Exklusiva möten för alla sinnen - | Konferensvärlden
Ästad Vingård
Ästad Vingård
Ästad Vingård
Reportage > Exklusiva möten för alla sinnen

Exklusiva möten för alla sinnen

Konferenspärlor Djupt inne i det halländska naturreservatet mitt i Åkullas uråldriga bokskog döljer sig en av Sveriges största vingårdar, Ästad Vingård. Gourmetupplevelser och vinproduktion blandas skickligt med spa för alla sinnen, vackra mötesrum och skön vila i spektakulära hotellrum.

Text: Katarina Niss

14 april 2021,

Den trolska miljön runt Ästad Vingård ger en omedelbar känsla av att befinna sig i en av Tolkiens sagor, vingården som är omgiven av tolv sjöar, vilda ängar, öppna fält och runda kullar. Här skördas egenodlade, ekologiska druvor från knotiga vinstockar som förädlas till vin och avnjuts av gårdens gäster.

– De första vinstockarna planterades för tio år sedan och ingen hade drivit vingård i Halland tidigare. Nu är vårt långsiktiga mål att etablera oss på den internationella marknaden, mycket tack vare våra kompetenta vinmakare som ansvarar hela vägen från plantering av stock, till skörd av druva, säger Edvin Elghag, hotellchef på Ästad Vingård. 

Alla sinnens mötesplats

Ästad Vingårds eget Spa andas exklusivitet och aktiverar alla fem sinnen. Sjö, Furu, Eld och Skog kallas de fyra bastumiljöer som alla har sin egen doftkomposition. Varm skogsjord, fuktiga höstlöv, nysågat virke och rökig tjära blandas med kluckande ljud och skogens sus, allt för att skapa en upplevelse för alla sinnen.

– Naturen har stått som modell för vårt spa och här får gästerna njuta av autentiska ljud som fågelsång, virvlande löv och vindens sus, berättar Edvin.

Exklusiv upplevelse för premiumgäster

Hotellrummen på Ästad Vingård är spektakulära, med varma, jordnära färger och lyxig inredning med egen bastu och i sviterna finns badkar i natursten. Den lugna inredningen med sina naturliga materialval ger en exklusiv och varm skandinavisk känsla. Utsikten över de vackra vinfälten förstärker känslan av naturnära lyx.

– Vi riktar in oss mot ett premiumsegment som är mer kräsen och välkomnar både privatgäster och mindre konferenser som vill ha en unik upplevelse. Vår miljö bjuder in till lugn och skapar förutsättningar för fokuserade konferenser, säger Edvin stolt.

Vill man krydda mötet lite extra kan gruppen gå en vingårdsvandring bland rankorna på fältet och avsluta med ett gott glas ekologiskt vin innan middagen.

– Det är garanterat en upplevelse man inte hittar överallt. Vi odlar druvor och gör eget vin, det är vårt signum som vi är stolta över förutom vårt erkänt goda kök på restaurangerna Äng och Logen. Här trängs kulinariska smakupplevelser på tallriken, självklart gjorda på ekologiska och närodlade råvaror, avslutar Edvin.

Fakta:

Ästad Vingård odlar druvor och gör eget vin! Här finns sammanlagt 98 bäddar fördelade på 48 hotellrum, stora avskilda konferensrum med senaste tekniken för både fysiska deltagare och digitala gäster. Vingården och Sinnenas Spa gör anläggningen både exklusiv och spännande. Hit kommer man med fördel bilburen eftersom anläggningen ligger lantligt i vackert landskap, utan allmänna kommunikationer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.