Vildmarkshotellet vidgar vyerna - | Konferensvärlden
Vildmarkshotellet
Vildmarkshotellet
Vildmarkshotellet
Vildmarkshotellet
Reportage > Vildmarkshotellet vidgar vyerna

Vildmarkshotellet vidgar vyerna

Nyöppnat Ljust, modernt, mötesvänligt. Vildmarkshotellet, beläget ett stenkast från Kolmårdens djurpark, storsatsar och presenterar en helt ny design, där den afrikanska savannen får ge vika för det mytiska nordiska äventyret. Välkommen till en upplevelse i världsklass.

21 mars 2019,

I maj, efter en omfattande renovering, slår Vildmarkshotellet intill Kolmården upp sina nya portar och besökare kan förvänta sig en mötesplats långt utöver det vanliga. Hotellet har genomgått en total förvandling där temat – den nordiska vildmarken – löper som en röd tråd genom hela anläggningen. Samtliga rum har gjorts om, en ny restaurang har tillkommit och en pampig entré sätter tonen. Bakom form och design står den välrenommerade arkitektbyrån Krook och Tjäder. 

På Vildmarkshotellet kan du checka in och njuta av en storslagen utsikt över Bråvikens vida vatten och ta del av alla tillhörande fascinerande attraktioner. Upptäck hela 70 olika djurarter i Nordens största djurpark, bekanta dig med de mäktiga tigrarna på bara någon meters håll eller låt dig slungas fram i berg- och dalbanan Wildfire – rankad som en av de bästa i världen. 

Fler och nya aktiviteter

– I dag är företagen väldigt måna om att investera i sin personal. De har höga ambitioner med vistelsen, inte bara genom presentationer för medarbetarna, utan genom att skapa upplevelser tillsammans och svetsa ihop gänget. Och det gör man verkligen hos oss, säger Anders Leijon, som är försäljningschef på destination Kolmården. 

– Tidigare har djurparken varit arenan för aktiviteterna, nu adderar vi med fler naturattraktioner som ribbåt i Bråviken med väl utvalda strandstopp, mountainbike på olika nivåer och vandringar i fjällmossen där man bland annat kan skåda havsörn.

En kickoff eller konferens på Vildmarkshotellet blir ett möte att minnas. Som företag kan man med kollegorna till exempel tillbringa ett dygn under stjärnorna på en riktig vildmarkscamp med egen kock eller boka en föreläsning på temat ”Finns det paralleller mellan träning av djur och ett bra ledarskap?”. Där utlovas många skratt när någon i gruppen får vara den som ska tränas och de andra tränare.

Konferera bland delfiner

Kolmården har ett stort upptagningsområde och lockar besökare från hela landet. För företag med kontor utspridda i olika städer ligger Vildmarkshotellet behändigt till då det är ungefär lika långt att åka från Gävle som det är från Göteborg och Malmö. Och att resa hit är enkelt, oavsett om man tar bilen, flyget, tåg eller buss. 

Konfererar gör man i lokaler med namn som Tumlaren, Uttern och Havsörnen, där den sistnämnda tar upp till 400 personer. För den som vill träffa mer än kollegerna finns det unika Delfincentret, där endast ett panoramafönster skiljer mötesstolarna från bassängen med de magnifika djuren – med andra ord ett gyllene tillfälle att komma delfinerna riktigt nära. 

– Känner man att man behöver ännu mer plats går det också att boka hela Delfinariet, som rymmer hela 1800 personer, säger Anders Leijon.

Stort intryck, litet avtryck

Vildmarkshotellet och Kolmården är en grön plats på många sätt. Dels ligger det mitt i den nordiska urskogen, bland vild ljung och resliga tallar, och här pågår också ständigt arbetet med att göra parken hållbar i alla led, högt som lågt. Bevarandeprojekt av utrotningshotade arter är ett exempel, utfasning av plastartiklar vid parkens restauranger ett annat, närproducerade och ekologiska varor är ett tredje, berättar Anders Leijon.

– Det vegetariska kommer ta större plats i våra menyer och när det gäller maten vill vi också att den ska beröra och interagera med gästen. Vi flyttar därför buffébordet till matbordet, i form av share food, där man kan utforska rätterna tillsammans med sina bordsgrannar, en gemytlig och gemensam avslutning på en händelserik dag.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.