Palatset för upplevelser utöver det vanliga - | Konferensvärlden
Westmanska
Westmanska
Westmanska
Westmanska
Westmanska
Westmanska
Westmanska
Reportage > Palatset för upplevelser utöver det vanliga

Palatset för upplevelser utöver det vanliga

Konferenspärlor At Westmanska Palatset är en konferens- och festanläggning mitt i Stockholm City. En historiskt spännande plats som idag erbjuder 9 olika mötes- och konferenslokaler, fantastiska innergårdar för sydfranskt utomhusmingel och ett serviceinriktat bemötande utöver det vanliga.

Text: Helena Wikström

24 januari 2023, uppdaterad: 16 april 2024

At Westmanska Palatset har en lång och spännande historia. Huset uppfördes 1799-1800 och spelade en viktig roll i svensk historia i början av 1800-talet, då Sverige styrdes härifrån av överstelöjtnant Georg Adlersparre efter att Gustav IV Adolf avsatts vid statskuppen 1809. Palatset har varit utställningslokal för Kungliga Vetenskapsakademiens samling – en samling som sedan skulle komma att ligga till grund för dagens Naturhistoriska Riksmuseum.

Intresset för husets historia är stort bland våra besökare. Palatset är fortfarande lite okänt bland många stockholmare, säger Philip Hanna, anläggningsansvarig på Westmanska.

Hela At Westmanska Palatset med dess många rum, lokaler och matsalar ligger på ett och samma våningsplan och alla möteslokaler är utrustad med alla önskbara tekniska lösningar. Den minsta lokalen rymmer upp till 8 personer och den största tar 140 personer.

Vårt läge är verkligen optimalt! Vi ligger så nära T-Centralen att det är lika lättillgängligt för alla – oavsett varifrån du reser, berättar Philip.

En av möteslokalerna är inrymd i palatsets vinkällare. Lokalen heter Bellman och här sitter du i ett gammalt 1700-tals valv, kringgärdad av At Westmanska Palatsets hela vinsamling. Även matsalen är ett gammalt valv medan hörsalen har åtta meters takhöjd med fönster från golv till tak. Förutom den spännande historien och de många unika lokalerna, så finns här två fantastiska innergårdar som omedelbart för tankarna till Sydfrankrike och Rivieran. Den ena gården är på 700 kvm och ligger i direkt anslutning till festvåningen.

Bemötandet och servicen är hög på alla funktioner på Westmanska, från köket till reception och servering. Personalen finns tillgänglig dygnet runt för sina gäster och alla lokaler är utrustade med en serviceknapp. Trycker man på den så dyker någon upp inom ett par sekunder.

Alla som arbetar på At Westmanska Palatset är också delägare i bolaget. Servicen blir i och med detta på en helt annan nivå, det blir en naturlig följd helt enkelt, säger Philip.

Den Svanenmärkta verksamheten har också ett eget kök, där den erfarna köksmästaren givetvis är en av delägarna. Köket, som har som grundidé att erbjuda klassisk svensk husmanskost, är också specialiserade på att tillaga olika former av specialkost.

Om vi får ett sällskap på 100 personer och en av dem är vegan, så ska den personens mat vara lika vällagad som de övrigas. Varje person är lika viktig för oss, förklarar Philip.

En annan stor fördel med att ha ett eget kök är att alla önskemål, om kunden till exempel har glömt att anmäla en allergi, snabbt kan åtgärdas på plats.

Vi har också en heltidsanställd eventkoordinator som tar hand om alla aktivitetsönskemål från kunden. Det kan handla om underhållning, fysiska aktiviteter eller små avslappnande pausaktiviteter. Vi har ett stort utbud och löser allt in-house, berättar Philip.

På At Westmanska Palatset finns specialister för varje del av en konferens. Kompetenser som kopplas samman på ett tidigt stadie för att kunna tillhandahålla en hög servicenivå. Här finns anställda tekniker som tar hand om alla önskemål kring livestreaming, inspelning eller filmvisning.

Vår ambition är att skapa en miljö och ge en service som får våra gäster att säga: Det här var verkligen en upplevelse utöver det vanliga! säger Philip.

Fakta:
At Westmanska Palatset ligger mitt i Stockholms city. Palatset med sin långa spännande historia är idag en dagkonferensanläggning med 9 olika mötesrum, två stora innergårdar och ett eget specialiserat kök. En unik plats för både det lilla mötet som den större konferensen eller eventet.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.