Roslagen imponerar - | Konferensvärlden
Pythagoras Industrimuseum
Roslagen
Roslagen
Roslagen
Reportage > Roslagen imponerar

Roslagen imponerar

Konferenspärlor Från huvudstadens hetsiga puls till att sitta på en kal klippa med fötterna i lent vatten ligger endast en halvtimme bort. Jäktande steg känns plötsligt avlägsna. Roslagen bjuder in till rika naturupplevelser längs sin långa kustremsa som gränsar till både Östersjön och Ålands hav och öppnar upp för upplevelserika konferenser.

Text: Katarina Niss

20 april 2022,

Roslagen gömmer små smultronställen, historiska vallonbruk, charmiga trästäder och stora konferensanläggningar för effektiva och moderna möten. Här finns hundratalet mötesanläggningar som tillsammans erbjuder tusentals bäddar. Roslagens vidsträckta skärgård består av imponerande 13 000 öar och omfattar kommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar.

Kontrastrika konferensmiljöer

Alternativen är många för den som vill konferera i Roslagen, som är en kontrasternas region. Här finns möjlighet att mötas från 2–600 personer i bruksmiljö, på spa-hotell, i karg fyrtornsmiljö, i vackra slott eller i moderna konferensanläggningar.

– Roslagen är bortskämd med unika mötesmiljöer som imponerar. Pythagoras Industrimuseum mitt i Norrtälje där man förr tillverkade tändkulemotorer, är en spännande plats för konferens om man söker industrikänsla. Andra ovanliga konferensmiljöer är de spännande fyrplatserna Söderarm och Örskärs fyr norr om Gräsö.

– Varför inte utmana gänget och ta gruppen till konferensen med stridsbåt90, säger Malin Hellkvist, partneransvarig för Visit Roslagen.

Roslagen lockar även med historiska bruksmiljöer där man hittar värdshuset GammelTammen och Österbybruks Herrgård med sina spökvandringar och musik-
evenemang som kryddar konferensen. Här finns charmiga trästäderna Öregrund, Norrtälje och Östhammar med sin idylliska miljö och rika caféliv som får en att drömma sig bort.

– Endast fantasin sätter gränser för hur kreativ konferensen kan bli. Kombinera vistelsen på det eleganta hotellet med bekväma rum och stärkta lakan, med att paddla ut till en öde ö, res tält och avsluta dagen med konferens runt lägerelden. Det är oslagbart, menar Malin.

Tjugofem hängmattor till grupprum

Om man har tröttnat på traditionella konferensrum så ska man definitivt styra kosan mot Roslagsanläggningen Äventyrens Ö endast 45 minuter från Stockholm. Här finns alla ingredienser för en kreativ konferens som ger nya perspektiv och utmanar gamla föreställningar. Ingen annan anläggning erbjuder tjugofem hängmattor till sina konferensgrupper istället för fyrkantiga och trista grupprum. Äventyrens Ö är experter på teambuilding, gruppcoachning och ledarskapsutveckling och ger de rätta förutsättningarna för det goda mötet och den kreativa kickoffen.

Roslagen är verkligen varierat. Mitt i den uppländska roslagsmyllan finns även ett
senempiriskt slott med anor från 1800-talet, pampiga och samtidigt personliga Rånäs Slott, en plats för konferenser, möten och bröllop. Blickar man lite mer österut hittar vi ett lyxigt spa-hotell, Hotell Havsbaden, vilande vid kanten till Ålands Hav. Här kan man varva konferensen med avkopplande spa-ritualer.

Aktiviteter för konferensgrupper

En gemensam aktivitet under konferensen sammansvetsar arbetskamrater, stärker teamet och ökar arbetsglädjen, men framför allt skapar det gemensamma minnen att ta med sig tillbaka till kontoret.  Roslagen erbjuder mängder av alternativ att välja mellan.

– En vandringskonferens där alla deltagare får uppgifter att lösa medan de kryssar mellan vackra naturmiljöer stärker garanterat lagandan, menar Malin.

Här finns äventyrliga aktiviteter med zipline bland trädtoppar, kajakturer bland vågorna eller klättring bland klippor. Men det finns även otaliga möjligheter till avkopplande bastubad vid havskanten och kulturella historiska vandringar.

Kommunikationer till Roslagen

Det finns många sätt att ta sig till Roslagen. Utmärkta broförbindelser och vägfärjor gör det smidigt att ta bilen till några av öarna eller Roslagsbanan om färden går mot södra Roslagen. Det finns även allmänna kommunikationer. Ett annat alternativ är att göra själva resan till Roslagen som en gemensam aktivitet och hyra ribbåtar till sitt resmål.

– Det är fantastiskt att ta sig till Roslagen med båt, antingen genom att hyra en egen eller åka reguljärt från Stockholm eller Vaxholm. Det ger deltagarna möjlighet att varva ner med det behagliga lugnet i härliga Roslagen, avslutar Malin.

Vad får man inte missa i Roslagen?

  • Öregrund! Det är väldigt mycket Roslagen. Den vida kusten med närheten till bruken och den pittoreska småstadskänslan måste upplevas
  • Håll din konferens på en fyrplats i den karga ytterskärgården. Söderarm och Örskär står för gott värdskap.
  • Besök Ängsö Nationalpark för en aktivitet, vandringskonferens, eller varför inte paddla dit som start på konferensen.
  • Ta en tur på sjön, tillred lunchen utomhus på en murika och avnjut den på en klippa med utsikt mot havet. Det är en oslagbar kombination och bästa sättet att uppleva Roslagen.
  • Besök Bruken med sina fantastiskt fina välbevarade historiska miljöer!Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.