Kunglig konferens i modern tappning - | Konferensvärlden
Villa Fridhem
Villa Fridhem
Villa Fridhem
Villa Fridhem
Villa Fridhem
Villa Fridhem
Villa Fridhem
Villa Fridhem
Reportage > Kunglig konferens i modern tappning

Kunglig konferens i modern tappning

Konferenspärlor En modern konferensmiljö i ett kungligt sommarresidens – det är Villa Fridhem. Beläget intill Bråviken med de djupa Kolmårdsskogarna runt om blir din konferens både en vilsam och minnesvärd upplevelse. Här behandlas du som en kunglighet.

Text: Helena Wikström

10 januari 2023,

Villa Fridhem är ett gammalt kungligt sommarresidens, byggt 1909 av Prins Carl, son till Drottnings Sofia. Här bodde han och hans familj på somrarna fram till mitten av 50-talet. Efter en tid som konvalescenthem blev Villa Fridhem ett hotell och konferensanläggning 1990.

– Villa Fridhem bytte ägare december 2020 och omfattande renoveringar har gjorts där stor möda lagts ner på att bevara det kungliga, men med ny och modern touch, berättar Ingela Lindahl, Key Account Manager.

Kolmårdsmarmorn i golvet i entrén har nu lyfts fram ännu mer genom ett nytt spegeltak som golvet vackert speglas i. Gulddetaljerna i restaurang Märtha har blivit mer framträdande genom en elegant mörkblå väggfärg, medan det moderna blir tydligast i Villa Fridhems 12 mötesrum som är utrustade med bildskärmar, möjlighet till videokonferens eller hybridmöten.

– Vi vill att våra konferensrum ska ge en avslappnad vardagsrumskänsla, så de är inte traditionellt inredda med enbart bord och stolar utan vi har kompletterat med soffgrupper och fåtöljer, säger Veronica Zetterqvist, som arbetar som bokningschef.

Möteslokalerna rymmer alltifrån 2 till 50 personer. Flexibla lokaler som kan användas till mycket mer än bara konferenser. Här kan man ha en dryckesprovning eller äta i ett chambre separée.

– Vi har också rustat upp vår vackra utomhusmiljö i vår fina park, en ny uteservering med utsikt över Bråviken, utegym och två padelbanor, säger Ingela.

Den aktive kan också hyra mountainbikes och ta sig runt i Kolmårdsskogarna, eller varför inte vandra i skogen, förbi ängar och sjöar, på någon av de fina vandringslederna.

Endast en kvarts resa från Norrköping och 90 minuter från Stockholm hittar du Villa Fridhem. En plats vald med omsorg av den dåvarande prinsen. Avskilt men ändå nära vid Bråvikens vatten och Kolmårdsskogarna runt omkring. Här hittar du lugnet – och tystnaden.

– Villa Fridhem är en liten pärla! Vi har 54 dubbelrum, och vill man bo enskilt har vi en fristående villa, Parkvillan, med 8 rum varav en svit, förklarar Veronica.

Villa Fridhem går vidare med sin omfattande renovering, nu är det hotellrummen som står på tur. En ny köksmästare och en ny restaurangchef är också på plats för att lyfta det redan vittomtalade köket till nya höjder, och en ny vinkällare står redo för spännande dryckesprovningar.

– Vi har också en dröm om att bygga ett riktigt spa. Idag har vi en relaxavdelning med bastu och jacuzzi, men drömmen om att utveckla detta finns levande hos oss, säger Ingela.

Befinner man sig på Villa Fridhem en söndag kan man avnjuta deras Afternoon tea, och givetvis finns det en Prinsesstårta i någon form. Det är nämligen härifrån som vår kändaste tårta har sitt ursprung.

– Tårtan skapades till prinsessan Märtha och hennes systrar och vi har alltid med tårtan i någon form här hos oss. Antingen i klassisk tårtform eller som praliner, berättar Veronica.

Att besöka Villa Fridhem är en helhetsupplevelse – du får den genuina, kungliga miljön, parad med modern konferensteknik och aktiviteter för dagens människa.

– Vi vill vara en plats att längta tillbaka till, vi vill att det ska finnas någonting för alla. Och vi behandlar våra gäster som kungligheter! säger Ingela.

Fakta:
Villa Fridhem ligger 15 minuter från Norrköping vid Bråvikens vatten. Här konfererar du i kunglig miljö med 15 moderna konferenslokaler, 54 rymliga hotellrum och avnjuter ett kök som ger dig gastronomiska upplevelser. Kolmårdsskogarna inpå knuten står redo för cykel- eller vandringsturer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.