Krogveteranerna med Ett litet kök - | Konferensvärlden
Reportage > Krogveteranerna med Ett litet kök

Krogveteranerna med Ett litet kök

Mat & dryck Krögarna Henrik Hermansson och Bob Magnus Pålsson har under 15 år avancerat från servicen på restaurang Grodan till krogmagnater i Stockholm. Ambitionen har under alla år varit att satsa stenhårt på att bli stora inom catering. Cateringföretaget Ett litet kök gör all slags mat till såväl jätteföretaget Investor som mindre privata tillställningar.

14 april 2015, uppdaterad: 29 maj 2015

Krögarduon möttes sent 90-tal i servicen på den hajpade citykrogen Grodan på Grev Ture gatan. Bob fortsatte vidare till restaurangen Ett litet hak som låg rätt över gatan. Han fick snabbt sällskap av Henrik och inom några år så hade de blivit delägare och köpt ut Anders ”arga snickaren” Öfvergård som startat de två restaurangerna Ett litet hak och Ett litet kök (låg i möbelbutiken ROOM på Kungsholmen). Krögarna spetsade in sig på catering och fick i uppdrag att göra frukost och lunch till större företag som Investor, Lantmännen och Huskvarna. 


– Vår omsättning ökade snabbt och vi fick blodad tand. Vi nådde till en punkt där vi kände att vi ville satsa ändå hårdare på catering. Vi sålde Ett litet hak och utökade vår verksamhet med Couscous catering och restaurang Matdistriktet där vi etablerade vårt huvudkök till alla våra cateringföretag, säger Bob.

Restaurang Matdistriktet på Rådmansgatan har blivit vida känt för sin fräscha träningsmat och besöks av såväl veganer som träningsintresserade som vill äta en näringsnyttig lunch. 
– Trenden är och det mesta går mot ekologiskt och närproducerat. Vi tycker själva att det är gott med sådan mat och det man själv tycker är gott brukar gå hem, säger Henrik. 
2010 fick de i uppdrag att laga all mat till Aftonbladets musiktävling Rockbjörnen. Stora partytält för 1500 gäster byggdes upp på Djurgården och många kända svenska artister uppträdde på scen. 


– Vi lagade en amerikansk buffé med grillade hamburgare. Det var utvecklande och utmanande, men inte heller så svårt som man kan tro. Men visst var det mycket logistik med 15 kockar och 30 servitriser, säger Henrik. 

2013 startades The local market group, där krögarduon och några andra kompanjoner samlade sina krogar och cateringfirmor. Bolaget har kapacitet att anordna catering, event, mat- och vinkurser och allt annat som hör till. Idag jobbar de i stora volymer och i koncernen ingår förutom Cateringföretagen två stora Oleary’s restauranger, ett mikrohotell med mera.


– Vi hade aldrig kommit dit vi är idag om vi inte hade levererat mat med hög klass. Vi är serviceminded, flexibla och om det behövs kan vi fixa allt i sista minuten. För oss är kundrelationen viktig liksom att våra kunder har det bra när vi servar dem. Hos oss är inget uppdrag för litet eller för stort – vi fixar allt, säger Bob.

 

Taggar/Etiketter
Catering  Krögare  Mat & dryck  


Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.