*Noll meter från havet - | Konferensvärlden
Gullmarsstrand
Gullmarsstrand
Gullmarsstrand
Gullmarsstrand
Reportage > *Noll meter från havet

*Noll meter från havet

Hälsa & Spa Gullmarsstrand är platsen där alla sinnen får sitt lystmäte. Här, i den unika bohuslänska miljön med *0 meter från havet, möter du lugnet, njuter av ett bohuslänskt spa på pålar i havet, skaldjur och andra läckerheter från havet och får möjligheten att uppleva unika och minnesvärda aktiviteter.

Text: Helena Wikström

15 april 2024,

Gullmarsstrands byggnader ligger utsträckta längs havsbrynet, alldeles nedanför det lilla fiske-samhället Fiskebäckskil. Varsamt och med hänsyn till den unika miljön har hotellet sakta men säkert vuxit fram under drygt 40 år. Det är samma brödratrio som ägt stället under alla år – ett kontinuerligt ägarskap som visar på både engagemang och kärlek till platsen.

– Ägarnas engagemang ger en personlig karaktär åt hela verksamheten, så vi är en mycket familjär anläggning! Hotellet har 85 hotellrum i olika byggnader och grupper upp till 150 personer för övernattning går utmärkt för oss. För dagkonferenser har vi kapacitet upp 200 personer, säger Maria Jansson, vd.

På Gullmarsstrand finns 6 rymliga konferenslokaler, där den största rymmer 200 personer, och 6 grupprum. Alla lokaler har havsutsikt, ett underbart ljus och bra teknik och ljud. Förutom dessa moderna lokaler finns två härliga lounger, Biblioteket och Verandan som passar lika bra som en plats för det mer informella mötet som en plats för fördrinkens mingel.

Sinnlig spa-avdelning

Fiskebäckskil är en av Västkustens klassiska badorter och i Gullmarsstrand lever traditionen vidare i en förfinad version. Sinnenas Relax & Havsbad erbjuder det mesta en spa-avdelning kan önska.

– Ute på pålar i havet, har vi 2 stycken 38-gradiga utomhuspooler. Blir man lite för varm går det en trappa ner till det salta friska havet precis intill, säger Anette Ljunggren, hotellchef.

I havsbadet finns också ett aromarum, en klassisk bastu, loungeplatser och möjligheten till svalkande drycker. I Relaxen hittar du en 38-gradig inomhuspool, en traditionell bastu och avkopplande duschar. Som grupp kan man boka ”VIP-spa” och då bokar man hela spa-området med tre pooler samt loungen Biblioteket.

På och runt Gullmarsstrand med omgivningar är det upplagt för massor av havsnära aktiviteter som att paddla havskajak, åka RIB-båt eller åka på sälsafari.

– Man kan även boka en tur med en lokal fiskare och fånga havskräftor. Bobo är en engagerad yrkesman och alla som följer med på en tur är helt lyriska över hans kunskap. I turen ingår det att man är med och kokar sin fångst och äter ljuvliga havskräftor ombord, färskare än så blir det inte, berättar Anette.

Vill man inte bege sig ut till havs så finns roliga teambuildingaktiviteter på land som Havsfejden, Maritima Dueller eller Mission completed. En lite lugnare aktivitet är Walk About, som är en digital tipspromenad i fiskebyn där det i telefonen poppar upp var man ska göra stopp och svara på frågor.

Havsnära matfilosofi

Mat och dryck är ett signum för Gullmarsstrand. Här serveras spännande smakkombinationer, inspirerade av Västkustens säsonger och till stor del baserade på havets läckerheter. Gullmarsstrand har en egen boj hos NySeaFarm ute i havsbandet där de odlar sin egen tång. Som konfererande grupp kan man bland annat beställa en set meny, skaldjursplatå eller varför inte en specialkomponerad femrättersmeny.

– Vi arbetar också med lokala leverantörer och producenter som håller vinprovningar och till det komponerar köket ihop en passande meny, berättar Maria.

Gullmarsstrand arbetar hållbart och eftersträvar att erbjuda produkter och tjänster som har producerats med minsta möjliga miljöpåverkan. Nu pågår arbetet med att bli Green Key-certifierade, en certifiering där alla aspekter av hållbarhet finns med.

Havet är stommen i verksamheten på Gullmarsstrand. Havskänslan finns med när du diskuterar framtiden med din grupp i någon av de ljusa lokalerna med havsutsikt. På kvällen svävar du som på moln i någon av de sköna Carpe diem-sängarna och somnar till havets egen symfoni.

Gullmarsstrand
Gullmarsstrand ligger i det lilla fiskesamhället Fiskebäckskil, inte långt från Lysekil. Med *0 meter från havet konfererar man i ljusa lokaler med havsutsikt och kopplar av i ett Bohuslänskt spa på pålar i havet med 38-gradiga pooler och skön relax. Här hittar du 85 hotellrum med sköna sängar från Carpe Diem, upplever havsnära aktiviteter och njuter av mat och dryck som tar vara på det unika läget vid havet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.