Naturskönt och historiskt vid Göteborgs hamn - | Konferensvärlden
Dockyard
Dockyard
Dockyard
Dockyard
Dockyard
Dockyard
Dockyard
Dockyard
Reportage > Naturskönt och historiskt vid Göteborgs hamn

Naturskönt och historiskt vid Göteborgs hamn

Konferenspärlor Centralt och havsnära. Historisk och grönt. Det är Dockyard Hotel på Nya Varvet utanför Göteborg. De gamla byggnaderna är idag ett hotell med bra konferenskapacitet som nyligen blivit en del av den norska hotellkedjan Thon Hotels. Den spännande historien fortsätter in i framtiden.

Text: Helena Wikström

9 februari 2024,

Strax utanför Göteborgs city ligger det historiska området Nya Varvet. Platsen har både använts som Örlogshamn under 1700-talet och som stadens centralfängelse under 1800-talet. I dag är det ett grönskande område och här i den centrala och havsnära miljön, ligger Dockyard Hotel. I området finns flera fina promenad- och cykelstråk in till city eller ut mot Saltholmen.

– Dockyard Hotel är en hotell- och konferensanläggning med 95 hotellrum och 5 konferenslokaler, som just nu i dagarna blir en del av den norska hotellkedjan Thon Hotels. Det känns verkligen jättespännande, berättar Lisa Tidell, konferenskoordinator.

Förutom hotell- och konferensrum finns här en padelhall och i och med ingåendet i den norska hotellkedjan så hoppas man även få besök av norska och danska konfererande gäster.

I den stora huvudbyggnaden hittar du reception, restaurang, bar, konferensrum och 40 nyrenoverade hotellrum. Utanför huvudbyggnaden ligger Kaptenslängan och Matroslängan där resterande hotellrum återfinns.

– Vårt läge är fantastiskt! Det är så lätt att gå eller cykla in till stan härifrån, båthamnen ligger precis nedanför och det finns fina grönområden alldeles i närheten, säger Lisa.

En skön och avslappnad miljö som lockar konfererande grupper till kubb-spel innan middagen eller en drink på vår uteservering för att njuta av sommarkvällarna. Vill man aktivera sig lite mer avancerat så samarbetar Dockyard Hotel med en aktivitetsarrangör som ordnar allt från  musikquiz, lösa Mordgåtan, geo-event, krabbfiske eller åka RIB-båt. Man kan också ha kul med lådbilsbygge eller varför inte ta en tur med en segelbåt på det glittrande havet.

– Eftersom vi har ett så nära vattenläge kan vi ordna nästan allt som har med vatten att göra. Och vi har märkt en ökad efterfrågan på aktiviteter det senaste året, säger Lisa.

De fem konferenslokalerna varierar i storlek. 85 personer i Signes salong och Elnas Sal, den ena med ett vackert ljusinsläpp från en takkupol och glasväggar mot lobbyn, den andra har högt i tak och kan möbleras efter önskemål. Lilla mysiga Ruts hytt har fast styrelsesittning för 12 personer och ligger på andra våningen med fantastisk utsikt utöver hamnen. Jakobs kammare rymmer 16 personer och Ebbes lounge 22 personer i fasta styrelsesittningar.

– Alla lokaler har tillgång till dataprojektor via HDMI, wifi och skrivtavla. Vatten, frukt och godis står på plats när ni kommer, berättar Lisa.

Restaurangen serverar både trerättersmiddagar samt enklare barmenyer. Vi har något som passar både den lilla och den stora gruppen.

– Vi är väldigt flexibla och ordnar den middag våra gäster önskar. Såklart att vi helst ser att man stannar över natten hos oss så vi kan få erbjuda det bästa, fortsätter Lisa.

Som övernattande gäst njuter man också av den härliga frukostbuffén med allt klassiskt varmt och kallt. Dockyard Hotel strävar alltid efter att servera svenska råvaror, gärna lokalproducerade, och den färska fisken är MSC märkt.

Fakta:
Dockyard Hotel ligger strax utanför Göteborgs city. I de historiskt spännande byggnaderna hittar du 95 hotellrum i olika klasser och 5 konferenslokaler för 12-85 personer. Det havsnära läget lämpar sig väl för roliga vattenaktiviteter och det citynära läget gör att det går lätt att ta sig in till storstan.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.