Herrgårdsdröm - | Konferensvärlden
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Hooks Herrgård
Reportage > Herrgårdsdröm

Herrgårdsdröm

Konferenspärlor ”Ett slags skönare liv”.
Ja, så lyder Hooks Herrgårds egen slogan och den träffar onekligen mitt i prick. En vistelse här innebär ett möte i en magnifik miljö där golf, padeltennis, spa och ett kök av yppersta klass sätter extra krydda på tillvaron.

Mia Wibacke Bornberger

8 november 2019,

Hooks Herrgård ligger mitt emellan landets tre största städer, strax söder om Jönköping. Här visar den småländska naturen upp sin bästa sida och på anläggningen vistas du i gränslandet mellan anrik herrgård och modern konferensmiljö, med personlig och familjär stämning och service.

– Vi är en komplett anläggning året runt. Här finns något för alla. De senaste åren har vi utvecklat ett nytt lyxigt spa, en helt ny restaurang och flertalet rum har renoverats för mesta möjliga bekvämlighet, säger Hans Edberg, som är vd på Hook och som tillsammans med sina tre bröder är den tredje generationen Edberg som driver Hooks Herrgård.

Mat och prat i kvadrat

Anläggningens senaste satsning, ett nytt kök och restaurang, har inneburit ett välkommet tillskott på ytterligare 70 platser, totalt ryms nu 250 matgäster i den vackra matsalen. Inredningen kombinerar herrgårdskänsla med franskt 1960-tal och inslag av nordisk design, vilket förstärks av danska möbler i valnöt. Bakom den nya formen står byrån Per Öberg Arkitekt AB.

Det gamla köket har ersatts med ett stort showkitchen, där kockarna interagerar med gästerna och där varmrätterna serveras i en tolv meter bred lucka.

– Gästerna har full insyn i hur maten till-lagas vilket ofta leder till en spännande dialog och i en sådan miljö måste kockarna vara lite extra på tårna. Vi har också breddat oss för att tillgodose önskemål om specialkost. Tidigare serverade vi en fast trerätters middag på kvällen, numera är valfriheten betydligt större.

Luxuös golfanläggning

Hooks Herrgård har inte bara en utan två golfbanor direkt utanför dörren: Parkbanan som löper norrut utmed den långsmala Hokasjön och Skogsbanan som sträcker sig i sydlig riktning från anläggningen sett. Banorna öppnar tidigt på säsongen och är kända för sina fina greener.

– Förutom golfen har vi träning både ute och inne – hälsa är ett genomgående tema hos oss, här ska man må bra. I fjol byggde vi två banor för padeltennis, en rolig sport som är väldigt uppskattad hos gästerna där även medlemmar i golfklubben och privata gäster kommer hit och spelar. Det är mycket liv och rörelse i och runt herrgården, vi vill vara en levande plats.

Härligt flyt

Spaet som byggdes för fem år sedan är hela 1 300 kvadratmeter stort. Här samsas två varma källor utomhus, varav en är en hydro-
massagepool under tak. I den andra sitter man i behagligt 38-gradigt vatten under bar himmel. Inomhus väntar kallbad, tre olika bastur, upplevelseduschar och en 20-metersbassäng för motionssim. Stora glaspartier vetter ut mot sjön, vilket gör att insidan och utsidan flyter ihop. Även materialen har valts för att passa ihop med tonen på sjön direkt utanför fönstren.

– Vi arbetar med produkter från Kerstin Florian och har ett behandlingskoncept som innebär att man bokar tid med en terapeut och sedan tillsammans bestämmer vilken behandling man önskar, exempelvis massage eller ansiktspeeling. Varje enskild behandling skräddarsys för gästen. I spaavdelningen finns också en bar- och receptionsdel, där man kan äta gott, ta ett glas vin eller njuta av en smoothie, berättar Hans Edberg.

I anläggningens spa slappnar gästerna av och hamnar kanske på en annan, mindre formell, nivå med kollegorna innan det är dags för kvällens välsmakande middag i restaurangen – med trolsk utsikt över sjö och skog. 

Fakta:
På Hooks Herrgård utanför Jönköping i Småland blandas 1700-talsmiljö med toppmoderna konferenslokaler i familjär och trivsam atmosfär. Anläggningen erbjuder 249 bäddar fördelade på 103 rum, 19 konferenslokaler för upp till som mest 300 deltagare. Lägg därtill möjligheter till spännande aktiviteter, ett välutrustat gym, stort spa, två golfbanor och ett nytt kök och restaurang.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.