tyger för att skapa varm känsla och trots sin storlek är det många grupper på 20-30 personer som förlägger sina utbildningar, styrelsemöten eller mindre konferenser här. Men Skogshem & Wijk vill också få oss att tänka utanför boxen och vill vidga begreppet möten till något som sker hela tiden och överallt.

– Vi uppmuntrar till den kreativitet som kan uppstå när man förflyttar sitt möte till en annan miljö istället för att vara kvar i det traditionella mötesrummet. Eller att man förändrar miljön i rummet genom att skapa en annan sittning, förklarar Camilla.

Kanske bryta upp mötet med att gå ut och ta en walk-and-talk på den 200 000 kvm stora sjötomten eller sitta på någon av de närmare 300 sittytorna utomhus där man hittar både hängmattor och sköna sofflounger.

Den stora anläggningen betår av flera byggnader, där Skogshem är den äldsta med byggår 1958. Drygt tio år senare stod huvudbyggnaden Wijk färdig där de största lokalerna och de fem matsalarna återfinns. Skogshem, som är lite mindre, kan bokas exklusivt för avskilda möten.

– En fördel med att vi har så många matsalar är att vi kan fördela gästerna så att varje grupp kan få möjlighet till både privata samtal eller fira personliga utmärkelser, berättar Camilla.

Att Skogshem & Wijk är så stora skapar naturligt goda möjligheter att anpassa lokaler och ytor så varje grupp får ut det bästa av sitt möte. Den personliga kontakten med gästerna är central och man väljer ofta att ha ett telefonsamtal för att riktigt förstå gruppernas önskemål och syften.

– Det är oerhört viktigt för oss att få fram syftet med mötet så vi kan hjälpa dem att få till det på alla sätt. Vi har utbildade mötesexperter med lång erfarenhet och höga ambitioner som vet hur man utnyttjar vår anläggning på bästa sätt, fortsätter Camilla.

Möten sker överallt och hela tiden, och man uppmuntrar grupperna att låta mötet få fortsätta i någon av de otaliga sociala aktiviteter som finns här och som alla ingår i besöket. Man samarbetar också med aktivitetsbolag som skapar skräddarsydda teamaktiviteter eller gruppstärkande övningar.

Att arbeta hållbart är en självklarhet för Skogshem & Wijk och anläggningen är Svanenmärkt, men den sociala aspekten av hållbarhet är minst lika viktig. Man satsar på vidareutbildningar av personalen, de ska känna att de arbetar för en trygg arbetsgivare, trivas och vilja stanna kvar.

– Säkerheten på hela anläggningen är också något vi satsar på. Vi har säkerhetslokaler och har årligen obligatoriska brand- och säkerhetsutbildningar för vår personal, avslutar Camilla.

Fakta:
Skogshem & Wijk ligger på Lidingö, bara 17 minuter från Stockholms City. Anläggningen som är Svanenmärkt har 50 möteslokaler där den största tar 550 personer, 222 hotellrum och fem matsalar. Den 200 000 kvm stora sjötomten lockar med ett stort utbud av sociala aktiviteter.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.