IVA sätter guldkant på mötet - | Konferensvärlden
IVA Konferenscenter
Foto: Jan Malmström
IVA Konferenscenter
Foto: Jan Malmström
IVA Konferenscenter
Foto: Jan Malmström
Reportage > IVA sätter guldkant på mötet

IVA sätter guldkant på mötet

Konferenspärlor Anrikt och elegant möter nytt, snyggt och toppmodernt. I hjärtat av Stockholm förenar IVA Konferenscenter det bästa av två världar och gör konferensen till ett möte att minnas.

Mia Bornberger

19 oktober 2018,

IVA Konferenscenter är beläget mitt emellan krog- och businesstäta Stureplan och klassiska Östermalmstorg där storstadens alla nöjen och sevärdheter väntar utanför porten. Bara några kvarter söderut glittrar Nybroviken med sina vita skärgårdsbåtar och tvärs över vattnet uppenbarar sig Gröna Lund och Vasamuseet. Med IVA som utgångspunkt är det en enkel match att ta sig runt i staden och till och från Centralstationen eller någon av Stockholms båda flygplatser.

Inne i de välkomnande lokalerna råder ett behagligt och lågmält lugn, även om verksamheten sällan står still. En av anläggningens väl använda arenor för seminarier, frukostmöten och endagskonferenser är den stora Wallenbergsalen, som med sina bekväma fåtöljer i skinn, akustikpaneler i ask och avancerade konferensteknik tillhör Stockholms absolut modernaste. I stort sett varje seminarium spelas också in eller webbsänds, vilket gör att många även kan delta på distans.

– Teknikmässigt ligger vi långt fram och våra kunniga tekniker hjälper till med förberedelser inför kundernas möten för att allt ska flyta på så smidigt som möjligt. I den stora hörsalen finns alltid en tekniker på plats under genomförandet, säger Charlotta Svedberg, konferenschef på IVA Konferenscenter.

Stjärnglans på tapeten

Om den ultramoderna Wallenbergsalen är IVAs hjärna så är den magnifika mötes- och festlokalen Bankettsalen – med sina kristallkronor, guldskimrande medaljongtapeter och stjärnmönstrade parkettgolv – dess hjärta. Denna enastående lokal har plats för upp till 175 personer placerade kring runda bord och är med sina tre salonger som gjord för representationsmiddagar, catwalk eller varför inte en jubileumsfest. Bland annat har vinjetten till TV4-succén ”Let’s dance” spelats in här.

Teknik för alla tillfällen

Nästa år fyller konferenscentrets huvudman IVA – det vill säga Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien – 100 år och det vankas jubileum, vilket inletts redan under hösten med en allmän uppgradering av lokalerna som inredningsmässigt blivit mer enhetliga. Dessutom finslipas tekniken i Wallenbergsalen, där en ny och tekniskt förstklassig led-skärm med ännu bättre bildupplösning ersätter den tidigare hd-väggen.

– Det kommer att bli något alldeles extra. Då också efterfrågan på små och stora video-
konferensmöten ökat installeras även den tekniken nu i samtliga lokaler, det blir alltså en riktigt stor teknikuppgradering vilket känns otroligt häftigt, , säger Charlotta Svedberg.

Även Stora foajén, som ligger i direkt anslutning till centrets mysiga trädgård, får ett lyft med rymligare pentry, fler kylar och fler mobila bar-enheter. Det innebär större variation för serveringar såsom bufféer, tilltugg eller fika. I övrigt passar lokalen utmärkt för de flesta sorters evenemang. Här kan man mingla mellan borden, fika, äta lunch och ha mindre utställningar. Ett utmärkt val för det lite mer avslappnade mötet.

Menyn kommer till sin rätt

Den klassiska Stockholmskrogen Grodan, som ligger i direkt anslutning till IVA, tillagar all mat som serveras och intas i konferenscentrets festvåning eller i någon av salongerna. Här kan gästerna se fram emot smaksensationer som parmalindad kammussla, timjanstekt kalvytterfilé med svampfylld gyoza och sötsaker som rostad vit choklad med smetanasparfait och bärkompott.

I en attraktiv mix vävs tekniken, maten och läget samman och bildar ett konferenscenter för den medvetna gästen.

Kuriosa

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien IVA är en icke vinstdrivande och partipolitiskt obunden akademi och ska till nytta för samhället främja teknisk och ekonomisk vetenskap och näringslivets utveckling. Under 2019 firar man 100 år och släpper då en jubileumsbok samt anordnar ett stort antal möten och seminarier i de egna lokalerna på konferenscentret. 

IVA Konferenscenter

IVA Konferenscenter ligger centralt i Stockholm och arrangerar alla typer av möten – från mindre affärsmöten och konferenser till större evenemang. Här finns tio olika mötesrum, från fyra personer upp till 170 personer och samtliga lokaler är utrustade med modern och användarvänlig teknik. Alla rum kan bokas hel eller halv dag samt även per timme. Medlemmar i Svanens nätverk.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.