Storslagen inramning i Dalsland - | Konferensvärlden
Baldersnäs Herrgård
Baldersnäs Herrgård
Baldersnäs Herrgård
Baldersnäs Herrgård
Reportage > Storslagen inramning i Dalsland

Storslagen inramning i Dalsland

Slott & Herrgårdar Den egna landskapsblomman, förgätmigej, behöver inte tveka på svaret – hit återkommer man. Baldersnäs Herrgård har genom åren hyst mängder med gäster från både när och fjärran och med en smakfull meny där både inspiration och råvaror fås från den egna ört- och köksträdgården ges konferensen ny energi.

Mia Bornberger

22 oktober 2018,

Baldersnäs Herrgård ligger insvept i en pampig miljö strax utanför Dals Långed väster om Vänern. I den vitputsade herrgårdsbyggnaden sprakar det hemtrevligt från öppna spisen och utanför färgar hösten den välansade engelska parken i mustiga toner. Med en sällsynt vacker natur, tilltalande mat och excellent service är förutsättningarna de bästa tänkbara för en lyckad och engagerande konferens.

Kvalitet in i minsta detalj

Restaurangguiden White Guide beskriver Baldersnäs som en herrgård av häpnadsväckande hög klass där maten speglar läget, och det är en väl så god sammanfattning. Husmanskosten står stadigt på bordet och tillagas traditionsenligt med utrymme för nytolkning, lekfullhet och finess.

– Menyn är inte bara inspirerad av omgivningarna, utan också en del av den. Vårt innovativa kök tar alltid hänsyn till respektive säsong och vad vår egen ört- och köksträdgård kan ge. I år har vi skördat mycket zuccini, olika betor, grönkål och sallad. Andra råvaror, som lamm och nötkött, hämtar vi från gårdarna runt omkring, berättar Susanne Björk Jensen, vd för Baldersnäs Herrgård.

Måltiderna serveras i matsalen, biblioteket eller salongen och om vädret tillåter avnjuter man kaffe med hembakta kakor, som brukar göra succé, på den inbjudande terrassen.

– Efter konferensen är det många gäster som tar en långpromenad runt halvön innan det är dags att samlas för en härlig femrätters Herrgårdsmiddag, säger Susanne Björk Jensen.

Dopp i grytan

Konfererar gör man i ljusa lokaler som passar bäst för grupper upp till 30 personer. Ett femtiotal meter bort ligger den rustika ”virkesladan”, där innertaket är sänkt för bättre akustik. Ladan rymmer upp till 300 personer och är därmed idealisk för större företagsfester och event.

Baldersnäs kan också ståta med en ny bastu vid strandkanten, med fönster som vetter ut mot den vackra och badvänliga Laxsjön. Vill man doppa sig i lite varmare vatten, väntar jacuzzin och den vedeldade badtunnan med utsikt över ängarna.

Baldersnäs Herrgård

Baldersnäs Herrgård ligger cirka två timmar med bil från Göteborg och en och en halv timme från Karlstad. Anläggningen har konferenslokaler för upp till 300 personer och 38 övernattningsrum med totalt 79 bäddar fördelade i herrgården, flyglar, annex och stugor. För avkoppling finns tillgång till badtunna, jacuzzi, sjönära bastu och möjlighet till massage.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.