Spännande möten på Ronnums herrgård - | Konferensvärlden
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
Uppskattat kök på Ronnums Herrgård
Uppskattat kök på Ronnums Herrgård
Reportage > Spännande möten på Ronnums herrgård

Spännande möten på Ronnums herrgård

Konferenspärlor På Ronnums herrgård i Vargön - mittemellan Vänersborg och Trollhättan -anordnar man såväl jaktfrukostar för de kungliga sällskap som jagar älg på Hunne och Halleberg, som logi för Hollywoodstjärnor när de filmar i närliggande Trollhättan med omnejd.

10 oktober 2016, uppdaterad: 10 oktober 2016

Ronnums Herrgård har anor från 1300-talet då hertig Erik, son till Magnus Ladulås, lät uppföra den ursprungliga byggnaden.

Gården brändes dock ned i det Nordiska sjuårskriget i slutet av 1500-talet av danskar och norrmän. I mitten av 1700-talet uppfördes den nuvarande herrgården och dess två flyglar och nyligen genomfördes en omfattande men försiktig renovering, där man lyckades bevara bland annat unika tapeter från 1800-talet och vackra kakelugnar från 1700-talet.

Bra kommunikationer

Idag går ett dagligt flyg mellan Trollhättan och Stockholm och på motorvägen tar man sig på endast 50 minuter till Göteborg. Även idag kommer många norska gäster till Ronnum, men de anländer i betydligt fredligare syfte än sina anfäder; för att äta gott och koppla av i den vackra miljön, eller samlas för ett inspirerande möte med medarbetare eller samarbetspartners.

- Vi erbjuder mycket bra mötesmöjligheter för såväl stora som små grupper och i kombination med den fina miljön här, tycker vi att vi kan erbjuda våra gäster en komplett anläggning som svarar mot högt ställda krav förklarar Anna Söderholm, Hotellchef på Ronnums Herrgård.

Stort aktivitetsutbud

Förutom totalt sju olika möteslokaler, finns möjlighet till en mängd olika aktiviteter i och runt herrgården.

I den sju hektar stora parken som omger herrgården finns många små smultronställen för samtal och kontemplation. Varför inte ta ett litet annorlunda strategisamtal under någon av de stora ekarna som funnits på herrgården i flera hundra år? Eller bada i utomhusjacuzzin efter ett parti boule på någon av de totalt tio banorna.

Inom en radie av 25 minuter finns också tre fina golfbanor som man samarbetar med: Onsjö, Koberg och Ekarnas golfklubbar.

Uppskattat kök

Inne i huvudbyggnaden finns förutom hotellets Spa och ett modernt gym, även restaurang och festvåningen. Här ordnar man alltifrån fantastiska julbord, pepparkaksbak och julmarknader till salsakvällar, 50-årskalas och bröllop.

- Många av våra gäster talar lyriskt om mat- och dryckupplevelsen och det är kanske inte så konstigt, konstaterar Anna Söderholm. Vår duktiga köksmästare komponerar sin meny med råvaror av högsta kvalitet, gärna hämtade från närområdet, och alltid med stor kreativitet. Under oktober månad har vi exempelvis viltmånad med aktuella råvaror som tillbehör.

Filmstjärnornas hem

Vill man bo lite avskilt har herrgården dessutom fyra separata villor, varav några inredda i brittisk old fashion jaktstil. Här har man huserat många filmteam genom åren. När filmen ”100-åringen” spelades in i Trollhättan bodde hela teamet, inklusive skådespelare, här och vid inspelningen av ”Svensson, Svensson” användes i stort sett hela herrgården som inspelningsplats.

Men även många Hollywoodproduktioner har förlagt sin logi till Ronnums Herrgård. Här bodde exempelvis Kiefer Sutherland under nästan sex veckor medan inspelningen av filmen ”Melancolia” pågick. Andra storstjärnor som har bott på Ronnums Herrgård är Nicole Kidman och Stellan Skarsgård.

- Eftersom villorna ligger lite separat kan filmteamen bo i dem under längre perioder samtidigt som vår dagliga verksamhet pågår som vanligt. Villorna passar även utmärkt till kickoffer samt diverse företagsevent, förklarar Anna Söderholm.

Fakta:
Ronnums Herrgård drivs av Ligula Hospitality Group. På herrgården finns 61 hotellrum, fyra villor och flera modernt utrustade möteslokaler med plats för två till 90 personer.

Läs mer om Ronnums Herrgård på Konferensguiden.se och få kostnadsfri bokningshjälp.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.