Kanonstart på hösten - | Konferensvärlden
Armémuseum
Armémuseum
Armémuseum
Armémuseum
Armémuseum
Reportage > Kanonstart på hösten

Kanonstart på hösten

Konferenspärlor Ny restaurang, ny utställning och en minst sagt unik konferensmiljö. En konferens på Armémuseum i Stockholm ger inte bara ett givande möte med kollegerna, utan också med den rafflande svenska historien.

Mia Bornberger

19 oktober 2018,

Smyg förbi adelsmannen som jäser i slottskammaren, kika in kanongjuteriet, hälsa på den ensamma soldathustrun som tvingats se sin make dra ut i krig eller håll en tung musköt i dina armar – om du orkar.

Att förlägga sin dagkonferens på Armémuseum och kombinera den med en visning är ett både spännande och lärorikt sätt att få ta del av vår historia. Ett flertal utställningar pågår hela tiden parallellt med varandra och i den välbesökta museibutiken trängs tennsoldater (fattas bara!), salta lakritsskott med choklad och mjuka varma arméstrumpor.

– Det har bedrivits militär aktivitet här i olika former sedan 1600-talet. Museet byggdes i slutet av 1800-talet då man ansåg att militärerna behövde lite historisk bildning. Sedan dess har det vuxit och blivit mer och mer omfångsrikt för varje år, berättar Peter Zander som är chef för enheten för produktion och pedagogik vid Armémuseum, vars närmaste grannar är Hedvig Eleonora kyrka och Östermalmstorg. Härifrån har man hela Stockholms city inom bekvämt promenadavstånd.

Temavandring blev succé

Bland majestätiska fönster, snidade ekdörrar och stenvalv ryms tre konferenslokaler av varierande storlek och karaktär. Den rymliga Hörsalen kan ta emot cirka 140 personer och passar allt från seminarier och paneldebatter till föreläsningar, presskonferenser och filmvisningar. Loftsalen med sina 110 platser lämpar sig utmärkt för den något intimare utställningen eller frukostmötet samt mingel. Här serveras ofta för- eller eftermiddagskaffe, middag och lunch. Vid hyra av Hörsalen ingår Loftsalen kostnadsfritt. Vindsrummet med sina runda takfönster tar upp till 32 deltagare i u-sittning och gör sig bra för det mindre sällskapet.

Och det historiska går igen även i aktiviteterna.

– Vi har en levande verksamhet med varierande teman. Ett exempel är en historisk vandring som vi arrangerade för en konferensgrupp. Den tog sin början klockan sex på kvällen och slutade klockan ett på natten – och handlade om åren 1939–1945. Deltagarna fick stoppa strumpor och smaka surrogatkaffe. Det delades ut ransonerings-kuponger och lästes i motböcker. En minnesvärd afton som blev en fullkomlig succé.

Middag i kreativ miljö

Innanför väggarna huserar även nyrenoverade Artilleriet, som förutom att vara en populär lunchrestaurang också levererar mat och fika åt konferensgästerna. Här samsas klassiska rätter med raw food-alternativ, allt med inriktning på närodlat och ekologiskt.

I en stilfull kombination förgyller marmorerade bord, välsvarvade duvblå soffor och aprikosfärgade stolstyger varandra. Höga och låga möbler blandas för att skapa olika miljöer i en och samma lokal. I taket hänger en designlampa från Flos och det som vid en första anblick ser ut som färggranna tavlor är egentligen konstverk i mossa. Verken är en del av ljuddämpningen för en lugnare atmosfär.

– När man bokar sin konferens hos oss kopplar vi ihop kund och restaurang så att de kan prata direkt med varandra. Många väljer att sitta nere i restaurangen när de äter middag och beställer upp lunchen som då serveras i Loftsalen, säger Peter Zander.  

Boka en medryckande visning

Även om konferensschemat är späckat rekommenderas att man bokar en introduktion om museet, eller en guidad tur till någon av utställningarna som intresserar gruppen lite extra.  Den för hösten aktuella utställningen ”Segerns pris – Narva 1700” berättar om livet under stormaktstiden och den pågår fram till november 2020.

På Armémuseum kan du ge konferensen en kulturhistorisk inramning och uppleva tjuskraften i det förgångna.

Armémuseum

Armémuseum ligger centralt på Östermalm i Stockholm med allehanda kommunikationer på bekvämt promenadavstånd. Anläggningen passar alla sorters evenemang, från större konferens eller prisutdelning till det mer intima seminariet eller mötet. Det finns tre moderna konferenslokaler, olika i karaktär och storlek, för upp till som mest 140 personer i biosittning.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.