Mitt i city – med hjärnan i centrum - | Konferensvärlden
Citykonferensen
Citykonferensen
Citykonferensen
Citykonferensen
Citykonferensen
Reportage > Mitt i city – med hjärnan i centrum

Mitt i city – med hjärnan i centrum

Hållbarhet & Miljö Citykonferensen erbjuder konferenslokaler i centrala Stockholm. Med ”hjärnan i centrum”, ett eget hållbart kök, lokaler utrustade med den senaste tekniken vill man inspirera till ett öppet sinne och skapa förutsättning för ett lyckat möte.

Text: Helena Wikström

19 januari 2023,

Mitt i Stockholms city, så centralt det bara går att komma, ligger Citykonferensen. Ett läge som i mångt och mycket förklarar det stora antalet företag och organisationer som årligen gästar platsen. Här finns lokaler för alla tillfällen för mellan 2 till 200 deltagare – hörsalar, eventlokaler och utbildningslokaler, stora och små konferenslokaler och flera mötesrum.

– Vi är en flexibel dagkonferensanläggning för hela näringslivet, men arbetar också mycket mot regioner, kommuner, skolor och utbildningsföretag, förklarar Pia Hardwicke, verksamhetschef.

Konferensrummen är professionella och håller hög standard, de är fräscha och lättillgängliga för att göra det smidigt för samtliga deltagare. Är man ett mindre sällskap kan man välja något av de tre mötesrummen, möblerade med sköna skinnstolar för att skapa en avspänd miljö.

– Vi har i början av januari blivit helt klara med den tekniska uppgraderingen av alla våra lokaler. Vi har nu helt ny teknik och är rustade för alla typer av digitala möten, berättar Pia.

Citykonferensen är en relativt liten anläggning och har därmed en liten personalstyrka som kan arbeta väldigt nära alla sina kunder. Med sitt fokus på dagkonferenser har man också stor erfarenhet av sådana arrangemang, och kan guida gästerna tryggt i deras val av lokaler och förtäring.

– Vi har ett eget kök här på Citykonferensen, vilket inte alla dagkonferensanläggningar har. Det gör ju att vi kan erbjuda helt andra möjligheter vad gäller luncher och fika. Vårt kök är Svanenmärkt och våra kockar lagar all mat från grunden. Vi har också ett väl utvecklat tänk för att hålla nere matsvinnet, vi arbetar till exempel inte med fasta menyer, berättar Pia.

Matfilosofin på Citykonferensen går hand i hand med Svanens krav och man levererar vällagad, hälsosam mat med noga utvalda råvaror. Fisken kommer från ett hållbart fiske, köttet kommer från djur som haft det så bra som möjligt och grönsakerna är till största del är ekologiskt odlade.

Hållbarhetsaspekten finns också i det geografiska läget. I och med att Citykonferensen ligger i centrala Stockholm är det väldigt smidigt och lätt att ta sig hit. Man kan åka tåg, tunnelbana eller buss men även gå eller cykla till Citykonferensen utan problem.

– En annan fördel med vårt centrala läge är att det är nära till många hotell som företaget kan boka för övernattning. Vi ligger dessutom bara ett stenkast bort från de största shopping- och restaurangområdena och det är lätt att besöka olika sevärdheter, säger Pia.

Citykonferensen ligger i fastigheten Ingenjörshuset som ägs av fackförbundet Sveriges Ingenjörer. Kopplingen till svensk ingenjörskonst finns genomgående i hela konferensdelen där bland annat de olika lokalerna bär namn från svenska uppfinningar eller uppfinnare. I foajén möter du också devisen ”Din hjärna är fantastisk”.

– Vi är ett hus där hjärnan står i centrum och bjuder bland annat på lite hjärnklurigheter i pausen, berättar Pia.

I sällskap med snillen som skapat propellern, bilbältet och datorgrafiken hoppas Citykonferensen att deras gäster ska bli inspirerade och få ett öppet sinne – som ju är förutsättningen för ett gott möte och ny kunskap.

Fakta:
Citykonferensen, Ingenjörshuset ligger på hörnet Jakobsbergsgatan/Malmskillnadsgatan mitt i centrala Stockholm. Här hittar du 12 konferenslokaler i olika storlekar, mindre intima mötesrum och stora hörsalar. Anläggningen har ett eget Svanenmärkt kök och en inspirerande koppling till svensk ingenjörskonst. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.