Små möten – stora beslut - | Konferensvärlden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Grand Hotel Saltsjöbaden
Katarina Romell, VD på Grand Hotel Saltsjöbaden.
Reportage > Små möten – stora beslut

Små möten – stora beslut

Konferenspärlor Längtan efter att träffas är stor efter en lång tid av begränsningar. Grand Hotel Saltsjöbaden bjuder på många unika lösningar för att stilla denna längtan. I den ståtliga slottslika anläggningen skapar man förutsättningar för små trygga möten där stora beslut kan fattas.

Text: Helena Wikström

20 oktober 2020,

Få miljöer är så tacksamma för en konferens eller ett viktigt möte som Grand Hotel Saltsjöbaden. Anläggningen ser ut som ett slott! Pampigt, vitt och strålande ligger det mitt i en underbar saltstänkt skärgårdsmilö. Klassiska bankettsalar, gnistrande kristallkronor, patinerade spegeldörrar och sirliga stuckaturer ramar in konferensen och ger den ett historiskt djup.

– Vi är faktiskt ”one of a kind”! Vi behöver aldrig hitta på vår historia, den sitter i väggarna ända sedan KA Wallenberg inspirerad av franska rivieran kom hem och ville bygga ett hotell i stil med Hotel de Paris i Monte Carlo, säger Katarina Romell, VD på Grand Hotel Saltsjöbaden.

Hotellets invigdes 1893 av kung Oscar II och har genom åren gästats av många celebriteter och är också känt för det politiskt epokgörande Saltsjöbadsavtalet som undertecknades här 1938.

Vi måste fortsätta mötas

Grand Hotel Saltsjöbaden tycker att det är viktigt att vi fortsätter att mötas, även under rådande restriktioner, och vi behöver träffa varandra fysiskt. De digitala mötesformerna har sina begränsningar. Vi förlorar de talande minspelen hos varandra, det är svårt att inte tala i mun på varandra, mötena blir mindre dynamiska.

– Vi har därför formulerat ett koncept vi kallar ”Small meetings – big decisions”, berättar Katarina Romell.

Grand Hotel Saltsjöbaden är stort, med många stora lokaler, och kan därför erbjuda konfererande gäster lokaler som är tillräckligt stora för antalet deltagare. Här kan man möta upp behovet hos sina kunder att kunna fortsätta att träffas. Men träffas tryggt och säkert.

Härlig mat i vacker miljö

Under sommaren har man renoverat många av de gemensamma utrymmena, byggt en ny bar och skapat ett ”provrum” som privatgäster under sommaren bott i och bidragit med kommentarer och synpunkter. Ett rum som kommer sätta standarden för kommande rumsrenoveringar.

Maten har alltid stått i fokus under hotellets historia och idag beskriver Katarina deras mat som ”härlig” snarare än pretentiös. På luncherna serveras vällagad husmanskost med vegetariska alternativ. Man vill laga den mat folk faktiskt vill äta.

Grand Hotel Saltsjöbaden har en stor vacker matsal men erbjuder även konfererande gäster att få maten serverad i sin bokade lokal.

Naturen som läkande kraft

Grand Hotel Saltsjöbaden är populärt av många skäl. Närheten till Stockholm är ett. Efter en resa på bara 20 minuter hamnar man i en helt annan miljö – en småstadskänsla med mycket skärgård, hav och natur.

– Vi har skapat två konceptpaket för våra konferensgäster. Två erbjudanden vi långsiktigt vill satsa på, säger Katarina Romell.

I ”Meetings with therapy” arbetar en psykolog med ledningsgrupper genom olika KBT-övingar. En metod som visat sig vara väldigt framgångsrikt på många sätt.

Man har också sett att naturen och dess läkande krafter blir allt viktigare för individen. Många gäster upplever det som kvalitativt bättre att gå ut och ta en promenad tillsammans än att kasta sig in i mer traditionella aktiviteter. ”Meetings with nature” är Grand Hotel Saltsjöbadens koncept för att koppla ur, koppla av och återkoppla till vår ursprungliga källa av kraft.

Föra in det livsbejakande

Katarina Romell tror på de små mötesformaten under den närmaste framtiden. Eftersom de flesta större företag låter sina anställda arbeta hemifrån vore det ju kontraproduktivt att samtidigt kalla till stora konferenser.

– Det kommer dröja innan företag vill skapa stora konferenser, däremot kommer det blir fler mindre och medelstora möten. Vi har ett sånt sug efter att få träffas nu!, säger Katarina.

Hon menar att vi har ett ansvar att fortsätta leva, att om vi avskärmar oss för mycket och för länge från varandra, är risken stor att vi mår dåligt av dessa anledningar.

Givetvis gör man allt för att skapa säkra konferenser, har höga hygienkrav på mat och offentliga utrymmen.

– Vi gör alla så gott vi kan, men vi måste leva på. Och Grand Hotel Saltsjöbaden vill medverka till att föra in saker som är livsbejakande. Vi måste fortsätta att mötas och vi vill vara en plats där detta blir möjligt, avslutar Katarina Romell.

 

Grand Hotel Saltsjöbaden

Grand Hotel Saltsjöbaden har tio ljusa konferenslokaler i varierande storlek för upp till 250 personer, 137 rum med sköna sängar samt en grandios suite fördelad på tre våningsplan. Många av rummen har havsutsikt, så även den rogivande spaavdelningen med sin 15 meter långa pool. Här finns också tillgång till bubbelpool, ång- och torrbastu och massage, samt yoga.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.