En sann västkustpärla - | Konferensvärlden
Björholmens Marina
Björholmens Marina
Björholmens Marina
Björholmens Marina
Reportage > En sann västkustpärla

En sann västkustpärla

Konferenspärlor Konferera på en sällsynt naturskön plats. Björholmens Marina i Bohuslän lockar med hummerfiske, champagneprovning, golf samt avkoppling i vedeldad bastu där gästerna blickar ut över skären och de magnifika båtarna i hamnen.

Mia Wibacke Bornberger

20 mars 2020, uppdaterad: 20 mars 2020

För ett och halvt år sedan fick Björholmens Marina i Bohuslän nya driftansvariga i syskonen Isabelle och Michael Carlund, som sedan dess satsat på en genomgripande förfining av anläggningen. Konferensrummen har blivit enhetligare med ljusare golv och väggar, inspirerade av skärgårdens klippor utanför fönstret. Det har också tillkommit en ny konferenslounge för fikapaus och bensträckare samt att receptionen har byggts om i stilrent grått och ek med svarta detaljer. Den tidigare sommarkiosken har blivit en bar för sköna sommarkvällar, och vinkällaren, som är insprängd i berget, har rustats upp.

– Vi har även passat på att utöka sortimentet rejält och gått från trettiotalet viner till att nu ha över 150. Här finns möjlighet till fina provningar, inte bara av vin utan också gin & tonic och champagne, en perfekt aktivitet för det lite mindre sällskapet, säger Michael Carlund.

Fisk och fräscha primörer

Björholmens Marina ligger vid ett välbevarat fiskeläge längst ut i nordväst på Tjörn, precis vid inloppet till Stigfjorden, som utgör den naturliga gränsen till grannön Orust i norr. Stigfjorden är både en vacker havsvik och ett spännande naturreservat med kuperad terräng och klippöar. Härifrån är det en knapp timme till Göteborg och havet utgör den naturliga grunden för det kulinariska. På Björholmen hittar man till exempel forellrom med rotselleri, ceviche på pilgrimsmussla och bakad sejrygg med potatispuré.

 – Vårt nya team i köket har satt ribban högt och feedbacken på våra menyer har inte låtit vänta på sig, det är fantastiskt. Vi lagar allt från grunden, med lokala råvaror efter säsong och med mycket fisk och fräscha primörer på menyn. Dessutom provar vi gärna nya spännande smakkombinationer, vilket brukar vara väldigt uppskattat. Vi gör till exempel egen lagerbladsglass, med variation på äpple och havre.

Fönstervägg ut mot havet

Anläggningen har totalt fyra mötesrum. Den största, som också fungerar som festlokal, tar upp till 150 personer och har en hel fönstervägg som vetter ut mot vattnet. För övernattning finns 24 rum och 73 bäddar fördelade i dubbel- och enkelrum, sviter med oändlig vy över hav och klippor, små hus och stugor vid bryggan. Alla rum har en egen balkong eller uteplats.

Tjörn är en ö med tillfälle till kultur, natur och motion i en säregen kustvegetation. Här kan man hitta skulpturparken Pilane – som 2016 lyftes upp på tio i topp-listan över Europas bästa konstparker och Tjörns Golfklubb bjuder på en härlig bana i kuperad bohuslänsk miljö.

Området är också en idealisk plats för vandring, paddling och inte minst segling. Vid anläggningens bryggor finns plats för 250 båtar och ytterligare cirka 50 gästplatser.

Här finns också chansen att kombinera konferensen med till exempel hummerfiske och många besökare väljer att avsluta dagen längst ut på bryggan och relaxa en stund i den vedeldade havsbastun. Den milsvida utsikten över havet och öarna får man på köpet.

BJÖRHOLMENS MARINA & HOTELL

En konferens på Björholmens Marina, som ligger cirka en timme med bil från Göteborg, innebär natursköna möten och havets läckerheter på tallriken. Möteslokalerna är fyra till antalet och tar som mest 150 personer och anläggningen har nyligen moderniserats med ny teknik, möbler, färgsättning och upprustad vinkällare med utökat sortiment. Samtliga övernattningsrum har utsikt mot vattnet, egen balkong eller uteplats.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.