Ikoniskt hotell - | Konferensvärlden
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Reportage > Ikoniskt hotell

Ikoniskt hotell

Utland Grand Hotel i Oslo arrangerar såväl Nobelbanketter som möten för några få. Konferera i egen svit eller i guldbeströdda salar. Här väntar majestätiska middagar, en vinkällare i världsklass och ett prisbelönt spa med exklusiv pool som ger mötet en oförglömlig inramning.

Mia Wibacke Bornberger

11 november 2019,

I vårt vackra grannland i väst finns en glittrande hotellmiljö som ståtar med både sekelskiftescharm och modernism. Klassiska Grand Hotel med dess vita fasad av granit fick sitt nuvarande utseende 1913 men såg dagens ljus redan 1874. Hotellet har sitt ursprung i det kafé som låg på platsen och som då var en populär mötesplats för stadens bohemer. Författaren Henrik Ibsen var till exempel en av stamgästerna och i hotellets ”Hall of Fame” hänger foton med signaturer på många av de celebriteter som genom åren besökt anläggningen.

Grand Hotel pryder paradgatan Karl Johan och omges av ett pärlband av attraktioner som Nationaltheatret, Domkyrkan och Det Kongelige Slott. Oslo bjuder också på ett rikt utbud av shoppingstråk och allsköns restauranger. Här finns mysiga Aker brygge, välsmakande street food och grönskande rekreationsområden.

Tar sig hit gör man smidigt med tåg och väljer man flyget är det sedan endast 20 minuter mellan flygplatsen Gardermoen och centrala Oslo med Airport Express-tåget, vilket stannar precis utanför Grand Hotel.

För konferensen finns sex stycken mötesrum för upp till 110 deltagare. Hela 283 rum varav 54 sviter i olika storlek gör det enkelt att inackordera alla gäster. Några av sviterna går dessutom att hyra för olika typer av tillställningar.

Guldkantat möte

Konferensvåningen ligger nästan högst upp i byggnaden och har allt man behöver för ett lyckat möte. Stora glaspartier släpper in välbehövligt dagsljus, den absolut senaste tekniken är installerad och en värdinna finns hela tiden på plats. Vill man sätta extra guldkant på konferensen kan man boka någon av balsalarna i bankettvåningen: Spegelsalen eller Rococo, som rymmer flera hundra deltagare, beroende på om man har middag, möte eller mingel.

På bankettvåningen hittar man också tre härliga lounger, som kan brukas var för sig, eller som ett avlångt öppet rum. Här hänger bland annat en äkta Andy Warhol, föreställande drottning Sonja när hon var kronprinsessa.

Grand Hotell har arrangerat otaliga och oförglömliga möten, middagar och bröllop – här hålls bland annat Nobelbanketten i samband med utdelningen av fredspriset. Originalmålningar från internationellt kända konstnärer smyckar väggarna och inredningen är snarare kontinental i sin karaktär än stramt nordisk. Mustiga färger som lila, marinblått och guld, varvas med fransk elegans och snickarglädje i detaljer och stuckatur. Hotellet andas sin historia, men räds inte moderna inslag och nytänkande.  

Smakfullt vinsortiment

Under takåsarna hittar vi Eight Rooftop Bar (känt för sina cocktails), och den prisade spaanläggningen Artesia Spa Grand. Längre ner i byggnaden huserar restaurangerna Grand Café och historiska Palmen, den senare omtalad för sin gedigna och välsorterade vinkällare med etiketter och årgångar för alla smaker. Det fantastiska köket strösslar också med stjärnglans och dukar upp för alla tillfällen, möten, lunch och banketter. Menyn är flexibel och maten är kontinental med en nordisk touch. Under hösten bereds det också plats för en ny härlig smørrebrød-meny.

Fakta:
Grand Hotel Oslo öppnade 1874, och har i 145 år välkomnat nordbor, internationella gäster, världsledare, kändisar och fredsprisvinnare. Konferensvåningen har mötesrum för upp till 110 deltagare och bankettvåningen tar emot 350 personer. Lokalerna lämpar sig för seminarer, produktlanseringar, banketter och frukostmöten. Relaxa i hotellets prisbelönta spaavdelning eller besök Eight Rooftop Bar som serverar lyxiga cocktails med utsikt över staden.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.