Konferens mitt i Vasaloppsspåret - | Konferensvärlden
First Camp Mora Parken
First Camp Mora Parken
First Camp Mora Parken
First Camp Mora Parken
First Camp Mora Parken
First Camp Mora Parken
Reportage > Konferens mitt i Vasaloppsspåret

Konferens mitt i Vasaloppsspåret

Stora möten First Camp är Skandinaviens största campingkedja med över 60 destinationer i Sverige, Danmark och Norge. En av dessa är Moraparken – ett outdoor-paradis mitt i Vasaloppsspåret. Här känner du historiens vingslag, njuter av god mat och fyller på med energi genom en mängd aktiviteter – här blir ditt möte en upplevelse.

Text: Helena Wikström

30 mars 2023, uppdaterad: 31 mars 2023

– Alla som någon gång sett utsändningarna från Vasaloppet, har säkert hört kommentatorn säga ”Här kommer de första åkarna in på Moraparken”. Och det är vår First Camp destination de kommer in på, berättar Pernilla Dorch, Sales Manager Group & Conference.

Moraparkens läge är fantastiskt vackert, alldeles invid Österdalälven som löper runt området som en glittrande omfamning. Moraparken är stor – eller rättare sagt gigantisk – och här hittar du, förutom Vasaloppsarenan, hotell, camping, stugby, servicehus, gym, bowling, tennishall, simhall, restaurang och en stor konferensanläggning med flera olika konferensrum som rymmer allt från det lilla mötet till det stora.

– Vår Stora Sal rymmer 450 sittande gäster, med en stor teaterscen och ett stort rundat trägolv framför, säger Pernilla.

Moraparken erbjuder aktivitetsglädje året om. Här kan du välja mellan 9 mils skidåkning i Fäders spår, miltals vandring i naturskön miljö och flera fartfyllda cykelleder i olika längder och grader. Här finns allt för en aktiv konferens, oavsett om du föredrar vinteraktiviteter eller fartfyllda dagar ute i sommarvärmen. Eller varför inte lite bowling som ett uppskattat avbrott i konferensen

– Alldeles vid vår restaurang ligger bowlinghallen. Man behöver inte ta sig någonstans, utan kan lätt bryta av med en timmes bowling för att få ny energi, säger Pernilla.

”Låt mötet bli en upplevelse” är Pernillas egen slogan och hennes råd till de konfererande gästerna. Att bryta av med en enkel aktivitet som bowling, en kort skid- eller cykeltur eller varför inte något mer exotiskt som att tillsammans göra en kyrkrodd.

– Här kan man snacka teambuilding, när man som grupp tillsammans ska ro den här stora båten. Det här är verkligen en uppskattad aktivitet men om vädret inte lämpar sig för en kyrkrodd kan man i stället måla Dalahästar som också är en rolig upplevelse, säger Pernilla.

Restaurangen på Moraparken är högt uppskattad, inte bara av besökande gäster, hit tar sig även lokalbefolkningen för att njuta av det spännande köket. Förra årets lanserade man ett nytt matkoncept, ”Black rock”, som innebär att du lagar din egen mat på en het täljsten.

– Det här bjuder in till ett otroligt socialt och roligt ätande! Man väljer sitt protein som kan vara kött, fisk eller något vegetariskt och steker det på den varma stenen. Till det här finns flera olika såser, olika potatisvariationer och sallader, förklarar Pernilla.

Som konferensgäst på Moraparken finns det flera olika boendemöjligheter. Här finns ett hotell med för året helt nyrenoverade rum, som fått en rolig och kulturhistoriskt intressant inredning med Vasaloppstema. Vill man istället bo i stuga med två sovrum för fyra personer finns den möjligheten, och som en speciallösning för stora grupper som vill bo på hotell men där antalet bäddar inte räcker till så skapar Moraparken hotellstandard i stugorna.

– Då bäddar vi upp och gör ordningen stugorna som om de vore hotellrum. En flexibel lösning som också är prismässigt fördelaktig, berättar Pernilla.

Fakta:
First Camp Moraparken ligger strax utanför Mora. Här finns allt för den aktiva konferensen; skidspår, vandringsleder, gym, bowling, tennishall och simhall. Du bor i nyrenoverade hotellrum eller mysiga stugor och konfererar i ett flertal olika lokaler där den största rymmer 450 personer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.