Full fart på Gröna Lund - | Konferensvärlden
Gröna Lund Konferens
Gröna Lund Konferens
Gröna Lund Konferens
Gröna Lund Konferens
Gröna Lund Konferens
Gröna Lund Konferens
Reportage > Full fart på Gröna Lund

Full fart på Gröna Lund

Nöje Håll kreativa möten i lokaler där nöjeshistorien sitter i väggarna, gör upp med chefen i en rafflande femkamp, eller utmana kollegorna i hisnande berg- och dalbanor. En konferens på Gröna Lund liknar ingenting annat.

Mia Wibacke Bornberger

11 mars 2019, uppdaterad: 12 mars 2019

Gröna Lund ligger mitt i centrala Stockholm, och hit bär alla vägar, även vattenvägen. Att resa till parken med Djurgårdsfärjan från Gamla stan är en uppskattad upplevelse i sig. Likaså att hoppa på spårvagnen vid Sergels torg, för att sedan åka utmed vattnet via vackra Strandvägen, och vidare över Djurgårdsbron.

Inne på det anrika tivolit öppnar sig oceaner av möjligheter att göra konferensen extraordinär. Parken slog upp sina portar första gången redan 1883 och har sedan dess varit en naturlig del av Stockholms nöjesliv. Här inne, bland sockervadd och lyckohjul råder full aktivitet året om, även när karusellerna står stilla.

– Det är verkligen en helt unik plats att hålla sin konferens på. Och vår styrka ligger i att ringa in vad kunden vill få ut av mötet och sedan skapa en upplevelse i världsklass. Här träffas man och konfererar för att sedan ge sig ut i nöjesparken i en häftig femkamp, åka berg- och dalbana eller någon annan attraktion och sedan avslutas det med en middag på kvällen i någon av våra uppskattade restauranger, säger försäljningschefen Kristoffer Svensson.

Premiär för hissnande åktur

Dagkonferenser växer stadigt, och det är också en vanlig form på Gröna Lund, samtidigt syr man ofta ihop program för flera dagar. Då paketeras helpension med övernattning på de partnerhotell som ligger i närheten av Gröna Lund.

För konferensen finns fyra lokaler: Kaskad, som är belägen direkt vid vattnet med en enastående vy över Saltsjön. Teatern, där man som talare står på samma scen som Beatles en gång gjorde och ovanpå det Teaterlogen. Sist men inte minst legendariska Tyrol, som kan användas som festvåning
likaväl som för mässor och konferenser.

– Tyrol är också arenan för bejublade Mamma Mia The Party, som går att baka in i konferensen, det har blivit oerhört populärt. Och är gruppen stor kan man boka en egen show för företaget, inflikar Kristoffer Svensson.

Gröna Lund är i ständig förändring. Nya åkattraktioner tillkommer, andra försvinner. I april är det premiär för den gästspelande värstingåkturen Snake, som snurrar passagerarna under skräckblandade glädjeskrik 40 meter upp i luften i 80 km/h.

Även det kulinariska utbudet utvecklas. Förutom en rad fastfood-enheter utspridda över området kan Gröna Lund sedan två år stoltsera med Fiesta Taqueria & Bar, en mexikansk–sydamerikansk restaurang, signerad av ingen mindre än parkens kulinariske ledare, mästerkocken Jonas Dahlbom. Vi hittar också à la carte-restaurangen Kryddhyllan och tyrolerinspirerade Biergarten.

Hållbara upplevelser

Miljön och klimatet står ständigt i centrum på Gröna Lund, där man hela tiden tittar på hållbarhetsfrågor – målet är en grön nöjespark. Ett konkret exempel är att alternativa måltider, som vegoburgare, numera finns på menyn i snabbmatsrestaurangerna. I linje med hållbarhetsarbetet har man valt att certifiera konferenslokalerna med den internationella miljömärkningen Green Key. Genom certifieringen uppfylls miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom 13 olika områden. Kriterierna är utformade för att minska miljöpåverkan och även för att informera gästerna om anläggningens åtgärder och ambitioner.

Magiskt koncept

För den som vill slå på riktigt stort erbjuder Gröna Lund en möjlighet att verkligen sätta prägel på eventet. Konceptet heter Magic Day eller Magic hour/s och det är precis vad det låter som: man har hela eller delar av parken för sig själv, röda mattan rullas ut, medarbetare med respektive familjer bjuds in, artister uppträder, kunder och affärspartners minglar och åk, åk, åk är det som gäller. 

– Vi lever efter parollen “omöjligt bor inte här”. Man kan kalla det magi om man så vill, säger Kristoffer Svensson leende.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.