Gotland – en kort resa långt bort - | Konferensvärlden
Wisby Strand
Reportage > Gotland – en kort resa långt bort

Gotland – en kort resa långt bort

Hållbarhet & Miljö Med närmare 80 mil obruten horisont bjuder Gotland in till en konferens- och mötesplats som är lika magisk året om. Möt sagostaden Visby med omnejd, njut av kulinariska läckerheter, mäktiga naturupplevelser och medeltida vingslag. Och för en mer klimatsmart resa – ta båten.

Mia Wibacke Bornberger

22 oktober 2019,

Från och med mitten av augusti avtar den stora strömmen av turister vilket i sig medför en fantastisk tillgänglighet till allt på ön. Det bästa av det mesta väntar nu konferensgästerna: de vackra naturskiftningarna, ett gastronomiskt prisbelönt utbud, pittoreska små gränder, långgrunda havsvikar och mängder med attraktiva aktiviteter, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland.

Och för en helhetsupplevelse rekommenderar han varmt gästerna att välja båten. Då kan man med fördel börja sitt möte redan till havs och samtidigt inspireras av en milsvid utsikt över Östersjön, dessutom är det ett klimatsmartare sätt att resa.

En personlig konferensvärd möter upp och tar hand om gruppen redan vid terminalen, antingen i Nynäshamn eller Oskarshamn, och där välkomnas gästerna direkt ombord till väl förberedda och fullt utrustade konferenslokaler för upp till 40 personer. Måltiderna beställs i förväg och avnjuts vid bord med vita dukar.

– På så sätt får man mer tid över när man sedan kliver iland på ön, inflikar Adam Jacobsson.

En totalupplevelse

Väl på plats i världsarvsstaden Visby är det bara några hundra meter till Scandic Visby, ett Svanenmärkt hotell som förutom smakfullt inredda rum erbjuder allt man behöver för en bekymmersfri vistelse. I hotellets restaurang Koggen består menyn till stor del av gotländska råvaror med närproducerade inslag, odlade och skördade på ön.

Här kan man välja alltifrån ”Sharing Dinner”, en härlig middag som serveras på stora, gemensamma fat direkt vid bordet, eller en mer traditionell bufféservering. För konferenser och event finns möteslokaler för upp till 80 personer på hotellet och vid större möten samarbetar Scandic med evenemangsanläggningen Wisby Strand, som kan ta emot upp till 1 000 gäster.

– Trots att en konferens i Visby innebär övernattning så är vi ett mycket prisvärt alternativ om man jämför med större städer på fastlandet. Dessutom får man ytterligare mervärden på köpet: ett riktigt miljöombyte, outdoor-aktiviteter och spännande gotländska seder och bruk. Har man en gång besökt vår ö så kommer man ofta tillbaka, säger Adam Jacobsson.

Fakta:
Gotland erbjuder en kombination av effektiva skräddarsydda möten och spännande ö-liv. Börja gärna konferensen redan på båten och kliv iland fylld av motivation. På plats väntar sedan medeltida klosterruiner, matupplevelser i världsklass samt aktiviteter som kulinarisk cykelsafari, vandring längs med kusten, badtunnekväll i ett tjärdoftande båthus i genuint fiskeläge eller en lekfull gotländsk femkamp med inslag från vikingatiden.

Taggar/Etiketter
Båtkonferens  Gotland  Konferens  Mat & dryck  Miljö  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

Teatergatan 19, 411 35 Göteborg

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.