En unik matdestination i norra Bohuslän - | Konferensvärlden
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
Reportage > En unik matdestination i norra Bohuslän

En unik matdestination i norra Bohuslän

Konferenspärlor I nordöstra Bohuslän hittar du Ulkeröds Gård. En vackert belägen gård med anor från 1600-talet. Idag drivs gården av familjen Lyrdal, som varsamt utvecklar den gamla bondgården till en modern anläggning i toppklass. Här står matupplevelsen och boendet i centrum och borgar för ett möte i njutningens tecken.

Text: Helena Wikström

2 oktober 2023, uppdaterad: 3 oktober 2023

Restaurang Ekbacken invigdes 2018 där köksmästare Jonas Blomstervall, med bakgrund hos Leif Mannerström, ser till att köket håller världsklass. Varje vecka skapar Jonas en ny meny med råvaror anpassade efter vad säsongen har att erbjuda. Gården föder upp lamm som både ger kött, skinn och ull och odlar själva en stor del av de grönsaker och örter som ingår i olika rätter. I övrigt står viltkött ofta på menyn och gården har en egen jägare med hela ansvaret för djuret från skogen till köket.

– På kvällarna serveras en avsmakningsmeny med sex olika serveringar och på dagarna serverar vi en tvårätters Gårdslunch. För de konferensgäster som istället vill ha en fast rätt till middag så ordnar vi givetvis det också, förklarar Jan-Åke Barvehag, marknadschef.

Ulkeröds Gård är en utmärkt plats för det kulinariska mötet med vällagad mat. Läget är idealiskt för de som söker lite avskildhet utan att behöva resa så långt, det tar bara en dryg timme från Göteborg och nästan lika nära ligger Oslo. Restaurangen har plats för 90 gäster, men för större evenemang kan hela Ekbacken ta emot uppemot 150 gäster.

Gårdshotellen Ängslyckan och Björkhagen ligger på bekvämt avstånd från restaurangen och är byggda under de senaste åren i en tidlös stil som smälter väl in i den vackra omgivningen. Sammanlagt rymmer dessa hotell 25 ombonade och moderna dubbelrum. Vill man istället bo helt för sig själv så kan Manhuset eller Hönshuset vara trevliga val för den lite mindre gruppen med egna kök och alla tänkbara bekvämligheter.

Alla mötesrum och konferenslokaler på Ulkeröds Gård är specialbyggda och anpassade för att ta emot både stora och små grupper. Ljusa, luftiga och anpassningsbara med all önskvärd modern teknik. Hastegärde är det stora konferensrummet med 100 platser, Berghällan, Rödaklev och Stan rymmer mellan 12-20 personer och i skytteklubbens klubbhus kan man samlas 16 personer.

– Logen är vårt absolut största konferensrum. Under sommarhalvåret rymmer den uppemot hela 150 sittande personer. Här möblerar vi helt enligt önskemål, berättar Jan-Åke.

På Ulkeröds Gård är den omgivande naturen slående vacker och den plats man på ett självklart sätt utgår från med de aktiviteter man erbjuder. Här kan man tillföra energi till mötet antingen med vilsamma promenader, spännande lerduveskytte, cykelrutter eller löprundor. Fina fiskevatten och båtar att låna finns på gården som också skapar teambuildingaktiviteter både inom- och utomhus.

– Vår skjutbana är en av Sveriges absolut häftigaste lerduvebanor. Här kan man tillsammans med en instruktör få prova att skjuta både högt och lågt, vilket är en mycket populär aktivitet bland våra besökande grupper, säger Jan-Åke.

Vid sjön finns den vedeldade bastun och den vältempererade vedeldade badtunnan. Bastun bokas privat för sällskapet och eldas upp så att de är varma vid den tid gästerna önskar. Att i väntan på middagen få sjunka ner i en vältempererad vedeldad badtunna efter en hel dags aktiviteter är en svårslagen upplevelse som passar perfekt efter en dag i konferenslokalen eller på skjutbanan.

Fakta: 
Ulkeröds Gård ligger på landet drygt en timmes resa från Göteborg. Här finner du ett förstklassigt kök som hämtar sina råvaror både från den omgivande skogen och från den egna gården. Du konfererar i flertalet moderna möteslokaler och bor i nybyggda gårdshotell. Ulkeröds Gård är en matdestination för gruppen som söker både njutning i särklass, avkoppling och spännande aktiviteter. En plats väl värd sin resa!

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.