Konferera hållbart med utsikt över Stockholms inlopp - | Konferensvärlden
Ersta Konferens & Hotell
Ersta Konferens & Hotell
Ersta Konferens & Hotell
Ersta Konferens & Hotell
Ersta Konferens & Hotell
Reportage > Konferera hållbart med utsikt över Stockholms inlopp

Konferera hållbart med utsikt över Stockholms inlopp

Hotell Högt uppe på en av Södermalms höjder ligger Ersta konferens & hotell. I anrika byggnader från 1800-talet kan du konferera, sova och äta gott där dåtidens diakonissor levde. Allt med utsikt över Gamla stan, Skeppsholmen, Djurgården och Stockholms inlopp.

Helena Wikström

19 oktober 2018, uppdaterad: 19 oktober 2018

Att konferera på Ersta konferens & hotell är speciellt. Läget och de historiska byggnaderna ger en extra inramning. Ersta ligger på en höjd vid vattnet med vidsträckt utsikt över stora delar av stan. I Stora diakonisshuset från 1896 finns de flesta konferenslokalerna med plats för två till 180 personer.

– Konferensverksamheten startade 1992, i stora diakonisshuset där diakonissorna historiskt sett levt, hållit möten och utbildning för blivande diakoner. Så lokalerna har delvis haft den här funktionen sedan tidigt 1900-tal, berättar Åsa Dahlström, affärsutvecklare på Ersta konferens & hotell.

Idag är de 16 konferensrummen utrustade med modern teknik och nutida bekvämligheter samtidigt som dåtidens charm lever kvar i tapeter, kristallkronor och annan inredning i många  lokaler.

16 nya moderna hotellrum

Hotellets fyra rumskategorier är namngivna från diakonins värld. Många rum var bostadsrum för elever och diakonissor där varje rum idag är inrett med anknytning till dess egen historia. Inget av de äldre rummen är det andra likt.

– I april invigde vi 16 nya rum. De så kallade direktorsrummen är stora och moderna med skandinavisk inredning och sovkomfort. Utsikten över takåsarna på Södermalm eller över kyrkparken bidrar till känslan av rum som man vill bo i och inte bara övernatta, berättar Åsa.

Totalt finns det 38 rum med 68 sängplatser, plus plats för extrasängar.

Hållbarhet förr och nu

Ersta konferens & hotell är en del av Ersta diakoni, en icke vinstdrivande ideell förening där allt överskott går till Erstas arbete inom vård och omsorg. Verksamheten och värdegrunden bygger på att se människan. Något som genomsyrar allt från bemötande och service gentemot gäster likväl som medarbetare emellan. Sedan starten har hållbarhetsarbetet utvecklats från mänskligt perspektiv till att även inbegripa miljö och kvalitet. Hela Ersta diakoni är ISO-certifierad för miljö och kvalitet.

– 2017 tog vi över driften av Ersta terrass som är en restaurang och festvåning. Vi har ett uttalat hållbarhetstänk för maten vi serverar. Närodlat när det är möjligt och alltid MSC-märkt fisk samt hög kvalitet på råvarorna. Maten ska alltid vara fräsch och färsk hos oss, säger Åsa.

Julbord med Erstaunika godsaker

Ersta terrass, som ligger inrymt i det gamla diakonisshuset från 1864, har festlokaler för både små och stora sällskap. Totalt finns det plats för 210 sittande gäster.

– Vår stora terrass som tar 250 minglande gäster har en 180-gradersvy ut över Stockholm. Vid julborden blir det den självklara samlingsplatsen med glögg, underhållning och eldar innan det är dags att sätta sig till bords, berättar Åsa vidare.

Julbordet på Ersta terrass är traditionellt med några rätter inspirerade från Erstas långa historia och namngivna efter personer som varit viktiga för Erstas utveckling. I december är julbordet även bokningsbart för privatpersoner.

Konserter och konsertmiddagar

I och med att Ersta kyrka är en del av Ersta diakoni så finns det möjlighet att arrangera kringaktiviteter som konserter, föredrag, reflektion eller annat i anslutning till en konferens eller fest.

– Vill man till exempel avsluta dagen med gemensam reflektion eller kanske konsert innan middagen så kan vi ordna det i vår kyrka, säger Åsa Dahlström.

Ersta konferens & hotell har två bokningsbara konsertpaket. Gustaf Sjökvists kammarkör och skådespelerskan Anita Wall är några av artisterna. Gustaf Sjökvists kammarkör har även två öppna julkonserter i december då Ersta terrass dukar upp konsertmeny.

–  Vi har länge fått frågor om vi kan öppna restaurangen på Ersta terrass i samband med konserter, och nu när vi driver den i egen regi så är det äntligen möjligt, avslutar Åsa.

Ersta konferens & hotell

Ersta konferens & hotell som driver konferensanläggning, hotell, restaurang och festvåning är en del av den ideella organisationen Ersta diakoni. Konferensverksamheten har funnits på Erstaklippan sen 1992 med 16 konferensrum varav det största tar 180 personer i biosittning. Verksamheten har plats för 72 övernattande gäster 210 sittande gäster på festvåningen och 250 minglande på terrassen.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.