Tips för er nästa konferens - | Konferensvärlden
Konferensaktivitet
Starta upp konferensen med en aktivitet, som t ex ridning.
Konferens
Konferens
Reportage > Tips för er nästa konferens

Tips för er nästa konferens

Mötestrender Compro Möten & Event delar med sig av sina konferenstips. Vad är det som gör att medarbetarna uppfattar konferensen som lyckad och varför? Vad är det som deltagarna minns efter konferensen? Vad pratar man om efteråt? Dessa tips vilar inte på en vetenskaplig grund utan bygger snarare på företagets erfarenheter som bokningsbolag, som har hjälpt till att boka fler än 10 000 konferenser på tio år.

30 mars 2017,

Compro Möten & Events fem tips:

  • Sänd ut agendan i förväg och öppna även upp möjligheten för medarbetarna/deltagarna att delta mer aktivt i konferensen. Detta kan göras genom att ställa frågor i förväg som medarbetaren kan ge respons på eller tänka igenom i förväg.
  • Välj noga ut mötesplatsen för er konferens. Tänk efter noga, är det geografiska läget superviktigt med lättillgängliga kommunikationer eller är det viktigare med avskildhet och hög servicenivå?
  • Starta upp konferensen med en aktivitet som tillåter er att skratta, slappna av och bara umgås med varandra. Minnen skapas, deltagarna får anledning att upptäcka andra sidor av sina medarbetare än de som är synliga på jobbet. Vanligast är dock att man klämmer in en timmes aktivitet i slutet av dagen och ibland känns det som att det görs för att man måste. Att starta med en aktivitet kan istället grunda för bra resultat resten av dagen.
  • Använd andra typer av mötesformer istället för den traditionella skolsittningen.  Involvera deltagarna istället för att ha dem som passiva lyssnare. Varför inte en Open-space med ett tydligt tema och rörlighet i lokalen i självstyrande grupper? Eller en Cafémodell för kreativt idéutbyte där även deltagare som inte gärna pratar inför andra människor får möjlighet att komma till tals?
  • Ge deltagarna en festlig middag. Minnen skapas av skratt, njutning och glädje! Boka underhållning som ramar in festmiddagen, en riktigt kul ståuppare eller musikunderhållning som ger festkänsla.

Compro Möten & Event erbjuder kostndsfri bokningshjälp med konferenser, kickoffer och event, men hjälper även till att boka underhållning.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.