Stockholms närmaste herrgård - | Konferensvärlden
Riddersvik
Riddersvik
Riddersvik
Riddersvik
Riddersvik
Riddersvik
Riddersvik
Reportage > Stockholms närmaste herrgård

Stockholms närmaste herrgård

Slott & Herrgårdar Den vackra herrgården med sina två gårdsflyglar bildar en naturlig avslutning på den långa allé som för besökaren fram mot de stora dubbeldörrarna på gårdens huvudbyggnad. Idag möter du en nyrenoverad herrgård presenterad i sin fulla potential: ett unikt läge med en spännande historia.

Text: Helena Wikström

25 november 2022,

2019, strax innan pandemin lamslog hela konferenssverige, togs Riddersviks Herrgård över av ett team entusiaster med lång erfarenhet inom både mötesindustrin och restaurangvärlden.

– När vårt köp sammanföll med pandemin bestämde vi oss för att rusta upp och förnya hela den gamla 1700-tals byggnaden, berättar Marcus Holmgren, vd på Riddersvik.

De nya ägarna såg ställets potential, hur unikt läget är, och vilken spännande historia herrgården har. Riddersviks Herrgård uppfördes som sommarbostad 1762 av Gustaf III:s hovkällarmästare, Elias von Langenberg. År 1885 förvärvade Stockholms stad herrgården från brukspatron Anders Mårten Ångman och är sedan dess ägare till fastigheten.

– Under åren 20220 och 2021 har vi gjort stora förbättringar men framförallt sett till att bevara den unika 1700-tals miljön, berättar Marcus.

Idag är de flesta rum färdigrenoverade med nya badrum och nyslipade vackra trägolv. Att bevara den gamla byggnaden, att vara varsam och känslig mot historien har varit ledstjärnan under hela den omfattande renoveringen.

Efter denna storsatsning att ge Riddersviks Herrgård den plats den bör ha i konferenssverige är de nya ägarna entusiastiska inför att presentera anläggningen för alla gäster.

– Vi tycker att vi har förändrat den här platsen i grunden och ser fram emot att fler kommer hit och upptäcker Stockholms närmaste herrgårdskonferens, säger Marcus.

Riddersviks Herrgård ligger i Hässelby Villastad, en förort till Stockholm, dit du tar dig på 20 minuter från de centrala delarna av stan. Nära från både Bromma och Arlanda flygplatser. Här tronar den vackra herrgården med utsikt över Mälaren, i rakt söderläge med odlingslotter nedanför.

– I vanliga fall får man resa en bra bit utanför storstan för att få uppleva en sån här miljö. Placeringen av herrgården säger verkligen något om hur man kunde bygga på rätt plats förr i tiden, berättar Marcus vidare.

På Riddersviks Herrgård kan man konferera i fem olika lokaler, där den största för upp till 58 personer, Logen, är placerad i en fristående byggnad. En perfekt lokal för ett större sällskap som har behov av att sitta avskilt.

– När det gäller boendekapacitet så har vi 4 sviter, 7 dubbelrum och 10 enkelrum. Dessutom har vi en trädgårdsmästarbostad med tre dubbelrum och eget kök, förklarar Marcus.

En av delägarna är ställets kökschef och hans mångåriga kunskap har lett till att maten är något deras gäster verkligen lovordar. Köket är klassiskt och baserar sin meny på säsongens råvaror. Matens betydelse återspeglas också i de olika matlagningsaktiviteter man anordnar. Här kan du lära dig att stoppa korv, gå en ostronskola eller prova rödvin och champagne. 

– Om man vill göra något annat än matorienterade aktiviteter kan man paddla kajak, göra yoga, prova skogsbad, vinterbad, gå en pokerskola eller lära dig om kryptovalutor. Mycket av det vi erbjuder är baserat på våra egna intresseområden, berättar Marcus.

Fakta:
Riddersviks Herrgård uppfördes 1762 och är belägen i Hässelby Villastad, 20 minuter från Stockholms city. Här finns fem konferenslokaler och bäddar för 40 personer. Hela anläggningen har nyligen omsorgsfullt och varligt renoverats. Här möts du av en vidunderlig utsikt över Mälaren och känner historiens vingslag i de vackra rummen. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.