Lyx och tradition mitt på Karl Johan - | Konferensvärlden
Grand Hotel Oslo by Scandic
Grand Hotel Oslo by Scandic
Grand Hotel Oslo by Scandic
Grand Hotel Oslo by Scandic
Grand Hotel Oslo by Scandic
Reportage > Lyx och tradition mitt på Karl Johan

Lyx och tradition mitt på Karl Johan

Stora möten Grand Hotel i Oslo är ett av Norges mest kända och mest prestigefulla hotell. Hotellet slog upp sina pampiga portar för första gången år 1874, och har i över 140 år välkomnat skandinaviska och internationella gäster, världsledare, kändisar och – inte minst – Nobelfredspristagare.

10 november 2017,

Grand Hotel Oslo är det senaste tillskottet i Scandics kollektion av signaturhotell. Signaturhotellen väljs ut med omsorg för sin egen unika karaktär och strävan att erbjuda sina gäster en helhetsupplevelse.

Beläget mitt på Oslos paradgata, Karl Johan, ligger Grand Hotel Oslo, så centralt som man bara kan komma i den norska huvudstaden. Med gångavstånd till det kungliga Slottet, Aker Brygge, Akershust fästning, Stortinget, den Norske Opera och många muséer, kan hotellgästen enkelt ta del av stadens stora utbud av nöjen, kultur och sightseeing.

Lyxig shopping

Och vill man shoppa finns det inom fem minuters promenad från Grand Hotel Oslo hela fyra stora shoppingcenter med såväl internationella lyxmärkesbutiker som inhemska norska kedjor och butiker.

En ytterligare kort promenad bort till Nationaltheatret och man når tunnelbana, spårvagn och bussar som enkelt tar en runt hela staden och dess omgivningar samt, naturligtvis, direkt ut till Gardemoens flygplats.

Nytt och fräscht

Grand Hotel Oslo är helt nyrenoverat och såväl hotellrum och konferenslokaler, som lobbyn, bankettsalen och takterrasbaren bjuder nu besökaren på en känsla av avslappnad lyx och internationell elegans, samtidigt som alla moderna tekniska hjälpmedel finns på plats.

- Vid renoveringen lade vi stor vikt vid att integrera en modern touch in i den klassiska stilen som präglar hela byggnaden, berättar Angelica Montez de Oca, som är marknadschef för hotellet.

Plats för stora event

Att arrangera möten, event och konferenser har man lång erfarenhet av på Grand Hotel Oslo.

- Vi har genom åren blivit experter på att tillmötesgå våra kunders alla behov så att de ska få en så minnesvärd och unik upplevelse som möjligt av sitt arrangemang hos oss. Vi är nu otroligt stolta att kunna presentera våra helt renoverade mötesrum och salonger, där man, förutom att genomföra konstruktiva och effektiva möten, även kan njuta av konst, foto och möbler i högsta världsklass.

På hotellets sjunde våning finns många möteslokaler med en betagande utsikt över hela Oslo och med plats för grupper från fyra personer upp till 110 personer. Totalt finns det – i hotellet – plats för arrangemang för drygt 300 personer, vilket gör Grand Hotel Oslo till den perfekta platsen för seminarier, produktlanseringar, mingel och formella och informella fester och banketter. Och i hotellets vackra salonger, som exempelvis ”Dronningen”, ”Champagne” och ”Kongen” möts mindre grupper bekvämt och effektivt. 

- Naturligtvis finns det också alltid en konferensvärd på plats till varje grupp för att all planering och genomförande av mötet ska bli så bra som bara är möjligt, förklarar Angelica Montez de Oca.

Fine dining och exklusivt spa

Efter – eller varför inte under – konferensdagen kan gästen på Grand Hotel Oslo njuta av en matupplevelse utöver det vanliga i hotellets spännande restauranger Palmen och Othilia, njuta av ett avkopplande spabesök i exklusiva Artesia Spa eller ett träningspass i det moderna gymmet, för att sedan avsluta det hela med goda förfriskningar i hotellets takbar Eight med en vidunderlig panoramautsikt över Oslo.

Fakta Grand Hotel Oslo:

Grand Hotel Oslo by Scandic är det nyaste hotellet i Scandics satsning ”Scandic Signature Hotels”. Hotellet har 274 rum, inklusive 54 suiter. Alla rum är inredda i en blandning av historisk och modern design och många av dem har utsikt över paradgatan Karl Johan. Det finns totalt 19 konferens- och möteslokaler i varierande storlek och alla helt nyrenoverade.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.