Jazzhistoriska vingslag på Nalen - | Konferensvärlden
Nalen
Nalen
Nalen
Nalen
Reportage > Jazzhistoriska vingslag på Nalen

Jazzhistoriska vingslag på Nalen

Stora möten På Regeringsgatan mitt i Stockholm ligger anrika nöjespalatset Nalen. Byggt år 1888 som ett ordenshus - då kallat Nationalpalatset - har det vackra huset en lång och fascinerande historia, samtidigt som man idag erbjuder en stor och modern konferensanläggning.

10 oktober 2016, uppdaterad: 10 oktober 2016

Redan från början användes Nationalpalatset till olika typer av publika arrangemang; alltifrån från cykelskola till julfester, basarer, politiska möten och till och med idrottsarrangemang.

Centrum för Stockholms nöjesliv

Från mitten av 1930-talet och ända fram till slutet av 1960-talet var Nalen, som det kom att heta i folkmun, Stockholms - och förmodligen hela Sveriges - hetaste nöjespalats.

- Det var den store OS-medaljören Gustaf Lindblom, även kallad Topsy, och en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse, som så framgångsrikt drev Nalen under flera årtionden. Det var hans förtjänst att så många av dåtidens stora svenska och internationella artister valde att förlägga sina spelningar och konserter här på Nalen. Och det var tack vare honom som huset blev det oerhört populära nöjesmecka det var under många, många år, berättar Thomas Jonsson, konferensansvarig på Nalen.

Kyrkoverksamhet

Verksamheten tog dock en helt annan vändning mellan åren 1967-1997 då Levi Petri-stiftelsen tog över och gjorde om lokalerna till bland annat kyrkorum och härbärge.

Men sedan år 1998 är Nalen återigen ett musikhus som ägs och drivs av Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation (SAMI). Här arrangeras nu årligen över hundra konserter och klubbevenemang, med alltifrån kända svenska och utländska artister till oetablerade musiker som får möjlighet att möta en större publik i de klassiska konsertlokalerna.

Gammalt och nytt i fin harmoni

Nalen är ett unikt hus, med guldpelare, vackra stuckaturer och gamla reklamskyltar från mitten av förra seklet. Allt varsamt renoverat för att bevara den ursprungliga charmen, men numera också anpassat för moderna konserter, fester och konferenser.

Vid sidan av musikarrangemangen har Nalens vackra lokaler under senare år därför även blivit en populär mötesplats för arbetsmöten och olika typer av företagsevenemang. Husets stora lokaler passar utmärkt för såväl fest som för
konferenser och för alltifrån kundevent eller informellt mingel till sittande galamiddag för 600 personer.

Många stamgäster

Den palatsliknande miljön ger en stämningsfull glans och kulturkänsla åt evenemangen och läget är idealiskt mitt i Stockholm city, nära till allmänna kommunikationer.

I Nalens anrika lokaler sitter atmosfären i väggarna, samtidigt som konferensgästen har tillgång till det senaste inom presentationsteknik och stora möjligheter till flexibla lösningar för små och stora möten. Här kan man välja bland totalt åtta möteslokaler i olika storlek, från sex till 400 personer.

- Vi har många återkommande konferensgäster här på Nalen, berättar Thomas Jonsson, och konstaterar att det nog är kombinationen av det centrala läget, de flexibla och samtidigt charmiga konferensrummen, tillsammans med det personliga bemötandet, som gör att många gäster gärna kommer tillbaka hit.

Fakta:
På Nalen kan man ta emot cirka 400 personer i biosittning i Stora Salen och cirka 300 med middagsdukning. I rummet Harlem intill kan man mingla innan middagen och i de fyra nyrenoverade konferensrummen på andra våningen finns plats för mellan 6-20 personer.

Läs mer om Nalen på Konferensguiden.se och få kostnadsfri hjälp att boka din nästa konferens här.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.