Ett palats med mycket plats - | Konferensvärlden
7A Posthuset
7A Posthuset
7A Posthuset
7A Posthuset
7A Posthuset
Reportage > Ett palats med mycket plats

Ett palats med mycket plats

Event En ny anläggning i världsklass har slagit upp portarna i Stockholm. Det är kontor- och konferens-aktören 7A som i det anrika Centralposthuset nu öppnar sin fjärde anläggning. Med en generös yta på hela 17 000 kvadratmeter skapas här möjligheter av sällan skådat slag.

Text: Mia Wibacke Bornberger

18 mars 2020, uppdaterad: 20 mars 2020

Det går inte att låta bli att förundras när man närmar sig entrén till det ståtliga Centralposthuset beläget på en av huvudstadens paradgator. Naturstenspartierna i gatufasaden består av sandsten från Övedskloster, socklarna i rödaktig granit kommer från Vätö i Roslagen och bakom den rödgula tegelfasaden gömmer sig en imponerande takhöjd, flertalet handmålade mäktiga valv och glänsande marmorgolv som gjorda att beträda. Den eleganta byggnaden anses vara ett ”svenskt arkitektoniskt mästerverk” och ritades år 1903 av stjärnarkitekterna Ferdinand Boberg (Rosenbad) och Frans Gustaf Abraham Dahl (Kungliga biblioteket). Efter en del ut- och ombyggnader under 1900-talet upptar Centralposthuset ett helt kvarter mitt på Vasagatan och läget kan inte bli mer centralt. Arlanda Express och Stockholm Centralstation ligger på andra sidan gatan och det pulserande stadslivet vid Hötorget, Gamla Brogatan och Drottninggatan hittas endast några minuter bort till fots.

Varmt välkomnande

Konferensdelen, som är nästan 4 000 kvadratmeter stor, huserar på två av våningsplanen fördelade på ett tjugotal lokaler. De flesta styrelserummen rymmer åtta till tio personer medan den största lokalen, Boberghallen, rymmer upp till 540 middagsgäster. Den sistnämnda är också en levande arbetsplats med allt från reception till business lounge. I övrigt så bidrar två magnifika atrier till ett strålande och flödande ljusinsläpp.

7A har sedan tidigare anläggningar på Odenplan, Strandvägen och närliggande Centralen. Sett till ytan är det nyförvärvade Centralposthuset större än de övriga tre tillsammans – anläggningen kan stoltsera med 17 000 kvadratmeter kontor och konferens och sina första konferensdeltagare välkomnade man redan tre dagar efter inflyttningen för cirka tre månader sedan.

– Vår styrka ligger i att vi hela tiden är på tårna för våra kunder och deras önskemål, vi anpassar oss och skräddarsyr varje event. Här är den ena dagen eller mötet aldrig den andra lik. Vi kan ha modevisning, heldagskonferens och inredningskurser pågående samtidigt, säger Malin Wiberg, som är enhetschef på 7A Posthuset och fortsätter:

– Men viktigast är ändå den varma ”hemma hos”-känslan som vi hela tiden strävar efter. Ta till exempel vår receptionsdisk. Sådana brukar vara ganska höga, men vi har istället gjort den låg och öppen på båda sidor. På så sätt tar vi bort barriären mellan oss och våra gäster. Tanken är att vi som arbetar här ska möta upp och vara så nära gästen som möjligt.

Etablerad matprofil

Maten står det i Stockholm välkända restaurang- och delikatessföretaget Erssons för.

– Vi har en egen hållbarhetsgrupp inom företaget som ser till att våra leverantörer arbetar ekologiskt och hållbart så långt det är möjligt. Att omge sig med människor som är medvetna och ansvarstagande är viktigt. Och det är så vi tänkt i valet av alla våra olika leverantörer. Det är utvecklande för alla parter och ingår i vår profil.

Historisk satsning

Sedan Posten lämnade lokalerna i mitten av 1990-talet har huset varit hem för bland annat delar av Regeringskansliet, som fortfarande förfogar över den översta våningen om cirka 10 000 kvadratmeter. När Statens Fastighetsverk 2018 började sökandet efter nya hyresgäster var det många stora aktörer som var intresserade av fastigheten, men 7A drog det längsta strået.

– Det håller på att bli oerhört fint i de här kvarteren. Man rustar upp hela Vasagatan samt planterar träd. Vi som konferensanläggning är också en viktig pusselbit som gör området än mer attraktivt och här har vi, tillsammans med våra gäster, möjlighet att förverkliga praktiskt taget vad som helst – vi skriver ny historia.

7A Posthuset ligger centralt i Stockholm, i omedelbar närhet till Centralen och Arlanda Express. Här finns allt från tillfälliga konferensrum för mindre grupper till hela våningsplan som går att utforma efter önskemål. Anläggningen består av ett tjugotal konferenslokaler för som mest 850 personer i mingel, 350 personer i biosittning eller 540 personer i middagssittning. Den magnifika entréhallen passar dessutom utmärkt för arrangemang som större mässor och event.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.