Stjärnkock kryddar upplevelsen - | Konferensvärlden
Hölick Havsresort
Hölick Havsresort
Hölick Havsresort
Hölick Havsresort
Hölick Havsresort
Melker Andersson
Melker Andersson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Reportage > Stjärnkock kryddar upplevelsen

Stjärnkock kryddar upplevelsen

Mat & dryck Börja morgonen med yoga på stranden, inta konferenslunchen med magisk utsikt över havet och avsluta med skön relax vid den turkosa poolen. Hölick Havsresort bjuder på en konferensmiljö för den som söker en personlig vistelse med guldkant.

Mia Wibacke Bornberger

17 mars 2020,

Strax utanför Hudiksvall – mitt emellan Gävle och Sundsvall och bara två timmar med tåg från Stockholm – ligger Hölick Havsresort. Och precis som namnet antyder har anläggningen havet som närmaste granne där det befinner sig längst ut på den vidsträckta halvön Hornslandets södra spets, alldeles intill det gamla fiskeläget Hölick. Här är Bottniska viken som bredast och långt där borta, på andra sidan havet, ligger finska Björneborg. Den praktfulla miljön toppas av den säregna och populära ekoparken som omfamnar resorten och nu blir det också extra strössel på matupplevelsen.

– I år kommer vi sätta Hölick på kartan även som en kulinarisk destination. Det gör vi i samarbete med en av Sveriges mest kända krögare, Melker Andersson. Gästerna kan förvänta sig en ny tydlig matprofil som matchar vår ambition. Det här ser vi verkligen fram emot, säger Clara Lindgren Tilk, som är platschef vid Hölick Havsresort.

Besökare kan välja mellan resortens två utmärkta restauranger, Sand & Kök med stora glaspartier som vetter ut mot havet samt Pool & Bar som serverar drinkar och smårätter vid poolen.

Jämsides med ett välfyllt gastronomiskt skafferi går också resortens aktivitetsutbud där man som gäst kan ta del av allt det som Ekoparken erbjuder, det vill säga grottklättring, cykling, promenader, utflykter, fiske och äventyrsgolf. Havet lockar till bad sommartid och stranden till paddleboard och välgörande yoga.

– På våra stora gräsytor går det också utmärkt att spela volleyboll eller arrangera en magisk utomhuskonsert. Naturen är en enorm tillgång här hos oss – den är grundbulten i hela mötesupplevelsen. Vi ligger avskilt, det är tyst och lugnt vilket gör att gästerna verkligen kan vara närvarande och fokuserade på det de väljer att göra.

Boende för alla smaker

För konferensen finns en nybyggd möteslokal för upp till 40 personer samt en mindre lokal för 16 personer plus två grupprum. Totalt erbjuder Hölick Havsresort 100 bäddar, utspridda på olika typer av boenden.

– Vi har exempelvis våra populära möblerade Tipitält, tio stycken, inredda med exklusiva sängar, mjuka duntäcken, behaglig infravärme och egen uteplats. Eller så kan man välja att bo i något av våra arkitektritade Lagunenhus med utomhusjacuzzi och värmande öppenspis. Varje hus är för fyra till sex personer och går utmärkt att konferera i. Husen har också gedigna fullt utrustade kök vilket är perfekt om man vill laga mat tillsammans som en aktivitet.

Lagunformad utomhuspool

En härlig start på dagen kan vara ett yogapass vilket är ett väldigt uppskattat och effektivt sätt för mötesdeltagarna att fylla på med inspirerande energi. Eller en morgonpromenad i den unika havsnaturen med skog och stigar på klapperstensfält vid havskanten.

På Hölick finns både spa och relax i form av en tempererad lagunformad utomhuspool med tillhörande bastu och jacuzzi i direkt anslutning till chillout-baren. Nytt för i år är en ytterligare varm utomhuspool belägen precis intill den stora konferenslokalen, med utsikt över resorten.

– Att avsluta dagen i vårt utomhusspa med ett glas bubbel i jacuzzin ger en feeling med det där lilla extra, en premiumkänsla som genomsyrar hela resorten, säger Clara Lindgren Tilk.

HÖLICK HAVSRESORT

Anläggningen erbjuder en upplevelse nära natur, hav och stränder, utan avkall på bekvämligheter, två timmar med tåg från Stockholm. Den stora konferenslokalen är nyinredd och försedd med den senaste tekniken och rymmer upp till 40 personer. Hölick ligger intill långsträckta sandstränder med klart vatten. Här finns två restauranger, pool och spa-område med bar. Resorten har en hög ambitionsnivå för sina båda restauranger vilka serverar utsökta rätter med klassiska svenska inslag samt tapas. Lokala råvaror hämtas från gårdarna runt omkring.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.