Lillsved kryddar konferensen med rörelseglädje - | Konferensvärlden
Lillsved
Lillsved
Lillsved
Lillsved
Lillsved
Lillsved
Lillsved
Reportage > Lillsved kryddar konferensen med rörelseglädje

Lillsved kryddar konferensen med rörelseglädje

Konferenspärlor Konferens i en riktig skärgårdsmiljö. På Värmdö i Stockholms skärgård ligger Lillsved. Eller snarare Lillsved gymnastik- och idrottsfolkhögskola. Med havet, solnedgång över släta klippor, mysiga joggingrundor i skogen och hälsosam mat blir konferensen både givande och stärkande.

2 maj 2024,

Lillsved ligger på en udde på norra Värmdölandet – en port till Stockholms skärgård. Hit tar man sig lätt med både bil, SL-buss eller med Vaxholmsbåt direkt till Lillsveds egna brygga. Två gästbojar guppar invid bryggan för den som vill ta sig hit med egen båt.

– Vårt skärgårdsläge är såklart en av våra stora usp:ar. Sommar som vinter är det underbart att ha havet så nära, det är en vy man aldrig tröttnar på, säger Christina Hjelmar, platschef.

1937 invigde Svenska Gymnastikförbundet den första gymnastik- och idrottsfolkhögskolan på Lillsved. Här kunde man nu samla sin ledarutbildning och sedan dess har cirka tusen idrottsledare utbildades varje år på veckolånga kurser och under vinterhalvåret samlas ungdomar i alla åldrar från hela landet till 7-9 månaders folkhögskolekurser med ledarutbildningar inom hälsa och idrott.

– Vi försöker skapa synergieffekter mellan våra idrotts- och hälsoledarutbildningar och konferenser med rörelseglädje. Våra studerande lär sig om coachande ledarskap, hälsa och rörelse och deras kunskap använder vi oss av när en grupp vill göra en ledarledd aktivitet, berättar Christina.

Lillsved är stort – stora fria ytor mellan byggnaderna, som gjorda för härliga aktiviteter. Här finns löparspår och tennisbana. Inomhus finns givetvis all idrottslig miljö man kan önska med en fullstor idrottshall, en äldre vacker gymnastiksal med stora fönster, ett gym och en spinningsal.

– Rörelseglädje är ett nyckelord hos oss. Både bland studerande och personal men också något vi gärna förmedlar till våra konferensgäster. Vi tror att konferensen blir så mycket bättre om man tar tillfället i akt och rör på sig tillsammans. Och det vore ju synd på en så fin anläggning att ta sig hit utan att nyttja allt vad vi kan erbjuda, säger Christina.

På Lillsved finns 9 konferenslokaler. I det nyrenoverade skolhuset finns de fyra största lokalerna och i den vackra gamla herrgården finns två lokaler för lite mindre grupper. I det stora idrottshuset finns dessutom en mycket populär aula som rymmer 120 personer i biosittning och i skolhuset Parken hittar man ytterligare två lokaler. Alla lokaler har audio- och videoutrustning.

– Aulans stora popularitet är att den har en så vilsam och dämpad stämning, även mindre grupper väljer den för att man mår så bra där. Vi kan också inreda gymnastiksalen till konferenslokal och då har vi varit 230 personer utan att det blev trångt, berättar Christina.

För grupper som vill konferera helt avskilt så finns Villa Äppelbo. Här, mitt i naturen, kan man sitta ostört i en lugn och hemtrevlig miljö. Med en konferenslokal, 9 bäddar och eget kök kan man rå sig själv så mycket man önskar. Vidare erbjuder Lillsved 67 rum för upp till 134 övernattande gäster, som på sommaren utökas med ytterligare 70 rum som under vintern varit internatrum. Måltiderna på Lillsved intas i den helt nyrenoverade restaurangen med utsikt mot parken.

– Vår nya restaurang är ett stort lyft! Maten är fantastiskt god – och hälsosam, och vi ordnar gärna det lilla extra för grupper som önskar det. Om man är en mindre grupp kan man inta sin middag i en mer anrik miljö i den gamla herrgården, säger Christina.

På Lillsved blir det aldrig trångt. Platsen andas både utrymme, vila och rörelseglädje. Mitt i skärgårdens grönska och havets vilsamma horisont är det lätt att hitta varandra och fatta övervägda och kloka beslut. Lillsved är plats där alla får plats.

Fakta:
Lillsved ligger på norra Värmdö i Stockholms skärgård. Här hittar du en plats för rörelseglädje men också en plats för lugn och ro. God, hälsosam mat serveras i den nyrenoverade restaurangen och du kan välja mellan 10 olika lokaler för ditt möte. 67 rum för 134 övernattande gäster.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.