Gotland – en kort resa långt bort - | Konferensvärlden
Destination Gotland
Destination Gotland
Wisby Strand
Wisby Strand
Reportage > Gotland – en kort resa långt bort

Gotland – en kort resa långt bort

Hållbarhet & Miljö Med närmare 80 mil obruten horisont bjuder Gotland in till en konferens- och mötesplats som är lika magisk året om. Möt sagostaden Visby med omnejd, njut av kulinariska läckerheter, mäktiga naturupplevelser och medeltida vingslag. Och för en mer klimatsmart resa – ta färjan.

Text: Mia Wibacke Bornberger

22 oktober 2019, uppdaterad: 8 april 2021

– En konferens på Gotland erbjuder allt man kan önska sig. All önskvärd bekvämlighet för möten, tillgång till matupplevelser i världsklass och spännande aktiviteter. Men också utrymme för att vandra i naturen, strosa omkring i Visby och ha tid över till det som en konferens ofta handlar om, att umgås och trivas, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland.

Och för en helhetsupplevelse rekommenderar han varmt gästerna att välja färjan. Då kan man börja sitt möte redan till havs och samtidigt inspireras av en milsvid utsikt över Östersjön, dessutom är det ett klimatsmartare sätt att resa. De nya gasfartygen som dagligen går mellan ön och fastlandet drivs delvis med biogas för en bättre miljö. I snitt är koldioxidutsläppet 5,7 kilo CO2 per resenär och resa.

Konferensgäster välkomnas redan i terminalerna av en personlig konferensvärd som tar hand om gruppen, antigen i Nynäshamn eller Oskarshamn. Ombordstigning sker direkt till väl förberedda och fullt utrustade konferenslokaler för upp till 40 personer.

Måltiderna beställs i förväg och avnjuts vid bord med vita dukar.

– På så sätt får man mer tid över när man sedan kliver iland på ön, inflikar Adam Jacobsson.

En totalupplevelse

Väl på plats i världsarvsstaden Visby är det bara några hundra meter till Scandic Visby, ett Svanenmärkt hotell som förutom smakfullt inredda rum erbjuder allt man behöver för en bekymmersfri vistelse. I hotellets restaurang Koggen består menyn till stor del av gotländska råvaror med närproducerade inslag, odlade och skördade på ön.

För konferenser och event finns möteslokaler för upp till 80 personer på hotellet och vid större möten samarbetar Scandic med evenemangsanläggningen Wisby Strand, som kan ta emot upp till 1 000 gäster.

– Att resa till Gotland och övernatta på ön är väldigt prisvärt i jämförelse med liknande alternativ på fastlandet. Dessutom får man hela Gotland på köpet, maten, naturen och vackra Visby. Har man en gång besökt vår ö så kommer man ofta tillbaka, säger Adam Jacobsson.

Fakta:
Gotland erbjuder en kombination av effektiva skräddarsydda möten och spännande ö-liv. Börja gärna konferensen redan på färjan och kliv iland fylld av motivation. På plats väntar sedan medeltida klosterruiner, matupplevelser i världsklass samt aktiviteter som kulinarisk cykelsafari, vandring längs med kusten, badtunnekväll i ett tjärdoftande båthus i genuint fiskeläge eller en lekfull gotländsk femkamp med inslag från vikingatiden.

Taggar/Etiketter
Båtkonferens  Gotland  Konferens  Mat & dryck  Miljö  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.