Med havet som inspiration på Bergabo - | Konferensvärlden
Bergabo
Bergabo
Reportage > Med havet som inspiration på Bergabo

Med havet som inspiration på Bergabo

Konferenspärlor Med ett förflutet som såväl ståtligt sommarnöje för en förmögen häradshövding, som semesterpensionat för kommunanställda Boråsare, har nu Bergabo landat väl i sin roll som Tjörns största hotell.

8 februari 2016,

Bergabo på Tjörn uppfördes år 1898 som sommarbostad åt dåvarande häradshövdingen Ossian Rygård. Han var en förmögen man som gärna tog ångbåten från sitt boende i Långedrag i Göteborg till bryggan nere vid Sundet i Rönnäng.

Fastigheten ägdes sedan under många år av Borås Kommun som använde den till semesterboende för de kommunanställda. År 1993 kom David Ahlborg in i bilden och idag drivs Bergabo helt och hållet av familjen Ahlborg, med den uttalade ambitionen att fortsätta utveckla anläggningen till att bli ett av Sveriges främsta konferenshotell.

Störst på Tjörn
Anläggningen är idag Tjörns största hotell med 115 bäddar fördelade på 45 olika boenden. Det finns tre stora konferenslokaler med plats för upp till 120 personer i den största av lokalerna, och det finns ytterligare grupprum för mindre möten.

- Vi jobbar hela tiden med att förbättra vår service; hos oss ska alla gäster känna sig som hemma och vi försöker därför skapa en varm stämning i allt vi gör, berättar VD Ida Ahlborg. Det faktum att vi är ett familjeägt företag tror jag gör att våra gäster upplever att det är väldigt familjärt och hemtrevligt. Samtidigt strävar vi ständigt efter att ha ett så fräscht och modernt hotell som möjligt och de senaste åren har vi därför genomfört omfattande renoveringar i hela anläggningen.

Lugnt vid havet men ändå nära Göteborg
Med 45 minuter från centrala Göteborg, raka vägen ut mot havet, erbjuder Bergabo både närhet till stan, samtidigt som besökaren kan njuta av lugnet vid vattnet.

Rönnäng är en liten ort, längst ut på Tjörns södra udde och inte långt härifrån avgår färjorna ut till bland annat vackra Åstol. Och även om det här råder en avslappnad skärgårdsstämning, är Rönnäng ändå en ort där mycket är öppet och igång året runt.

Storslagen havsutsikt
Bergabo ligger högt uppe på berget med en storslagen utsikt över öar, kobbar och skär. Och för att så långt möjligt smälta in i - och dra nytta av - det fantastiska läget, är hotellet inrett i ljusa färger och med många och stora fönster.

I de tre konferenslokalerna har man en sagolik havsutsikt att vila ögonen på. Och läget vid havet präglar naturligtvis också såväl kökets meny som de aktiviteter man erbjuder utöver själva konferensarrangemangen.

Spa-bad och krogsafari
-
Vi har vårt nybyggda Bergabad, som är ett 38-gradigt spa-bad utomhus med tillhörande bastu för upp till 25 personer. Detta är vi mycket stolta över och det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra gäster en sådan fantastisk badupplevelse, säger Ida Ahlborg.

Och vill man ha lite mer fartfyllda aktiviteter till havs, finns möjlighet att delta i alltifrån matchrace med kappseglingsbåt och marin femkamp till hummerfiske eller krogsafari med RIB-båt. Eller varför inte en stillsam kajakpaddling ut i skärgården där man, med erfarna instruktörer, kan glida fram genom vattenytan, tyst och lugnt och njuta av stillheten.

Fokus på skaldjur
Bergabos välkända kök skämmer gärna bort sina gäster med rätter inspirerade av hav och utvalda efter säsong. I köket huserar Leon, som tidigare arbetat på bland annat Aquavit i New York, och han tillagar med glädje och kärlek den fisk och skaldjur som de lokala fiskarna i Rönnäng hämtar upp ur havets djup.

- Och vill man verkligen frossa, anordnar vi gärna skaldjurskväll i sjöboden eller på verandan – en aktivitet som är mycket uppskattad av våra konferensgrupper, berättar Ida Ahlborg avslutningsvis.

Fakta – Bergabo:
Hotellet har totalt 115 bäddar, uppdelade på enkel-, dubbel- och kombirum, samt ett antal lägenheter och vandrarhemsrum och därmed boende i en mängd olika prisklasser.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.