Tala med hästar på Siggesta Gård - | Konferensvärlden
Siggesta Gård
Siggesta Gård
Reportage > Tala med hästar på Siggesta Gård

Tala med hästar på Siggesta Gård

Konferenspärlor Siggesta Gård ligger på Värmdölandet utanför Stockholm. Med bil når du denna vackra och lantliga idyll på 40 minuter från Slussen. Siggesta Hotell och Konferens har sedan 2013 utvecklats till en högkvalitativ konferensanläggning med spännande aktiviteter och elva unika konferenslokaler.

Helena Wikström

29 oktober 2018, uppdaterad: 29 oktober 2018

Vi har skapat en miljö här på gården som är högkvalitativ och avskalad. Vi vill att Siggesta skall kännas som hemma för våra gäster. Rummen på hotellet är inredda som sovrum, utan kontorsplats eller TV, istället finns det gemensamma rum för umgänge i alla våra små fina hotellhus, berättar VD Susanne Blomberg.

Siggestas gäster utgör ett brett spektrum; barnfamiljer på dagsutflykt, turister från hela världen som vill möta genuin svensk landsbygd, bröllops- eller stora festsällskap och så givetvis konferensgäster.

– Vår målgrupp ser lite olika ut över året men oftast har man hittat oss som företagskund och vill tillbaka med familjen. Eller tvärtom att man varit här på utflykt med familjen och vill lägga sina möten eller konferenser här, fortsätter Susanne.

Siggestas konferenslokaler rymmer allt från den lilla gruppen som vill konferera avskilt och intimt till stora grupper. Fest- och konferenslokalen Logen rymmer så många som 535 personer på läktaren. Lokalerna är bland annat gamla omgjorda sädesmagasin och lagerlokaler och har namn som Smedjan, Munken och Siggesta Byhus.

– Året runt kan man konferera i Orangeriet som har väggar och tak av glas. Här kan upp till 40 personer ha möte eller konferens bland oliv- och citronträd, säger Susanne.

Kommunikation och ledarskap

Siggesta Gård erbjuder ett stort utbud av aktiviteter inom områden som mat, dryck, träning och hälsa. Kommunikation och ledarskap är också viktiga ämnesområden för Siggesta och man vill pusha extra för två nysatsningar man gjort; Extended DISC workshop och workshopen ”Att tala med hästar”.

– DISC står för de fyra personlighetstyper alla människor kan delas in i och modellen baseras på en användarvänlig teori om mänskligt beteende. Vi belyser de olika kommunikationsstilarna och utvecklar kommunikationsförmågan på mottagarens villkor samt ökar förståelsen för våra olikheter, förklarar Susanne Blomberg.

Modellen bedömer inte vad som är bra eller dåligt, rätt eller fel, utan visar vilka beteendestilar som är mer bekväma (naturliga) för oss och vilka som tar mer energi (anpassat beteende). Workshopen leds av en  certifierad utbildare med bakgrund inom beteendevetenskap eller coachning och som deltagare kan man välja att göra en individuell personlighetsanalys innan workshopen och får då en mer ingående analys av det egna beteendet.

– Men det går också att boka att ”bara” ha en rolig dag med övningar i kommunikation där vi uppmärksammar dessa mönster och beteenden utifrån egen skattning, fortsätter Susanne.

Att tala med hästar

På Siggesta Gård har man hästar och har startat workshopen ”Att tala med hästar”. Hästar är känsliga för kommunikation och ett väldigt bra djur att träna sin egen kommunikations- och ledarförmåga på. Hästar kräver tydlighet, upprepning, feedback och uthållighet och att öva med dem kan hjälpa oss att bli tydligare i vårt sätt att leda och kommunicera.

– Dagen startar med teoretisk genomgång av kommunikation och ledarskap som sedan prövas på hästarna och efter det får man tillsammans med vår coach och ledarskapsutvecklare utvärdera sin upplevelse, berättar Susanne.

Siggesta anpassar upplägg och innehåll efter kundernas önskemål och behov. Övningarna sker både från hästryggen och från marken, och man behöver inte ha någon tidigare vana vid hästar.

Siggesta Hotell och Konferens

Siggesta Hotell och Konferens ligger 40 minuter från Slussen i Stockholm. Man har 39 rum med 89 bäddplatser och elva unika konferenslokaler. På Siggesta arbetar man med naturnära aktiviteter som utomhusträning, yoga och bootcamp men lägger också stort fokus på kommunikation och ledarskapsutveckling.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.