Sturebadets Konferens & Takvåning - | Konferensvärlden
Sturebadet
Sturebadet
Foto: Mia Wibacke Bornberger
Sturebadet
Foto: Mia Wibacke Bornberger
Reportage > Sturebadets Konferens & Takvåning

Sturebadets Konferens & Takvåning

Hälsa & Spa En unik mötesvåning i en vacker och rofylld miljö där arbetsgruppen kan avsluta dagen med renande upplevelser för kropp och själ. Låt idéer och uppslag flöda fritt i lokaler med tillgång till Turkiska badet och privat bastuavdelning – vilka nås med hiss direkt från receptionen.

Mia Wibacke Bornberger

8 november 2019,

Det är lugnt, det är tyst, det är avkopplande. Redan vid de första stegen in i Sturebadets smyckade lokaler sjunker axlarna ner i viloläge. Bruset från det livliga Stockholm strax utanför känns plötsligt väldigt avlägset.

Sturebadet var redan på planeringsstadiet en plats tänkt att förse stockholmarna med bättre hälsa genom motion, renande bad, olika typer av behandlingar och massage. Dess skapare, läkaren och vetenskapsmannen Carl Curman, var dessutom mån om det estetiska och hade renässanspalatset Ca’ Vendramin Calergi i Venedig som före-
bild. Badet invigdes 1885 och har sedan dess varit ett uppskattat och populärt inslag i stadsbilden och dess själ från ursprunget lever alltjämt kvar. Ett kontinuerligt underhåll av anläggningen har hela tiden gjorts för att vårda arvet och den senaste renoveringen skedde så sent som för tre år sedan.

– Vi tog in Svenskt Tenns inredningsateljé som fick lägga sin hand över interiören i konferensvåningen. Ursprungliga golv, paneler och trädetaljer behöll vi dock och målade om. Det blev väldigt lyckat, berättar Kerstin Larsson, Sturebadets konferens- och eventchef.

Egen takvåning

Sturebadets konferensdel är en privat etage-
våning som gruppen disponerar helt för sig själv och som nås via hiss direkt från receptionen. Lokalerna består av en välkomnande lounge och två styrelserum en halv trappa upp med plats för upp till 65 deltagare. Takvåningen, som den heter, är utrustad med allt man behöver för ett givande möte. En elegant eldstad i loungen skänker trivsel och i Styrelserummet har man utsikt över innerstadskvarteren. Det större mötesrummet, Oktagonen, kan enkelt och smidigt arrangeras om efter antalet deltagare och syfte, till exempel seminarier, pressträffar, produktlanseringar, konferenser, mingel eller middagar.

– Takvåningen är som en egen oas, en secret escape. En värdinna finns tillgänglig hela tiden och här stöter man inte ihop med andra grupper eller gäster. Vill man så kan man också hänföras av utsikten från takterrassen en våning upp medan man en trappa ner hittar det Turkiska badet, vår privata bad- och bastuvåning, som var Greta Garbos favorit när det begav sig.

Det Turkiska badet – som mötesgruppen också kan abonnera för sig själv – passar sällskap på upp till cirka 20 personer och är en perfekt avslutning på dagskonferensen med välgörande och uppfriskande kallbad, ångbastu och torrbastu.

Stärkande och estetiskt

På Sturebadet står hållbarhet högt på dagordningen och maten – som kan intas medan man ser ut över den vackra simbassängen – är av högsta kvalitet. Menyerna komponeras beroende på vilka råvaror som är finast för säsongen, eller rentav just den veckan.

Sturebadets hörnstenar – fysisk träning, mental avslappning, välgörande behandlingar och hälsosam kost – toppas med ett allt igenom personligt bemötande. En nära kontakt med alla gäster och grupper och skräddarsydda lösningar från början till slut skapar tillsammans en konferens som stärker mötesdeltagarna inifrån och ut.

Fakta:
Anrika Sturebadet på Östermalm i Stockholm har för konferensen en exklusiv etagevåning med plats för upp till 80 personer. Kombinera gärna med att boka kronjuvelen i verksamheten, det Turkiska badet, vilken lämpar sig för sällskap upp till 20 personer och passar perfekt för konferenser, pressträffar, möhippor eller andra former av tillställningar.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.