Stort och saltstänkt på TanumStrand SPA & Resort - | Konferensvärlden
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
Reportage > Stort och saltstänkt på TanumStrand SPA & Resort

Stort och saltstänkt på TanumStrand SPA & Resort

Stora möten Eventlokal för 1000 personer i mingel, 750 övernattande gäster, oräkneliga aktiviteter på land och till havs. TanumStrand är en stor anläggning med ett unikt läge. En riktig resort som fyller alla konferensens behov står redo att visa upp sitt nya ansikte.

Text: Helena Wikström

19 april 2024,

TanumStrand SPA & Resort ligger mitt emellan Grebbestad och Fjällbacka. Möten, konferens, kick-off, teambuilding och utbildningar med hav och natur som självklara medarbetare. Anläggningen är stor, men ändå lite okänd, menar Ewa Svensson, Marketing & Sustainability Director:

– Vi ligger ju inte centralt, utan i en utkant av norra Bohuslän. Men alla som kommer hit blir så förtjusta och överraskade, ”vi visste inte att det var så stort här” får vi ofta höra, säger hon.

Den stora eventhallen Skagerrak på 1.500 kvm är en flexibel lokal för mässor, kongresser och stora event. 750 sittande personer men med gott om plats för 1000 personer i mingel. Övriga 12 möteslokaler rymmer mellan 6-200 personer och dessutom finns ett antal mindre grupprum.

På TanumStrand SPA & Resort finns 155 klassiska hotellrum, många med en hisnande havsutsikt och balkong eller terrass. Dubbelrum, sviter och familjerum. Vidare finns det 99 stycken stugor, fyr-, fem- eller sexbäddsstugor, som kan bokas antingen som självhushållsstugor eller som hotellstugor.

Dagsfärska skaldjur

Kombinationen storleken på anläggningen och närheten till havet med fantastiska råvaror gör TanumStrand till en unik plats i ordets rätta bemärkelse.

– Närmare havet kan man inte komma! Vilket ger oss en förstklassig möjlighet att bjuda på riktigt, riktigt färska skaldjur. Vi befinner ju oss i Grebbestad som är Sveriges ostron-Mecka, berättar Ewa vidare.

Många aktiviteter har en koppling till havet. Här kan du få vara med om en ostronsafari vid sjöboden, där du får lära dig allt om ostron och både känna, smaka och öppna dem på plats. Du kan också få uppleva ett äkta bohuslänskt kräftkok och smaka nyfångade havskräftor tillsammans med en riktig kräftexpert. Med ett externt lokalt
företag som finns på plats, kan man paddla kajak och lära sig dyka.

– Vi hyr ut stand-up paddle boards och det finns en stor skärgårdsbåt liggande vid vår brygga som man kan hyra för att göra skärgårdsturer, berättar Ewa.

Även för landkrabbor finns massor att göra. Golf, minigolf, beachvolley, tennis och parkour. Man kan köra ett träningspass på klipporna tillsammans med erfarna instruktörer eller träna på egen hand i inomhusgymmet.

– Att komma till oss är en känsla – en känsla med extra allt som måste upplevas. Allt finns här och det finns så många olika miljöer: stora gräsområden, klippområden, bryggor, sandstrand, skog och hav, säger Ewa.

TanumStrand SPA & Resort är platsen för den aktiva konferensen, och man drar nytta av sitt ”utkantsläge”. När man kommit hit så stannar man här, gruppen behöver inte förflytta sig. En lyx för stora företag som vill hålla samman gruppen.

Nytt fokus – nytt ansikte

Spa Horisont är ett dedikerat vuxen-spa med magiska pooler, torrbastur, ångbastu, havsbastu, ljusrum och relaxrum. Här ska besökarna få mötas av lugn och ro, njuta av varma hällar, fotbad och unna sig en skön behandling eller ta en klassisk massage.

– Idag kan vi stolt presentera ett riktigt Spa, inte bara en wellness-avdelning, utan ett fullfjädrat spa med utsikt mot havet, säger Ewa.

Den stora restaurangen Latitud 58° serverar nynordisk husmanskost och dukar upp imponerande skaldjursbufféer. Konfererande grupper kan beställa denna havslyx alla dagar utom måndagar – den dag i veckan då det inte fiskas på Västkusten. På Sjöboden Udden kan man ha en pizzakväll med extra lyxiga pizzor med löjrom och tryffel.

– TanumStrand har genomgått en stor förändring sedan 2016, med fokus mot träning, hälsa och välbefinnande. Ett arbete som nu verkligen börjar sätta sig, berättar Ewa.

Under 2023 och 2024 har det renoverats för ett modernt och uppfräschat intryck. Lobbybaren har fått nytt koncept och uteserveringen Dockside har fått en vinterträdgård för året-runt-bruk, och planer finns för att ytterligare bygga ut och renovera för att möta det stora behov som efterfrågas.

På TanumStrand SPA & Resort är man nu sugna på att få visa upp sitt nya ansikte och bjuder in till konferenser med extra allt, både vad det gäller möteskapacitet, hotellbäddar och sitt unika västkustläge. 

TanumStrand SPA & Resort
TanumStrand ligger i Grebbestad i norra Bohuslän. En unik anläggning både till sin stora kapacitet och sitt avskilda havsnära läge. Konferenser och övernattning för 750 gäster, aktiviteter med västkusttema, SPA och skaldjursbufféer gör platsen till en riktig resort för stora som små grupper.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.