Alannah Robins gör skulptur av lakrits - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Alannah Robins gör skulptur av lakrits

Alannah Robins gör skulptur av lakrits

Event Den irländska konstnären Alannah Robins, som av The Guardian blivit rankad som en av de åtta bästa i England att skulpturera kvinnokroppen, arbetar nu med att göra en fullskalig skulptur i lakrits. Hon avtäcker den på Lakritsfestivalen 2015 den 21 mars på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm.

17 mars 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

Foto: Lotte Johansson

Ett annat av hennes mästerverk – den lekfulla bronsstatyn ”Reflex” – är inte mer än en hand hög. Alannah Robins har inför Lakritsfestivalen 2015 antagit utmaningen att översätta den ursprungliga bronsskulpturen till full naturlig storlek och samtidigt arbeta i ett helt nytt material – lakrits! Alannah Robins är van att arbeta i en mängd olika material, såsom sten, brons, trä, papper och även älgben.

- Det ska bli riktigt spännande att skapa den (skulpturen) utav lakrits. Det blir en annorlunda process då jag inte ska gjuter den i en form, utan bygger upp den, säger hon.

Den stora skulpturen har ett järnskelett för stabilitet, men annars är den helt och hållet gjord av lakrits. Skulpturen kommer att vara en del av utställningen ”Playfulness and the Lack Thereof” tillsammans med de amerikanska konstnärerna Matt Miley och David Eisenhauer och de svenska konstnärerna Lina L. Baker och Patrik Lundell och visas på Lakritsfestivalen 21 och 22 mars.

- Vi är verkligen glada att Alannah Robins skapar något så spektakulärt för festivalen, skulpturen kommer verkligen bli någonting man minns och pratar om. Att ha Alannah Robins och Galleri Duerr på plats där för att prata om processen kommer att bli riktigt kul och intressant, säger Tuija Räsänen, ägare av Choklad & Lakrits Sverige och arragör av Lakritsfestivalen.

Konsten har sedan Lakritsfestivalens början för sju år sedan alltid varit en del av den. Lakrits är ett tacksamt material att arbeta med, och dess ikoniska färg, form och kulturarv tycks vara en inspirationskälla för konstnärerna som jobbat med materialet.

För att skapa skulpturen behövs lakrits, och mycket av det. Scandi Candy har sponsrat projektet med lakrits. Har man vägarna förbi i Vasastan kan man kika in genom fönstret på aletljé Detroit på Roslagsgatan 21 för att få en förhandstitt på skultskulpturen, berättar Lotte Johansson, medarbetare på Galleri Duerr.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Mat & dryck  Stockholm  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.