Perfekt läge för stora och små sällskap - | Konferensvärlden
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Reportage > Perfekt läge för stora och små sällskap

Perfekt läge för stora och små sällskap

Stora möten Minimöte, megaevenemang eller något mitt emellan? Med ett engagerat bemötande, genomgående grönt tänk och stadens alla bekvämligheter inom räckhåll har Stockholm City Conference Centre det som behövs för allt ifrån det exklusiva kundmötet till de stora kongresserna och festbanketterna.

Mia Wibacke Bornberger

22 oktober 2019,

Ett gediget engagemang, modern teknik och förstklassig mat och dryck. Ja, det är några av de bästa förutsättningarna för ett givande möte – och Stockholm City Conference Centre levererar dem alla med strålande resultat. Ambitionen är att ligga i framkant och vara en arena för möten som formar framtiden och här har exempelvis det prestigefyllda Stockholm International Water Institute under flera år valt att hålla sin konferens World Water Week, och så sent som i september hölls innovations- och vetenskapskonferensen Euromat 2019 här, med deltagare från hela världen.

Anläggningen ligger bara några minuter till fots från Centralstationen, mitt bland stadens rikliga utbud av nöjen, kultur, shopping och restauranger. Ett läge som gör det till en förnämlig träffpunkt även för det lilla mötet. Här kan du samla kollegorna runt en spännande föreläsare samtidigt som ni intar en aptitlig frukost, eller konferera vid ett dekorativt middagsbord dukat med medelhavsinspirerad kost och avsluta med en delikat efterrätt. Eller varför inte kombinera eftermiddagsmötet med en after work? Vad du än väljer är personalen alltid med hela vägen, från mötets upplägg till teknik och val av mat, dryck och tilltugg. Ett berikande möte för en lyckad arbetsdag med kreativiteten på topp.

Florentinsk renässans

Stockholm City Conference Centre huserar i två var för sig helt unika byggnader: Funkispärlan Folkets Hus från 1960, vars amfiteaterinspirerade kongresshall tar upp till 1 400 personer, och den tidigare skolbyggnaden Norra Latin från slutet av 1800-talet, som i glittrande nyrenässans ståtar med ljusgårdar, spatiösa trappor och höga valv.

Husen är varandras motpoler och komplement på samma gång. Tillsammans utgör de en svåröverträffad mötesplats för den som planerar konferens, kickoff, storstilad fest eller konsert. På Norra Latin finns hela 30 konferensrum och nyligen fick den eleganta aulan ett lyft då den tidigare fasta möbleringen monterades ned, vilket frigjorde ännu mer golvyta. Aulan rymmer upp till 450 personer beroende på hur man möblerar och dukar och kan användas som balsal vid stora galamiddagar, till kabarésittningar, utställningar och mycket mer.

– Jag skulle vilja säga att det är ett av Stockholms vackraste rum. Det kan vara intimt men också sakralt i sin pampighet. Hela Norra Latin är som en oas mitt i city och det här är ett hus som inte stänger efter ordinarie arbetstid, tvärtom, säger Anders Törnroth, försäljningschef på Stockholm City Conference Centre.

Bländande förvandling

Till kvällen byter Norra Latin skepnad och förvandlas från möteslokal till elegant festpalats. Röda mattan rullas ut, kantad av marschaller, och gästerna minglar ikapp i de praktfulla ljusgårdarna, hänförda av den makalösa takhöjden, samtidigt som de njuter av kända svenska konstnärers verk som pryder väggarna. Möjligheterna är många i en av Nordens största konferens- och kongressanläggningar.

Fakta:
Stockholm City Conference Centre ingår i Stureplansgruppen och är en av Skandinaviens största centralt belägna konferens- och kongressanläggningar. Här finns totalt 50 konferensrum för upp till drygt 1 400 personer och den totala kapaciteten är närmare 4 000 deltagare. Populära aktiviteter är konstvisning och historisk stadsvandring. Anläggningen använder led-belysning och rengör med ultrarent vatten istället för med kemikalier samt är med i rädda mat-tjänsten Karma.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.