Konferera på Skansen – historiska lokaler i unik miljö - | Konferensvärlden
Skansens restauranger
Skansens restauranger
Skansens restauranger
Skansens restauranger
Skansens restauranger
Skansens restauranger
Reportage > Konferera på Skansen – historiska lokaler i unik miljö

Konferera på Skansen – historiska lokaler i unik miljö

Mat & dryck Skansen i Stockholm behöver nog ingen närmare beskrivning. Djurparken med sina kulturhistoriska byggnader har varit ett välbesökt utflyktsmål under decennier. Här ligger också Skansens Restauranger med sex anrika lokaler för middagar, fest och minnesvärda konferenser.

13 juni 2024,

Med sitt vackra läge på Djurgården har Skansen lockat besökare från hela världen. En genuint svensk upplevelse i klassisk miljö som dessutom erbjuder historiska lokaler för både stora och små konferensgrupper. Lokaler för både dagens möten som för den avslutande festen.

Vi har ett fantastiskt läge, centralt i Stockholm! Det är lätt att ta sig hit oavsett man reser med egen bil, chartrad buss eller kommunalt via buss, spårvagn eller färja, säger Viktor Birgne, boknings- och säljchef.

Att konferera på Skansens Restauranger innebär något långt mycket mer än vad en traditionell konferensanläggning kan erbjuda. Först och främst så ingår ett besök på Skansen – som man dessutom har ett nära samarbete med för extra upplevelser. ”Vandring genom historien” är en uppskattad guidad tur genom stadsdelsområdet med besök i gamla butiker.

Under middagen kan man få ett besök av en Skansenexpert som har med sig något ovanligt djur som hen berättar om. Vi har verkligen mycket kul att erbjuda! säger Nina Jakobsson, bokningskoordinator.

Vinprovningar efter konferensdagens slut är en annan uppskattad aktivitet. Den anställda sommelieren och berättar om de viner man är nyfiken på eller guidar genom en bubbelprovning med goda tilltugg, med fokus på olika länders produkter.

De sex lokalerna används lika lätt till vackert uppdukade middagar som rymliga konferenslokaler utrustade med den teknik ett möte behöver. Sollidens matsal med det intilliggande Galleriet bildar tillsammans en lokal som rymmer 300 personer i biosittning, men kan också användas var för sig.

Sollidens matsal är från 50-talet, byggd i vacker funkisstil som vi inrett med klassisk svensk design från Svenskt Tenn och Gustavsberg. Vi använder olika porslin för respektive lokal, anpassad efter lokalens historia, berättar Nina.

Högloftet och Nyloftet är byggda under tidigt 1900-tal men inspirerade av 1700-talets byggnadsstil. Tre byttor är en spännande lokal från 1700-talet där taket är hämtat från Ulla Winblads lägenhet, så här förflyttar vi oss stämningsmässigt till Bellmans dagar. I det stora och välkända Sollidenhuset ligger, förutom Sollidens matsal, även Galleriet, Tre byttor och den Gustavianska våningen. Högloftet och Nyloftet ligger sex minuters promenad in på området intill utsiktstornet Bredablick.

Högloftet och Nyloftet ligger intill varandra och kan bokas tillsammans om man är ett större sällskap och vill använda en av lokalerna för grupparbeten eller aktiviteter, säger Nina.

Med så många olika lokaler att tillgå hjälper personalen till så att gruppen får den lokal som passar syftet bäst. Konferensgrupper kan välja mellan ett halvdags- och ett heldagspaket och luncherna intas i Sollidens matsal oavsett vilken lokal man bokat för sin konferens.

Vi är väldigt flexibla och har så många olika restauranger att vi kan lösa alla måltider utifrån vad våra konferensgrupper önskar sig, förklarar Viktor.

Skansens Restauranger har något för alla – de många och stora lokalerna kan tillsammans rymma evenemang för upp mot 1000 personer men också skapa rätt stämning för mindre grupper. Här  är det inte ovanligt att gästerna stannar från det tidiga morgonkaffet till sena kvällens avslutande fest.

Fakta:
Skansens Restauranger ligger precis intill Skansen i Stockholm. Här hittar du sex historiska lokaler från olika tidsepoker som både fungerar som praktiska konferensrum och vackra matsalar. Ett besök på Skansen ingår i bokningen och därtill kommer roliga aktiviteter kopplade till den unika miljön.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.