Inspirerande rum för alla - | Konferensvärlden
Uppsala Konsert & Kongress
Foto: Julius Bohlin
Uppsala Konsert & Kongress
Foto: Julius Bohlin
Uppsala Konsert & Kongress
Foto: Magnus Hörberg
Reportage > Inspirerande rum för alla

Inspirerande rum för alla

Hållbarhet & Miljö Konferenser, utställningar, konserter, internationella nätverksträffar, lanseringar, bröllop och studentfester. För Uppsala Konsert & Kongress är inga arrangemang för små eller för stora.

Text: Mia Wibacke Bornberger

27 oktober 2020,

Redan år 1912 påbörjades planerna på ett konserthus i Uppsala. Knappt hundra år senare stod slutresultatet klart i form av det åtta våningar höga Uppsala Konsert & Kongress som invigdes 2007. En funktionell anläggning som exteriört påminner om en vit kristall och som med en yta på 15 000 kvadratmeter och lokaler med skyhögt i tak uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Byggnadsverket är flerfaldigt prisat och har bland annat vid tre tillfällen nominerats till det prestigefyllda AIPC Apex Award, som vartannat år utser världens främsta konferensanläggningar.

Idag är anläggningen en välbesökt och etablerad arena för allehanda sammankomster och sedan starten har det här arrangerats tusentals kulturevenemang, möten och festligheter. Det centrala läget vid Vaksala torg, några hundra meter från Centralstationen i Uppsala, gör också anläggningen lättillgänglig för besökare från hela Norden.

Flexibla ytor

Söker du lokaler i alla storlekar och för alla användningsområden, från små trivsamma grupprum till luftiga konsertsalar, då har du kommit rätt. De väl tilltagna portarna i de största lokalerna gör också att man där med enkelhet kan köra in såväl bilar som båtar. Anläggningens stolthet är den stora bankettsalen.

– Den tar upp till 850 sittande gäster. Salen är fantastisk och går att dela upp i sektioner och varieras med hjälp av möbleringen så att mindre sällskap får det lika mysigt och ombonat som sällskapet på 500 personer. Salen ligger direkt vid Vaksala torg och fungerar som en förlängning av torget med scener på båda sidor om väggen. Här kan vi kombinera både inomhus- och utomhusarrangemang, berättar festvåningsexperten Victoria Lindgren, som också är innesäljare hos Uppsala Konsert & Kongress.

Röd rulltrappa förgyller

Interiört är Uppsala Konsert & Kongress en riktig kameleont. Innertaken är försedda med viktbelastningspunkter som tål rejält tunga ljus- och ljudanläggningar och golv och väggar är förberedda så att plattformar och podium kan byggas upp i princip var som helst i byggnaden. En röd rulltrappa leder upp till foajén på våning 6, vilken bjuder på en hänförande 360 graders panoramavy i en stad där småstadscharm och storstad vackert vävs samman. 

– Våning 6 är en perfekt plats för exempelvis fördrink, dans och mingel. Den rödskimrande rulltrappan symboliserar naturligtvis röda mattan. Vi vill förgylla konferensen på alla sätt och skapa en minnesvärd upplevelse för våra gäster, säger Victoria Lindgren. 

Mötet är centralt – maten är hjärtat 

Uppsala Konsert & Kongress erbjuder menyer för alla tillfällen: frukostmöten, dagkonferenser, mässor, grab and go, mingel och fest. Vid bokning av middag ingår det en provsmakning för två personer tillsammans med souschefen, som bjuder på en spännande kulinarisk djupdykning, och som sig bör ligger fokus på lokalproducerade och ekologiska råvaror. 

– Våra kockar är skickliga på att kombinera maträtter och menyer på ett utsökt sätt och många av rätterna är helt växtbaserade. Gästerna kan välja att äta inomhus, eller utomhus om man så vill på vår uteservering, och med våra gedigna ytor är det enkelt att ordna ett tryggt avstånd mellan bord och gäster nu under rådande omständigheter. Vi skräddarsyr alla möten utifrån konferensdeltagarnas önskemål där du som gäst sätter agendan. 

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

UKK ligger centralt i Uppsala med utmärkta kommunikationer såväl nationellt som internationellt, endast 18 minuter från Arlanda. Här arrangerar du event i lokaler med maximal flexibilitet. Flera olika och vitt skilda typer av evenemang kan äga rum parallellt i huset. Den egna Svanenmärkta restaurangen finns på entréplan och barer finns i anslutning till alla möteslokaler. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.