Unika bilar, privata mötesvillor och egentillverkad glass - | Konferensvärlden
Tott Group
Tott Group
Tott Group
Reportage > Unika bilar, privata mötesvillor och egentillverkad glass

Unika bilar, privata mötesvillor och egentillverkad glass

Utställning Ute på Vindö, mitt i Stockholms skärgårds vackra miljö, öppnar Tott Group nu en unik plats för möten och aktiviteter. Bara en timma från Slussen och ca 800 meter till Sollenkroka brygga hittar du Vindö Bilgalleri och Glassvillan. Här ligger fem separata villor för intima möten och här har du chansen att uppleva unika bilar från flera decennier.

19 april 2021,

Idén med att öppna ett bilmuseum med kringliggande villor för möten springer ur den stora kapacitet som finns inom Tott Group. Tott Group ingår i koncernen Liljestrand Group, ett fastighetsbolag med egen tillverkning av modulhus.

– Tott Group har länge velat utöka verksamheten i Stockholmsområdet. När möjligheten att själva skapa något nytt dök upp, så tog vi den direkt, säger Jenny Moore, ansvarig för försäljning och affärsutveckling.

Ute på Vindö, där skärgården är bergig och avskalad, hittade man en perfekt plats att uppföra fem modulhus som både fungerar som mötesenheter och som visningshus för villaintressenter. Här finns också fyra stora lador varav två utgör bilgalleriet – ett spännande museum i två våningar med exklusiva bilar från olika epoker. Vägg i vägg med bilgalleriet ligger en eventlokal med plats för upp till 150 personer. En lockande arena för olika bilmärken att lansera en ny modell eller skapa specialevent för olika bilägarklubbar.

Egen villa för avskilt möte

De fem modulvillorna är utmärkta för det lilla, intima mötet. Här bor man för sig själv och kan träffas både pandemisäkert och ifred från övriga gäster.  Vindö Bilgalleri skräddarsyr alla möten och kan leverera färska råvaror tillsammans med trevliga recept eller ordnar en rolig matlagningsaktivitet med professionell kock.

– Just nu följer vi pandemirekommendationerna men i normalläget så får det plats 10-12 personer i varje villa, säger Jenny.

Vindö Bilgalleri erbjuder alltså många olika möjligheter – allt från ledningsgrupper som vill husera privat i någon av villorna, till stora event i en rymlig eventlokal.

Glassvillan med egentillverkad gelato

Alldeles invid Vindö Bilgalleri ligger Glassvillan. Här kommer man kunna njuta av spännande glasskreationer, många med ett visuellt och roligt biltema, av egentillverkad gelato. Glassvillan, som slår upp portarna i april, kommer att hålla öppet på helger och under hela sommarsäsongen.

– Vi kommer även servera lättare cafémat här. Nyfikna besökare kan följa oss på Instagram via hashtag @glassvillan @vindobilgalleri, berättar Jenny.

I den stora Glassvillan, som är ett ombyggt modulhus, kan man äta sin glass både inomhus eller sitta på den vädersäkrade utomhusserveringen.

– Tanken är att det här ska bli ett roligt utflyktsmål för alla. Äta lyxig hemmagjord glass, titta på fantastiska bilar och känna att man befinner sig i en avkopplande skärgårdsmiljö, förklarar Jenny vidare.

Fem stabila ben

Den omfattande verksamheten ute på Vindö står på fem stabila affärsidéer. Caféverksamheten, bilmuseet, husfabriken, boende- och mötesverksamheten och den stora eventlokalen.

– Här har alla våra affärsområden förverkligats på samma plats!, säger Jenny.

Och de olika delarna kompletterar varandra genom att vara delvis säsongsorienterade och marknadsför varandra; en konferensgäst som trivts bra i sin villa kanske blir sugen på att bygga en egen för privat bruk.

– Vi har en turistsäsong på sommaren med glasscaféet och privatuthyrning av villorna, medan det är stort fokus på mötes- och eventverksamheterna under resten av året, avslutar Jenny.

Fakta Tott Group:
Vindö bilgalleri och Glassvillan ingår i Tott Group som riktar in sig på hotell med unika lägen och speciell karaktär. Här hittar du välkända Tott Hotell Åre, anrika Hotell Gute och Hotell Breda Blick på Gotland.  Tott Group erbjuder även lokaler för inspirerande möten och konferenser på Brunnsgatan 8 i Stockholm City, och i Stockholm ytterskärgård återfinns den lilla fina mötesplatsen Svartskär.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.