Nyckel till egen herrgård – konferera helt för er själva - | Konferensvärlden
Ulvhäll
Ulvhäll
Ulvhäll
Ulvhäll
Ulvhäll
Ulvhäll
Ulvhäll
Reportage > Nyckel till egen herrgård – konferera helt för er själva

Nyckel till egen herrgård – konferera helt för er själva

Slott & Herrgårdar Vackert beläget i Strängnäs alldeles vid Mälaren ligger Ulvhälls Herrgård. En herrgård från 1700-talet som du i ordets rätta bemärkelse kan ha helt för dig själv. Ni får nycklarna och kan leva herrgårdsliv helt för er själva. Mysigt och teambyggande – och såklart helt avskilt.

21 maj 2024,

Bara en timmes resa från centrala Stockholm och Arlanda kan man få konferera i en vacker och avslappnad miljö och njuta av att ha en hel herrgård för sig själv. Dessutom bjuder herrgården på något riktigt extra: här finns en konstsamling med verk av både svenska och internationella samtida konstnärer som Ann-Sofi Sidén, Jan Håfström och Cooper & Gorfer.

Det är min man Johan, som äger herrgården, som är intresserad av konst och har samlat på sig under åren, berättar Fredrika Pontén, konferensbokare.

Här finns konst uppsatt i alla rum och under sommarhalvåret kan man även njuta av konst utomhus i herrgårdens egen park. Varje år bjuder Ulvhälls Herrgård in konstnärer att skapa nya verk för konstparken så varje år bjuder på en ny upplevelse.

Ulvhälls Herrgård kan man alltså hyra och disponera helt själv och efter eget gottfinnande. Ta med en egen kock eller anlita valfritt cateringbolag eller laga all mat själv. Givetvis kan man konferera mer traditionellt, personalen finns då på plats och bistår med den service man önskar.

Det vanligaste är att vi sköter mat, servering, disk och all annan service. Men det unika med Ulvhälls är att man också kan få vara här helt själv och skapa sin egen lösning, säger Fredrika.

Högst upp på vinden finns 13 hotellrum med 25 sängplatser. Vackra rum med takbjälkar där några även har sjöutsikt. Är man fler än 25 personer, eller om alla vill ha enkelrum, finns annexet Philipssonska gården, med ytterligare 20 hotellrum och totalt 54 bäddar. I Philipssonska gården ligger också den största konferenslokalen som rymmer upp till 90 personer i biosittning. I herrgården finns flera mindre konferensrum och här kan man också disponera de olika salongerna och ha möten som inte kräver en traditionell konferensutrustning. Informellt och kreativt.

Ulvhälls Herrgård har ingen öppen restaurang, och därmed inget utskänkningstillstånd, så oavsett vilken servicenivå man väljer för sin konferens så tar man med sin egen alkohol. Situationen upplevs av gästerna som något positivt; dels håller man nere konferenskostnaden, men man kan dessutom göra en kul aktivitet som en egen vinprovning. Att låta alla anställda välja ett eller flera viner som man tillsammans provar i herrgårdens vinkällare är både kreativt och teambyggande.

Vi har dessutom en matlagningsstudio med sju enskilda matlagningsstationer som alternativ. Här kan gruppen dela upp sig och laga de olika rätterna man ska äta. Det här gör man antingen helt själv eller om man föredrar så kan man få göra den här aktiviteten lite proffsigare tillsammans med en erfaren köksmästare, säger Fredrika.

Nere vid sjön ligger en bastu med tillhörande brygga och relax. Byggnaden är från 1600-talet och var tidigare en plats för att hängmöra gårdens kött. Vill man utmana en kollega på en tennismatch finns två banor och inne i herrgården finns biljardrummet som inspirerar till långa nätter med turneringar in på småtimmarna. Utöver det som finns naturligt på plats samarbetar man med olika aktivitetsbolag som skräddarsyr aktiviteter för varje företag.

Konceptet som Ulvhälls är unika med, där man faktiskt får nycklarna i handen och därefter rår sig själva med mat, vin och aktiviteter har visat sig oerhört framgångsrikt. Gästerna på Ulvhälls Herrgård är många, och de är återkommande. Att vara ensam under en konferens betyder mycket. För samhörigheten, för tryggheten – för teamet. Här är själva vistelsen en teambyggande aktivitet.

Fakta:
Ulvhälls Herrgård ligger i Strängnäs, en timma från Stockholm. Här kan du hyra hela herrgården och sköta allt själv, en avskild konferens i den yttersta meningen. Bäddar för 74 personer och en konferenslokal som rymmer 90 personer. Den stora konstsamlingen finns närvarande i alla rum.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.