Årets alkoholfria öldrink – Carlsberg Basilikablomster - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Årets alkoholfria öldrink – Carlsberg Basilikablomster

Årets alkoholfria öldrink – Carlsberg Basilikablomster

Mat & dryck Intresset för alkoholfritt är rekordstort och under det gångna året drack varannan svensk alkoholfritt öl. Årets alkoholfria öldrink Carlsberg Basilikablomster har tagits fram tillsammans med Visby-baren Surfers och är en somrig törstsläckare med kryddigt blommig smak av basilika och fläder.

26 maj 2015, uppdaterad: 12 juni 2015

Den alkoholfria trenden fortsätter att växa i raketfart. På Systembolaget ökade försäljningen av alkoholfria drycker med 14 procent förra året. Samma trend syns även i dagligvaruhandeln där alkoholfritt öl blivit en storsäljare. Det ökande intresset visar sig också i Dryckeskollen, en årlig SIFO-undersökning på uppdrag av Carlsberg Sverige. I undersökningen framgår bland annat att varannan svensk drack alkoholfritt öl under 2014 samt att sex av tio alltid har alkoholfria alternativ hemma när de har gäster.

Årets alkoholfria öldrink – Carlsberg Basilikablomster
För tredje året i rad finns Carlsberg Sverige på plats i Almedalen med en alkoholfri bar och årets alkoholfria öldrink, som denna gång tagits fram av Tim Thörnhammar på baren Surfers i Visby. Carlsberg Basilikablomster är en frisk öldrink med smak av basilika, fläderblom och citron.

– Alkoholfritt öl är en perfekt drinkbas som kan varieras på flera olika sätt. I Carlsberg Basilikablomster kommer ölet verkligen till sin rätta ihop med somriga smaker av fläder och citron. Ett par basilikablad ger en lätt kryddig ton som piggar upp och känns helt rätt i tiden, säger Tim Thörnhammar, bartender på Surfers.

Carlsberg Basilikablomster
Detta behövs till en drink
1 Carlsberg Non-Alcoholic
5 cl fläderblomssaft
4 cl citronsaft
5 basilikablad

Krossa basilikan försiktigt med händerna. Blanda med pressad citronsaft, fläderblomssaft och Carlsberg Non-Alcoholic. Fyll glaset med is.

Carlsberg Basilikablomster går utmärkt att blanda hemma men kommer även att serveras under Almedalsveckan 2015 i Carlsbergs Sveriges alkoholfria bar utanför Terrassen på Hamnplan 5, måndag till torsdag.

Taggar/Etiketter
Carlsberg  Mat & dryck  Öl  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.