Klassiskt stadshotell mitt i Trosa - | Konferensvärlden
Trosa Stadshotell & Spa
Trosa Stadshotell & Spa
Trosa Stadshotell & Spa
Trosa Stadshotell & Spa
Trosa Stadshotell & Spa
Trosa Stadshotell & Spa
Reportage > Klassiskt stadshotell mitt i Trosa

Klassiskt stadshotell mitt i Trosa

Hälsa & Spa Trosa Stadshotell & Spa är ett genuint klassiskt stadshotell beläget mitt på torget i idylliska skärgårdsstaden Trosa. Det anrika hotellet med sina vackra matsalar har funnits sedan 1867 och är idag en lugn och charmig miljö för kreativa möten och avslappnande stunder i spa-avdelningen.

24 november 2023,

Med direktbuss från Liljeholmen i Stockholm når man Trosa Stadshotell & Spa på en timme. Bussresan kan beställas direkt av hotellet för största möjliga bekvämlighet. Hotellet som ligger mitt i lilla vackra Trosa har alltid varit en central del av stadens sociala liv och Trosa i sig, är verkligen värd en resa med sina mysiga butiker, caféer och gamla bebyggelse. Ett klassiskt stadshotell med anrika gamla matsalar med vita dukar och levande ljus, 44 personligt inredda hotellrum och en konferensdel under ständig utveckling för att skapa optimala möteslösningar för sina gäster.

– I och med uppköp av de intilliggande fastigheterna har vi idag flera separata lokaler att erbjuda, och vi har genom detta också fått en egen innergård som vi nu kommer att utveckla under kommande år, berättar Annika Forsgren, marknadschef.

På Trosa Stadshotell & Spa finns fem mötesrum där den största lokalen, Borgarsalen, rymmer ca 45 personer och övriga lokaler är lämpliga för grupper på 6 till 20 personer. Det senaste nytillskottet är Gamla Banken, som ligger i en separat byggnad med ett tillhörande grupprum och egna fikaytor.

– Vi är en anläggning som passar bäst för mindre grupper på upp till 30 personer. Då kan man på bästa sätt utnyttja alla våra ytor – mysa i lobbyn, sitta vid brasan eller gå ner till spa-avdelningen tillsammans, berättar Sara Sundin, konferensansvarig.

Ett anrikt stadshotell där allt fikabröd är hembakt och där köket har höga ambitioner. Med vällagade bra råvaror vill man ge gästerna den njutning som kommer av både omsorg och kunskap. Förutom de klassiska matsalarna finns här också en Bistro där frukost och lunch serveras.

– Vårt kök kan nog bäst beskrivas som skandinaviskt med influenser från hela världen och våra kockar har inga problem med att laga specialkost för de som önskar det, säger Annika.

Restaurangen består av flera olika matsalar så om antalet personer stämmer, kan en grupp få en matsal för sig själva. Även Borgarsalen kan göras om till en matsal för en mer privat sittning.

På Trosa Stadshotell & Spa finns en uppsjö aktiviteter att välja mellan. Allt från mysiga stadsvandringar, tipspromenader i staden, vandra på den närbelägna Sörmlandsleden eller varför inte boka en spännande dryckesprovning med någon av de anställda sommeliererna.

– Bara 10 minuters promenad från hotellet ligger Trosa aktivitetspark med sju höghöjdsbanor. Den är öppen året runt och har banor för alla nivåer, berättar Annika.

Men ett besök på Trosa Stadshotell ger också chansen till en härlig spa-upplevelse. Här finns ett  aromarum, både en torr- och ångbastu och en 38 gradig varm källa. Vill du ”basta på riktigt”, finns en kallvattentunna i taket utanför bastun för hastiga nedkylningar.

– Våra kunder uppskattar den stämning som ett gammalt stadshotell ger. Att ha en konferens på dagen för att sedan kunna slappna av tillsammans i spa-avdelningen, säger Sara.

Det personliga bemötandet är en central ledstjärna i arbetet med att vara proffs på att arrangera bra möten. Trosa Stadshotell är ett litet klassiskt stadshotell med hög personaltäthet – man vill kunna tillgodose sina gästers behov snabbt och enkelt. På Trosa Stadshotell & Spa är du huvudpersonen, hit är det enkelt att komma – och enkelt att vara gäst.

Fakta:
På Trosa Stadshotell & Spa ligger mitt i skärgårdsstaden Trosa, en timmas resa från Stockholm. Ett klassiskt stadshotell med vackra matsalar, 44 hotellrum och både mysiga som utmanande aktiviteter. Ett självklart val för den mindre gruppen med fem olika mötesrum för upp till ca 45 personer. I hotellet finns en uppskattad spa-avdelning för sköna stunder efter en dags konfererande.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.