Skärgårdskonferens med härproducerat på menyn - | Konferensvärlden
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Skeviks Gård
Reportage > Skärgårdskonferens med härproducerat på menyn

Skärgårdskonferens med härproducerat på menyn

Konferenspärlor Skeviks Gård ligger precis intill havet på lantliga Värmdö, endast 20 minuter från Stockholms city. I den typiska skärgårdsmiljön möts vi av röda konferenshus med vita knutar och gröna ängar där deras egna kossor betar fritt och hönorna gärna kacklar i mun på varandra.

29 september 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

När Familjen Flink köpte Skeviks Gård 2012 började de direkt planera för hur den jättestora anläggningen med eget vatten, egen brygga, skog och mark bäst kan gynna konferensverksamheten. Tillsammans med Stefan Ericsson, årets kock 2005, utvecklade de Skeviks Gårds härproducerade koncept med djurhållning och egenproducerad mat.

Idag lever kor, grisar, får, höns och bin på de gröna och kuperade områdena på Skeviks Gård. Och förra året anlades en 700 kvadratmeter stor grönsaksodling som pryder tallrikarna med allt från betor, morötter och grönsallad till mangold, bönor och örter. Alldeles intill ligger en stor fruktlund där de skördar sina egna frukter och bär.

– Allt vi odlar och slaktar går tillbaka till vår egen verksamhet. Förra året fick vi nästan ett ton grönsaker. I år är ett nödår, som man skulle sagt förr, så vi räknar inte med lika mycket skörd, berättar Ragnar.

Tanken är att köksmästaren ska jobba lite som förr i tiden och utgå från vad som finns på gården. Just nu är det grönsakssäsong och under hösten går flera djur till slakt på öslakteriet en bit därifrån.

– Vi samarbetar med gårdar och mathantverkare i närheten så är det inte härproducerat hos oss, är det mesta närproducerat på Värmdö eller i skärgården, förklarar Ragnar.

Wow-upplevelse
Att ha egen djurhållning med kossor som råmar på gården skapar förstås en viss charm och inte sällan en wow-upplevelse hos konferensgästerna.

– Att det är lokalt producerat blir lite på riktigt här när man tar en bensträckare mellan mötena och kan gå ut och hälsa på djuren eller titta till våra odlingar. Smakupplevelsen blir ju också bättre när man vet att det är från gården. Det är en kvalitetsstämpel, menar Ragnar.

Under sommaren har restaurangen byggts om till ett ”show kitchen” med material och färger som plockats upp från gården och den lantliga matprofilen. Hela köksmiljön är numera en enda stor yta och matsalen har blivit större och luftigare.

– Vi har platsbyggt en stor kyl som man kan se rakt igenom. Den har vi fyllt med våra egna produkter från gården och kockarna kan äntligen le till sina gäster, säger han med glimten i ögat.

Konferera i eget hus
Skeviks Gård består av flera olika byggnader. Hotellrummen är fördelade på tre hus och sju stugor. Flera av konferenslokalerna ligger utspridda på gården och det är enkelt att få ett eget konferenshus i avskildhet. Det nyaste är från 90-talet och det äldsta från 1600-talet, alla modernt utrustade med den senaste tekniken.

– Att husen ligger enskilt gör också att man tvingas ta en nypa frisk luft, säger Ragnar, som gärna påminner kursledaren om att avsätta tid att röra på sig. Av erfarenhet vet han att det ökar kvaliteten i mötet.

Familjen Flink gillar själva att vara utomhus och har installerat både utegym och microgym med träningsutrustning som man kan ta med in på rummet eller ut på gräsmattan. De har även ett samarbete med PT:n Mårten Nylén som kan bokas för funktionsträning med teambuilding.

– Vi är inga träningsnördar men vi vill gärna göra motion och rörelse tillgängligt - helst ute i vår fina miljö. Man kan lika gärna själv ta en promenad och hälsa på djuren, ta en cykeltur i våra sköna omgivningar eller en sväng med kajakerna nere vid bryggan. Och efteråt kan man nöjt koppla av i relaxen, bastun eller med bad i badtunna, avslutar Ragnar Flink.

FAKTA
Antal rum/bäddar: 67/90
Antal konferenslokaler: 10 (+ grupprum)
Största lokal: 90 personer
Matsalar: Restaurangen 115, Paviljongen 20
Avstånd: Arlanda 65 km
Avstånd: Stockholm 27 km, 25 minuter

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.