Herrgård för härliga dagar - | Konferensvärlden
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Reportage > Herrgård för härliga dagar

Herrgård för härliga dagar

Slott & Herrgårdar Efter en smakfull renovering inviger Hooks Herrgård nu sitt nya entréplan där det historiska arvet och dess glans från 1770-talet lyfts fram. Den vackra byggnaden ligger inbäddad bland frodig barr- och lövskog och här bjuder man in till en konferens kryddad med golf, natursköna cykelleder och padel, en utsökt restaurang samt ett stort lyxigt spa.

Text: Mia Bornberger

19 april 2022,

Det sägs att man aldrig får en andra chans att göra ett första intryck och det är något som Hooks Herrgård sannerligen tagit fasta på. Gästerna välkomnas till nyrenoverade lokaler i en sagolik miljö där herrgårdens ursprungliga glans från 1770-talet lyfts fram och vävts samman med känslan av ett samtida hem i en om-bonad herrgårdsmiljö.

Koppla av i lejongula moderna sammetssoffor, sippa på en drink i den nya cocktailbaren av internationellt snitt där dekorativa timmerväggar, läckert röda barstolar och den svartlackerade bardisken tävlar om uppmärksamheten. Eller varför inte konferera i den skira ”rosa salongen” vilken kan användas både för en ”private dining” eller som ett mindre mötesrum.

Under det senaste året har anläggningen satsat stort och renoveringen av receptionen, alla salonger samt den nya baren ingår i en långsiktig plan där ytterligare förändringar kommer ske. Bland annat väntar fler varma källor i anslutning till spadelen, eldstäder utomhus, ett klassiskt orangeri som återskapas från originalet som en gång i tiden fanns på plats, samt ännu en stor konferenslokal.

– Nu är anläggningen än mer attraktiv och det ska bli oerhört spännande att se vad våra konferensgäster tycker. Vi tror på framtiden och satsar rejält, och vi är mycket stolta över resultatet, säger Hooks vd Hans Edberg.

Arkitekten Per Öberg med bas på Strandvägen i Stockholm är den som anlitats för projektet och samma firma har tidigare formgivit anläggningens spa och restaurang. Tanken har varit att gestalta herrgård-ens historia, familjen som driver den och knyta ihop det nya med det gamla.

Golferens

Hooks Herrgård ligger cirka 25 minuter söder om Jönköping, det vill säga mitt emellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Omgivningarna med den underbara naturen tätt inpå husknuten uppmuntrar till utomhusaktiviteter och då inte minst golf på någon av banorna med de talande namnen ”Parkbanan” och ”Skogsbanan”, där den sistnämna slingrar sig vackert genom det gröna. Den som vill vässa sina svingar kan boka lektioner i golfstudion och har man aldrig golfat finns ”prova-på-golf”. Utöver det erbjuds företagsgolf i form av ”golferens”. Flitigt nyttjade är också herrgårdens två padelbanor utomhus, vilka är bokningsbara året runt.

Gym på taket

För att kropp och själ ska må bra behövs en balans mellan aktivitet och rekreation. Kör ett pass med kollegerna i det välutrustade gymmet på taket och njut sedan av en näringsrik smoothie i den generöst tilltagna spaavdelningen. Varva bastubad, sanarium med salt- och ångrum och kneipp för trötta fötter med en välgörande stund i hydromassagepoolen. Här finns även en lounge med öppen spis och lyxiga vip-spasviter inredda med horisontaldusch och bubbelbadkar. 

Maten är också en viktig ingrediens på Hooks Herrgård och i restaurangen tar man del av både utsikten mot den rogivande Hokasjön och bord dukade med utsökta råvaror. Vad sägs till exempel om skagenröra med löjrom från Vänern eller en len dessert med chokladtartelett på manjarichoklad?

Naturen som mötesplats

Anläggningens möteslokaler är toppmoderna och kan med hjälp av möblering, ljud och ljus anpassas efter tycke, smak och önskemål. Med allt från mindre grupprum till konferenssal på 300 kvadratmeter kan man tillgodose både det stora och lilla konferenssällskapets behov. Då viktiga beslut även kan fattas utanför det traditionella konferensrummet arrangeras ofta uppskattade mötesplatser utomhus för hela gruppen.

Men allt tar avstamp i receptionen och Hans Edberg inflikar:

– Herrgårdens entréplan är det första och sista man möter och den här renoveringen gläder oss verkligen – vi längtar nu efter att välkomna våra gäster och visa upp vår fina anläggning.

Hooks Herrgård Små intima möten, utbildning och stora evenemang – med åtta grupprum och tolv konferenslokaler, där den största rymmer upp till 300 personer, kan anläggningen smidigt anpassas efter gästernas olika behov. Hotellrummen är fördelade på åtta byggnader, alla med sin egen charm, och sammantaget finns här 103 rum och 240 bäddar. I byggnaden finns också ett gediget spa på 1 300 kvadratmeter, ett välutrustat gym samt närhet till flera padel- och golfbanor.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.