Magiskt möte mellan himmel och hav - | Konferensvärlden
Scandic Laholmen
Scandic Laholmen
Scandic Laholmen
Scandic Laholmen
Scandic Laholmen
Scandic Laholmen
Reportage > Magiskt möte mellan himmel och hav

Magiskt möte mellan himmel och hav

Konferenspärlor Låt vågornas brus och rödfärgade bohusklippor inspirera till ett givande möte i västkustpärlan Strömstad. På Scandic Laholmen väntar oslagbar utsikt, salta bad och delikatesser i form av vällagad, hemlagad mat och havets läckerheter.

Text: Mia Bornberger

16 april 2024,

Scandic Laholmen är hotellet med plats för många men med en personlig känsla. Dess placering, centralt i Strömstad och precis vid havsbandet, inger en känsla av lyxig exklusivitet. Inredningen är öppen och ljus med behagliga färger på väggar och golv, vilka vävs samman med mjuka toner på detaljer och accessoarer där årstiden får avgöra kulören.

– Här riktar vi blickarna utåt, mot den fantastiska naturen vi har utanför dörren. Våra stora fönster släpper in havet och ljuset under alla årstider och samtliga möteslokaler har fönster som vetter mot vattnet. Man kan nästan ta på vågorna och dofter och brus är så nära, det är något som måste upplevas på plats, säger anläggningens säljchef Tove Enger på klingande norska.

En plats för alla årstider

Strömstad ligger mitt emellan Oslo och Göteborg, vilket gör det till en perfekt mötesplats för företag med kontor i båda länderna. Och läget vid havet är magnifikt. En kort båttur rakt västerut väntar de natursköna Kosteröarna, Sveriges västligaste bebodda plats och det här är en plats att njuta av – året runt. Miljön passar lika väl för vinter- som sommarkonferens. 

– Här finns allt man kan önska sig på en och samma plats. Passa på att besöka det härliga kallbadhuset, där man kan hyra bastun privat för det egna sällskapet. Eller ta ett dopp i den salta böljan innan det är dags för en runda på någon av de närbelägna fina golfbanorna, berättar Tove Enger.

Privat nattklubbslokal

För boende har Scandic Laholmen hela 171 dubbelrum som rymmer upp till 376 gäster. Tio mötesrum från litet till stort där den största lokalen kan ta 250 personer ger utrymme för konferenser av alla de slag. Och vill man krydda konferensen med det lilla extra finns en unik möjlighet att abonnera hotellets nattklubbslokal för att festa tillsammans.

När det kommer till maten väntar genuina smaker av främst hemlagad svensk kost men också välkända rätter från det internationella köket. Allt toppat med högkvalitativa och närodlade råvaror så långt det är möjligt. Middagen intas i restaurangen med havet som närmaste granne och varje helg anordnas underhållning i den gemytliga pianobaren för de som önskar.

– Den som vill njuta av en stunds avkoppling mitt på dagen kan göra det i vår sköna lounge, som närmast kan beskrivas som ett hemtrevligt vardagsrum. Ta en kaffe, jobba eller bara koppla av i sköna soffor. Så fort vädret tillåter så kör vi igång vår uteservering, med bland annat italiensk pizza på terrassen, bakad i vår fantastiska pizzaugn, säger Tove. 

– Vi har världens bästa läge – hos oss sitter gästerna mellan himmel och hav och konfererar och det ger en alldeles speciell energi.

Scandic Laholmen
Scandic Laholmen i Strömstad erbjuder moderna konferensfaciliteter, lyhörd service, mat och aktiviteter i toppklass och en inspirerande västkustskärgård precis utanför fönstret. Här finns tio mötesrum i varierande storlek för upp till 250 personer, som ger möjlighet till allt från det lilla intima mötet till den stora konferensen. För boende finns 171 dubbelrum som rymmer upp till 376 gäster.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.